BLOODTHIRST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: BLOODTHIRST

12-02-2016, 14:06

Obrazek

Thrash/black metalowy BLOODTHIRST zaprezentował okładkę oraz listę utworów swojego mini-albumu „Glorious Sinners”. Autorem okładki oraz całej oprawy graficznej płyty jest Kontamination Design. Okładka wraz z tekstami tworzy koncept obnażający dwulicowość hierarchów Watykanu. „Historia papiestwa pełna jest mrocznych rozdziałów zapisanych krwią, korupcją i niemoralnością tych, którzy mienili się być najwyższymi reprezentantami swojego boga”. „Glorious Sinners” został zarejestrowany w studiu Left Hand Sounds w składzie: Rambo (gitara, wokal), Gregor (gitara, wokal), Rybosh (bass), Mnt (perkusja).

Album ukaże się nakładem Pagan Records 8 kwietnia 2016 jako standardowy CD i Digital.

Tracklista:
1. The Viper's Nest
2. The Reign Of The Antichrist
3. The Masterpiece Of Lie
4. No God Shall Stand Before The Pope
5. Sacco di Roma

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

i ciekawostka z zaprzeszlosci:
BLOODTHIRST - Beasts Of Wrath And Victory
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
manieczki

12-02-2016, 14:09

LET HIM DIE i material z Excidium BARDZO LUBIE.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

22-02-2016, 18:11

nowa piosnka
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-02-2016, 18:50

Nie wiem, ile razy już próbowałem dać im szansę. Tym razem też nie wyszło :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Necropunk
w mackach Zła

23-02-2016, 06:50

Drone pisze:Nie wiem, ile razy już próbowałem dać im szansę. Tym razem też nie wyszło :)
Mam to samo. Niby wszystko na swoim miejscu, do każdego ich splitu, mCD, LP robiłem parę podejść, ale cały czas brakuje mi tutaj czegoś. Ragehammer czy Excidium są zdecydowanie ciekawszą opcją w temacie krajowego czerń thrasha.
Awatar użytkownika
manieczki

23-02-2016, 07:52

Ale Let him die to Wy szanujcie!
Necropunk
w mackach Zła

23-02-2016, 08:07

Przecież tam krzywo grali :D
Deathrasher
świeżak

13-03-2016, 16:42

Jedna z moich ulubionycb thrashowych załóg w Polszy. Jako, że dostałem promo "Glorious Sinners" od Minta, to jebłem reckę:
http://heavyrock.eu/bloodthirst-gloriou ... -recenzja/" onclick="window.open(this.href);return false;
Necropunk
w mackach Zła

15-03-2016, 15:30

Na kilka słów zasługują także partie wokali wysmażone przez niezastąpionego Rambo. Jadowite, pełne niemalże black metalowego gniewu i siarczystości, bluźniercze. Wartym zauważenia jest fakt, iż troszkę zmieniła się barwa naszego krzykacza, ponieważ śpiewa on nieco niżej, z jeszcze większym ładunkiem agresji. Nie ukrywam – cieszy taka postać rzeczy niesamowicie. Dowodzi, że Bloodthirst z każdym albumem potrafią wykrzesać z siebie jeszcze więcej diabła, a przecież tego jegomościa lubimy najbardziej, czyż nie, Drogie Metaluchy?
japrdl.jpg
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

05-02-2019, 10:27

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

04-05-2019, 22:45

https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... -that.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trup

11-11-2020, 20:41

W dniu 11 września 2020 roku zmarł nagle Sławek "Kura" Withulz - były gitarzysta Bloodthirst, grający w zespole w latach 2000-2002 i 2004-2009.
Trudno wyrazić ból gdy odchodzi osoba tak inteligentna, nietuzinkowa i utalentowana.
Kura zjadł zęby na Metalu, tak się śmialiśmy, choć tak naprawdę stracił je w wypadku rowerowym. Heavy Metal i dwa koła, no i rodzina, to były jego największe miłości.
Trudno pojąć dlaczego nie utrzymały go przy życiu.
Życie nigdy Thrashkury nie oszczędzało, ale wydawało się, że od kilku lat - gdy przeprowadził się do Berlina - wszystko było teoretycznie na dobrej drodze.
Pracował składając rowery, kochał Metal, w jego życiu pojawiła się Monika, a potem Franek.
Chcemy naszego Brata godnie pożegnać w tych ciężkich czasach.
Koszty sprowadzenia urny do kraju, wykup kwatery, ceremonia pogrzebowa przerastają możliwości jego najbliższych. Po prostu.
Zbiórka prowadzona jest w celu:
- pokrycia kosztów transportu z Niemiec
- pokrycia kosztów ceremonii pogrzebowej
- zabezpieczenia przyszłości, lub chociaż nowego startu dla jego żony i półtorarocznego Franka
Poza tym, planujemy wyprzedaż jego płyt i akcesoriów rowerowych i przekazanie również tych środków na pomoc. Więcej informacji wkrótce.
Zapamiętamy Kurę jako człowieka mimo wszystko pogodnego, kochającego życie i muzykę.
Mamy nadzieję, że Wy też.

https://zrzutka.pl/e83kcf

jeszcze trochę brakuje... :(
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ