SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

23-02-2007, 00:36

I dbają o odbiorców !
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

23-02-2007, 02:32

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Tam jest "tylko" (to straszne!) muzyka. Bez zbędnego gówna obliczonego na tanią podniętę dla czternastolatków[/quote]zerknij na zdjęcie np Repugnant i potwierdź swoje słowa
http://img178.imageshack.us/img178/4476 ... 68lyc5.jpg

To co się stało kilkanaście lat temu w Norwegii wypaczyło umysły ogromnej grupie ludzi. [/quote]przecież o to chodzi w BM, poza tym gdyby nie to co miało miejsce klikanaście lat temu w Norwegii to dzisiaj nie byłoby sceny BM tylko nudny death/thrash/heavy i chuj wie co jeszcze albo wszyscy by przeszli na elektronike co zresztą powoli ma miejsce.

prawda jest taka że ani death metal ani black metal bez specyficznej otoczki nie istnieje. A jeżeli taka sytuacja ma miejsce to pojawiają sie takie indywidua jak sceptic, immemorial itd
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-02-2007, 10:33

Wysłane przez akall
black metal z death metalem nie ma nic wspólnego.
Na szczęście.
Wysłane przez akall
debilizmem jest porównywać te gatunki i twierdzić że deathmetalowcy są 'normalniejsi' i 'bardziej ok' bo nie wbijają sobie gwoździ.
A jakie inne kryteria normalności przyjąć?
Wysłane przez akall
tak samo nie ma znaczenia do jakich środków uciekają sie artysci black-metalowi żeby osiągnąć swój cel.
Dla mnie ma. Talent do pisania dobrych tekstów i muzyki może pomóc - to taka podpowiedź.
Wysłane przez akall
tutaj nigdy nie chodziło o gitarowe napierdalanie
W Death Metalu też nie. Tak twierdzi wielu fanów black metalu, którzy sparzyli się na takich właśnie kapelach i uciekli "do lasu".
Wysłane przez zekke
pierdolicie az milo,

z jednej strony Gore_Obsessed - tak jakby death byl gatunkiem metalu dla dojrzalych odbiorcow i nigdy nie czerpal z jakiejs kiczowatej estetyki
Źle odczytałeś moje intencje. Nie próbuję zrobić z Death Metalu dojrzałej formy muzycznej, tylko zedrzeć taką etykietkę z kapel typu Czajnik. Jak już pisałem nie muszę się dowartościowywać słuchaniem muzyki "dla wybrańców". Słucham Death Metalu.
Wysłane przez Trojan
Cała otoczka wytworzona wokół tego zespołu, a zwłaszcza osoby lidera działa tylko na ich i naszą korzyść. Czy tak trudno to zrozumieć?
Tak. Jaką korzyść tu widzisz?
Wysłane przez Trojan
Oprócz świetnej muzyki dostajesz masę "dodatkowych wrażeń".
Dzięki, ale prosiłem "tylko" o muzykę. Tresowanej małpki, hulajnogi i kobiety z brodą nie potrzebuję.
Wysłane przez Trojan
To tak jakbyś kupował 30 browarów i sprzedawczyni chciała ofiarować kilka darmowych reklamówek aby móc bezpiecznie przetransportować zakupy, a ty na to: "nie dziękuje, dwie butelki zmieszczę w odbyt, trzy do ust, siedem pod pachę..."
Złe porównanie. To tak jakbym ładnie sobie zapakował browary do siatek, a szalona sprzedawczyni tocząc pianę z pyska, z przekrwionymi ślepiami rzuciła się na mnie i zaczęła dusić zarzuconą na głowę reklamówką.
Wysłane przez Trojan
Co do koncertów to myślę, że jeśliby nie wyglądały tak jak wyglądają i nie posiadały takiej oprawy, to "nic strasznego" by się nie stało, bo muzyka obroniła by się sama. Jednak decydują się, aby dać coś więcej. Zrobić z koncertu swoisty performance, zgotować widowni niezapomniane przeżycia. Tutaj pokaz odgrywa tak wielką role jak i muzyka. Ta symbioza czynników powoduje, że nie są tylko bardzo dobrzy... są wyjątkowi.
Nigdzie nie twierdziłem, że nie są wyjątkowi. Są; inaczej bym się w tym temacie od kilku stron nie produkował.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

23-02-2007, 12:39

Gore_Obsessed - jasne, przejaskrawilem wasze (Twoje i longinusa) wypowiedzi aby pokazac ze to cale pierdolenie ma sredni sens, co jak widac zreszta srednio mi wyszlo bo dalej je kontynuujesz.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-02-2007, 12:50

Taka specyfika forum dyskusyjnego.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

23-02-2007, 13:43

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
tutaj nigdy nie chodziło o gitarowe napierdalanie[/quote]
W Death Metalu też nie. Tak twierdzi wielu fanów black metalu, którzy sparzyli się na takich właśnie kapelach i uciekli "do lasu".[/quote]ciekawe czy powiedział byś to muzykom np Grotesque lub Necrophobic
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

23-02-2007, 20:45

[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
Cała otoczka wytworzona wokół tego zespołu, a zwłaszcza osoby lidera działa tylko na ich i naszą korzyść. Czy tak trudno to zrozumieć?[/quote]
Tak. Jaką korzyść tu widzisz?[/quote]

Dla nas:
Oprócz [b]świetnej[/b] muzyki dostajesz masę "dodatkowych wrażeń".[/quote]

Dla nich:
Ta symbioza czynników powoduje, że nie są tylko bardzo dobrzy... są wyjątkowi. [/quote]
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

23-02-2007, 23:23

Czemu Gore_Obsessed który nie lubi bm , mało słucha bm , gardzi bm , uważa się za wyznacznika mądrości odnośnie bm ? Niech jedni nie wpieprzają sie na podwórko innych i będzie git. Jednym sie podoba innym nie , a jeszcze innym średnio (np. ja).
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

23-02-2007, 23:56

nie jest też powiedziane że rozumie sens grania DM... zwłaszcza jak ma logo cannibali w podpisie a jak wiadomo Burns był pacyfistą za co zresztą został znienawidzony przez norweską scenę BM w początkach jej istnienia

to pewnie dlatego on tak nie lubi BM, heh.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

24-02-2007, 03:31

Kiss, Alice Cooper.The Beatles, Elvis Presley......
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-02-2007, 08:24

Wysłane przez Left-Hand-Path
ciekawe czy powiedział byś to muzykom np Grotesque lub Necrophobic
Znaczy co?
Wysłane przez Trojan
Wysłane przez Gore_Obsessed
Jaką korzyść tu widzisz?
Dla nas:
Wysłane przez Trojan
Oprócz świetnej muzyki dostajesz masę "dodatkowych wrażeń".
Dla nich:
Wysłane przez Trojan
Ta symbioza czynników powoduje, że nie są tylko bardzo dobrzy... są wyjątkowi.
To tak jak stroboskopy na dyskotece. Też ekstra dodatkowe wrażenia dla wszystkich - sama korzyść.
Wysłane przez NifelheiM
Czemu Gore_Obsessed który nie lubi bm , mało słucha bm , gardzi bm , uważa się za wyznacznika mądrości odnośnie bm ? Niech jedni nie wpieprzają sie na podwórko innych i będzie git. Jednym sie podoba innym nie, a jeszcze innym średnio (np. ja).
Jakiego "wyznacznika mądrości"? Ja po prostu nazywam rzeczy po imieniu.
nie jest też powiedziane że rozumie sens grania DM... zwłaszcza jak ma logo cannibali w podpisie a jak wiadomo Burns był pacyfistą za co zresztą został znienawidzony przez norweską scenę BM w początkach jej istnienia

to pewnie dlatego on tak nie lubi BM, heh.
Wiem, że nie jest nim malowanie buziek przed lustrem. A zdanie "norweskiej sceny BM" na jakikolwiek temat (zwłaszcza dotyczący czegokolwiek związanego z Metalem) jest dla mnie tak samo istotne jak zdanie słuchaczy Radia Maryja.
długopisyyyyyyyyyy

24-02-2007, 10:22

[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
[b]nie jest też powiedziane że rozumie sens grania DM[/b]... zwłaszcza jak ma logo cannibali w podpisie a jak wiadomo Burns był pacyfistą za co zresztą został znienawidzony przez norweską scenę BM w początkach jej istnienia
[/quote]
Hehehe.. "znienawidzony przez norweską scenę, na początku jej istnienia". A którz o zdrowym umyśle przejmował by się opinią bandy gówniarskich zapewne z bogatych rodzin wykolejeńców z jakiejś Norwegii ? No bo ile lat mieli wtedy chłopcy z dopiero raczkującego Emperor, czy Gorgoroth ? No i przy swych żałosnych wyczynach(oczywiście nie związanych z muzyką) robili wrażenie na tak samo gówniarskich fanach tego całego mega-mrocznego b l a c k metalu. Rzempolenie na jednej strunie i wycie do księżyca. Ja pierdole. Podejrzewam, że Burns musiał mieć z tego niezła brechę. Co do Cannibala, to coś pamiętam jak Webster się wypowiadał wtedy o tamtejszej scenie - oczywiście nie brał ich poważnie i proponował im aby najpierw nauczyli się grać jako-tako na swoich instrumentach... hehe
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

24-02-2007, 10:26

Wcale nie musieli sie uczyc grac lepiej, zeby nagrywac lepsze plyty niz Cannibal Corpse.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-02-2007, 10:42

Przypominam, że to temat o Czajnik. Nie róbmy z tego pojedynku Death Metal vs. Black Metal, bo to dziecinada.
długopisyyyyyyyyyy

24-02-2007, 10:43

[quote][i]Wysłane przez Riven[/i]
Wcale nie musieli sie uczyc grac lepiej, zeby nagrywac lepsze plyty niz Cannibal Corpse. [/quote]
Oczywiście kwestia indywidualnego gustu. Ja wolę jednak "The Bleeding" Cannibali niż którąkolwiek płytę Shining.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-02-2007, 11:48

Przypominam, że to temat o Czajnik. Nie róbmy z tego pojedynku Death Metal vs. Black Metal, bo to dziecinada. [/quote]

A juz miałem ci powidzieć co myśle o tym całym death metalu ]:->
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-02-2007, 12:32

Nie interesuje mnie to. ;)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-02-2007, 12:34

A myślisz ,że nas interesuje twoje zdanie o bm ? oświece cie , NIE nie nteresuje nas , wiec juz sie nie produkuj w każdym wątku na siłę obrażając tą odmiane metalu.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

24-02-2007, 13:12

[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
ciekawe czy powiedział byś to muzykom np Grotesque lub Necrophobic [/quote]
Znaczy co?[/quote]to, że DM oprócz zwykłego napierdalania w instrumenty nie posiada żadnego przekazu i jest grany tylko po to żeby bawić młodzież przy piwie.

Wiem, że nie jest nim malowanie buziek przed lustrem[/quote]zerknij może dziubku na link który zamieściłem i powtórz jeszcze raz to samo. A jeżeli uważasz że Repugnant to nie jest DM to doprawdy musisz być wielce głupi.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-02-2007, 13:41

Wysłane przez NifelheiM
A myślisz ,że nas interesuje twoje zdanie o bm ? oświece cie , NIE nie nteresuje nas , wiec juz sie nie produkuj w każdym wątku na siłę obrażając tą odmiane metalu.
Przypomnę, że ja pisałem tylko o wariacie z Czajnik. Nie ja natomiast sprowadziłem dyskusję na obecny tor, ale skoro wątek podchwycony to czemu nie? Poza tym nie biadol tak, blekmetylowiec musi być twardy jak skała.
ciekawe czy powiedział byś to muzykom np Grotesque lub Necrophobic
Znaczy co?
to, że DM oprócz zwykłego napierdalania w instrumenty nie posiada żadnego przekazu i jest grany tylko po to żeby bawić młodzież przy piwie.
Ta "młodzież przy piwie" z reguły rozpierdziela "ideowców" na dzień dobry. Tyle to wszystko warte. Kapele, które wymieniłeś nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem. Zresztą z tych drugich taki Death Metal jak z IMPALED NAZARENE.
Wiem, że nie jest nim malowanie buziek przed lustrem
zerknij może dziubku na link który zamieściłem i powtórz jeszcze raz to samo. A jeżeli uważasz że Repugnant to nie jest DM to doprawdy musisz być wielce głupi.
Nie traktuję poważnie facetów, którzy się malują. Tak samo jak kobiet udających samców ubiorem i uczesaniem. Tak już mam.
ODPOWIEDZ