IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez MANOWAR[/i]
Prawda jest taka, że nowa płyta Immolation, jak na Immolation dość średniawa to i tak najlepsza płyta deathmetalowa w tym roku, zobaczymy jaka będzie odpowiedź MA. [/quote]
też na to czekam, ale dla mnie nr 1 w tym roku jeżeli chodzi o death metal jest Abscess
Prawda jest taka, że nowa płyta Immolation, jak na Immolation dość średniawa to i tak najlepsza płyta deathmetalowa w tym roku, zobaczymy jaka będzie odpowiedź MA. [/quote]
też na to czekam, ale dla mnie nr 1 w tym roku jeżeli chodzi o death metal jest Abscess
I AM MORBID
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Manowar, tamten avatar z tym ludzikiem co wali sobie głową o komputer był najlepszy
Husar, dziś babka zrobiła barszczu, ale za bigosem już się upomonam od paru dni
Najlepiej to go lubię jeść taką dużą drewnianą łyżką. Taka już trochę urobiona jest.
A Immolation jak to zwykle powala! teraz pracuje, i trochę kasy będzie to bym pojechał do Rzeszowa na nich, ale pewnie nie będzie czasu :/ Zresztą wydatków będzie dużo i na dom trzeba kłaść.

A Immolation jak to zwykle powala! teraz pracuje, i trochę kasy będzie to bym pojechał do Rzeszowa na nich, ale pewnie nie będzie czasu :/ Zresztą wydatków będzie dużo i na dom trzeba kłaść.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobry album, ale chyba najmniej mi się podoba z wszystkich jakie wydali.
I żałuję, że na Metalmanii pewnie polecą kawałki głównie z niego oraz z dwóch poprzednich, bo Dolan twierdzi, że utwory ze starych płyt grali już tyle razy, że zaczyna go to nudzić i w zasadzie tylko ze względu na oczekiwania fanów sięgają jeszcze na koncertach po niektóre, nieliczne z nich .
I żałuję, że na Metalmanii pewnie polecą kawałki głównie z niego oraz z dwóch poprzednich, bo Dolan twierdzi, że utwory ze starych płyt grali już tyle razy, że zaczyna go to nudzić i w zasadzie tylko ze względu na oczekiwania fanów sięgają jeszcze na koncertach po niektóre, nieliczne z nich .
-
- rasowy masterfulowicz
nowy znam tylko po zajwakach, ale Hope and Horror slyszalem w calosci i jest "taki sobie", najbardziej z plyt Immolation cenie trojke:
Unholy Cult, Failrues For Gods i Close to a World Below - na nich jeszcze monotonnosc nie dala sie we znaki i mimo ze sa do siebie dosc podobne to sie nie nudza. Mam jeszcze Here in After, ale ciezko mi sie przez nia przegryzc z powodu slabego brzmienia.
Unholy Cult, Failrues For Gods i Close to a World Below - na nich jeszcze monotonnosc nie dala sie we znaki i mimo ze sa do siebie dosc podobne to sie nie nudza. Mam jeszcze Here in After, ale ciezko mi sie przez nia przegryzc z powodu slabego brzmienia.
I AM MORBID
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
no na Brutalu na 10 kawałków 6 grali z dwóch ostatnich płyt także sam widzisz, ja to obawiam sie o ich warszawski koncert pod względem repertuaru, ale co zrobić trzeba było na koncert jechać po "Close..." albo "Unholy..."Heretyk pisze:Bardzo dobry album, ale chyba najmniej mi się podoba z wszystkich jakie wydali.

- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: Immolation - Shadows in the Light
Nie znalazłem osobnego tematu, więc piszę tutaj. Immolation trafił pod skrzydła Nuclear Blast. Ciekawe jak na tym wyjdą. Najlepiej im było w Listenable jak do tej pory. A swoją drogą to bardzo fajnie byłoby, gdyby za rok wydali nowy krążek.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Immolation - Shadows in the Light
Teoretycznie dla tej imo dość niedocenianej kapeli jest to awans do najwyższej (finansowej) ligi, ale jak będzie w praktyce to się okaże. Nie sądzę jednak aby zmiana wytwórni miała jakiś wpływ na samą muzykę zespołu gdyż Immo to grupa która zawsze grała swoje i dobrze na tym wychodziła jeśli chodzi o poziom wydawanych krążków, bo ten zawsze był wysoki.H-K44 pisze:Nie znalazłem osobnego tematu, więc piszę tutaj. Immolation trafił pod skrzydła Nuclear Blast. Ciekawe jak na tym wyjdą. Najlepiej im było w Listenable jak do tej pory. A swoją drogą to bardzo fajnie byłoby, gdyby za rok wydali nowy krążek.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.