Sporo racji. ten nowy Sinister rośnie mi w uszach. Naprawdę dobry jest. brzmi jak brzmi, ale tu to pasuje i płyta zyskuje z każdym przesłuchaniem.ultravox pisze:Może na kimś robią większe wrażenie klony Incantation czy post-entombedowe przytupy, ale z mojego punktu widzenia jest to jedna z najlepszych płyt z death metalem w tym roku. Przede wszystkim dlatego, że mało dzisiaj grania opartego na riffach i zróżnicowanej rytmice, a nie tylko na kilku nutach ciągniętych pod nieustanne blasty. Trochę mi brakuje takiego podejścia do tematu i w zasadzie nie widzę zbyt wiele zespołów, które na swoich płytach kładłyby taki nacisk na dynamikę utworów (na myśl przychodzi mi w tym momencie jedynie Immolation). Oczywiście mówię tutaj wyłącznie o death metalu, choć problem dotyczy tez w pewnym stopniu innych gatunków.
SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SINISTER
W ciągu ostatnich lat notowania Sinister w moim prywatnym rankingu bardzo wzrosły. Pięciu groszy bym za nich nie dał po tym co słyszałem po "Hate" - tymczasem mamy kolejną bardzo dobrą płytę i chyba z ciekawości wrócę sobie do tych albumów, które ukazały się po Hate i sprawdzę, czy rzeczywiście aż tak słabe były jak mi się wówczas zdawało, czy po prostu wtedy nie miałem fazy na taki death metal.
Dziś - w zalewie kapel szwedzko brzmiących, chropowatych, przesiąkniętych incantationonowo-autopsowym klimatem Sinister jest dla mnie jak poranna bryza po wyjściu z zadymionego pubu (co oczywiscie nie oznacza, że nie lubię zadymionych pubów).
A ten boksik Metal Mindu oczywiście sobie kupię
Dziś - w zalewie kapel szwedzko brzmiących, chropowatych, przesiąkniętych incantationonowo-autopsowym klimatem Sinister jest dla mnie jak poranna bryza po wyjściu z zadymionego pubu (co oczywiscie nie oznacza, że nie lubię zadymionych pubów).
A ten boksik Metal Mindu oczywiście sobie kupię

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ładnie napisane.IRONMIL pisze:Dziś - w zalewie kapel szwedzko brzmiących, chropowatych, przesiąkniętych incantationonowo-autopsowym klimatem Sinister jest dla mnie jak poranna bryza po wyjściu z zadymionego pubu
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
fajny ten nowy album, ich brzmienia nie da się pomylić z innym zespołem.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rasowy masterfulowicz
świetny, wczoraj kupiłem i dzisiaj pol dnia nad nim spedzilem, lubie takie granie
I AM MORBID
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetny album, bez dłużyzn, konkretnie i na temat. Ciekaw jestem jak te nowe kawałki wypadają na żywo - a okazja by sie o tym przekonać już niebawem.
-
- rasowy masterfulowicz
Po bardzo dobrym ostatni albumie taki numer robia?
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=158437
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=158437
I AM MORBID
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Nawet od czasów Aggressive... :)Pacjent pisze:Najlepsza płyta Sinister od czasów "Hate".
To pewnie w związku ze składem nie zagrali w kwietniu w Dietikonie, gdzie mieli być headlinerem. O tym, że nie przyjadą poinformowano ludzi na koncercie :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
no, ale już skład Sinistera wyglądał dziwacznie wcześniej jak u ww. kapel, zobaczymy jakie będą nowe powołania do ich kadrykregozmyk pisze:Po kazusie VADER i DEICIDE nie wróży to niczego dobrego...
In a world of compromise...some don't
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Szkoda, bo ostatnia płyta zacna, jak i cały zespół. Jak kolega wyżej napisał, ciekawe kto zostanie "powołany" do kadry :)
The madness and the damage done.
-
- zaczyna szaleć
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
czyzby ostatni stary czlonek byl tyranem i wszystkich ostatecznie doprowadzil do szalu? :)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
- zaczyna szaleć
takie see
Instrumentalnie w miarę ale vokaliza słaba.Chyba tego nie kupię.
Instrumentalnie w miarę ale vokaliza słaba.Chyba tego nie kupię.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Dobry ten Ajkejos. Zobaczymy, co się z tego urodzi. Ostatnio czuję głód solidnego pierdolnięcia z Niderlandów po słabej płycie od Severe Torture, nieco lepszej od Sinistera (a już na pewno o niebo lub dwa lepszej od poprzedniej Silent Howling) i braku nowych wieści z obozu Prostitute Disfigurement.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Proponuję zatem nową płytę Supreme Pain - Divine Incarnation. Dla mnie spore zaskoczenie in plus po dobrej jedynce i kiepskiej dwójce.Self pisze:Ostatnio czuję głód solidnego pierdolnięcia z Niderlandów
support music, not rumors
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie znam, toteż sprawdzę tagi i obadam, jeśli będą pasowały.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz