BLUT AUS NORD - "Thematic Emanation Of Archetypal Multiplici
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: BLUT AUS NORD -
Jest dobrze, brzmi podobnie jak numery na poprzedniej płycie, tylko sama kompozycja trochę ciekawsza.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jakiś emowaty ten nowy album w pizde jebane.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
jestem w trakcie słuchania "777 - The Desanctification", będę musiał powrócić do pierwszej części "777 - Sect(s)" bo już zapomniałem jak to brzmiało. generalnie najbardziej mi podeszła "The Work Which Transforms God", reszty albumów nie słuchałem już z taką pasją.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
wróciłem do 777 - Sect(s). bardzo ciekawa pozycja, Godflesh spotyka wykręcony, awangardowy norweski zespół black metalowy. coś w ten deseń. miód.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!

MoRT to zdecydowanie ich najtrudniejszy w odbiorze album. Garażowe prostactwo Mutiilation o smaku zdechłych żab przy awangardowym ślimactwie BaN na tym krążku to pryszcz.
- grot
To tak zwany oczywizm.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ktoś wie czy gdzieś u nas leży 2gie 777 na LP?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Kingu
Wywiad potwierdza unikalność tego projektu. Przy tych dwóch częściach trylogii 777 jakieś rankingi za 2011 są już zbędne.
Muszę zrobić drugie podejście do ostatniej płyty bo przy pierwszej konfrontacji specjalnie mnie nie zachwyciła.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ja pierwszego jeszcze nie zrobiłem. :))
Jakoś mnie ten zespół średnio zachwycił i podchodzę do każdej kolejnej płyty jaką nagrał jak do jeża.
Jakoś mnie ten zespół średnio zachwycił i podchodzę do każdej kolejnej płyty jaką nagrał jak do jeża.
- Realista
To jesteś niezły. Ja w ogóle nie podchodzę. Nawciskałeś mi kiedyś kitów z Freitagiem, że poprzednia taka zajebista, a tam zwykła średniawka z głośników bije...
- Kingu
Ta muzyka to nie luksusowa dziwka do szybkiego szczytowania. Wymaga czasu, kolacji we dwoje i chęci emocjonalnego zaangażowania.Maria Konopnicka pisze:Muszę zrobić drugie podejście do ostatniej płyty bo przy pierwszej konfrontacji specjalnie mnie nie zachwyciła.
Unikalność, wyobraźnia twórcza i ponadczasowość siódemek.
Połączenie obrazu i dźwięku na What once was... zwłaszcza końcówka tego numeru.
- twoja_stara_trotzky
Słuchałem kilku kawałków z tej drugiej tegorocznej płyty i wydaje się być ona ZNACZNIE lepsza od pierwszej. Mimo wszystko nadal nie przekonuje mnie to granie. Ten zespół tak trochę udaje awangardę. To znaczy zbliża się do przepaści, ale nie dalej niż na kilka metrów. Gdyby w nią skoczył, to mogłaby powstać naprawdę wielka płyta, a tak... dla mnie jest to kunktatorskie i zrobione po najmniejszej linii oporu.
- Kingu
Widocznie jego wizje wciąż wymagają metalowej formy, co poniekąd potwierdza What once was... i uważam, że właśnie dlatego można ich nazwać awangardą metalu. Wizjonerstwo jeszcze dalej posunięte niż u DSO.
- twoja_stara_trotzky
Właśnie do DsO im strasznie dużo brakuje - to znaczy doceniam to, że oni pewne rzeczy zaczęli, ale tam, gdzie robią kroczek, tam DsO zrobiło sobie skok w dal. :D
- Headcrab
- Kontakt:
Bardzo lubię Blut Aus Nord, ale niestety do DSO to oni startu nie mają i wątpię, że nagrają kiedyś płytę, która powalczy np. z "Fas".
Potwierdzam to co było napisane o ostatniej płycie BAN, jest lepsza niż poprzednia, na pewno świeższa i spokojniejsza z ciekawszymi pomysłami niż ostatnio. Jednak do najlepszych z dorobku BAN trochę jej brakuje, momentami też automat brzmi trochę śmiesznie.
Potwierdzam to co było napisane o ostatniej płycie BAN, jest lepsza niż poprzednia, na pewno świeższa i spokojniejsza z ciekawszymi pomysłami niż ostatnio. Jednak do najlepszych z dorobku BAN trochę jej brakuje, momentami też automat brzmi trochę śmiesznie.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Obie siódemki są - tak jak większość płyt z 2011 r. - fajne i...tyle. W sumie nie rozumiem za bardzo na czym miałoby polegać to ich wizjonerstwo "jeszcze dalej posunięte niż u DSO".
- maciek z klanu
Moze na tym, ze najpierw bylo zakrecone BAN?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Kingu
Ja widzę to w specyfice gry na gitarze, aranżacjach, produkcji, klimacie, połączeniu obrazu z dźwiękiem. Nie znam innych kapel grających podobnie w przeszłości. Chętnie poznam.vvorldvvithoutshit pisze:W sumie nie rozumiem za bardzo na czym miałoby polegać to ich wizjonerstwo "jeszcze dalej posunięte niż u DSO".
O wpływach w DSO, m.in. z Gorguts było już tutaj dyskutowane.
Słowo awangarda przypisałbym BAN, a nie DSO.