FLAPJACK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: FLAPJACK
Ja nie widzę osób, które mogłyby dać inną odpowiedź niż pierwsza, proszę nie prowokować zadymy na forume.
Yare Yare Daze
-
- weteran forumowych bitew
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
kurde, że aż tak? że prowokować? weź. tylko się pytam. grzecznie. o zdanie.
ja też wysiadam właściwie. analizować fj to tutaj mogę z nagrobkiem i helpmee. bo mają coś czego nie ma to forum. zaplecza w hcp. panowie dali na luz. nic mi innego nie pozostaje jak iść ich śladami.
siju
-
Słuchajcie, może po prostu zmienimy tytuł tematu 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Hehe no slowo daje.
Co ty wlasciwie jester chcesz wyciagnac z tych statych zinow?
woodpecker from space
- hcpig
Nie specjalnie interesuje mnie zawartość czysto muzyczna ale mam nadzieję na takiego właśnie 'ducha' Sadistic, którego dobrze się czytało nawet jaki pisano o Hammerfall.
Prawdę mówiąc to przez ostatnie kilka lat cały kontent jaki konsumuję nawiązuje do czegośtam z przeszłości, nie tylko jeżeli chodzi o muzę i sprawy okołomuzyczne.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Zacznij od gazet PRLu, tam jest ciekawie, NonStop, potem Rock’n’roll, Jazz, Magazyn Muzyczny Jazz, Magazyn Muzyczny, to byl ciekawy czas, dostepnosc muzyki byla slaba, wiec autorzy tak musieli operowac slowem zebys mogl sobie wyobrazic muzyke narelatywnie niewielkiej liczbie przykladow. I to dzialalo choc podobno opowiadac o muzyce to jak tanczyc o architekturze.
woodpecker from space
- hcpig
To ja pamiętam po prasie na którą załapałem się, kurde tęsknię za uczuciem kiedy jedną recenzję czytało się dzisiątki razy i ta pobudzała wyobraźnię a samej muzy nie dało się od ręki zweryfikować o ile do magazyna nie dołączono składanki z jakimś utworem... a najlepsze że pewne albumy, poznane X lat później okazywały się gorsze niż same recenzje.Triceratops pisze: ↑29-01-2021, 21:05dostepnosc muzyki byla slaba, wiec autorzy tak musieli operowac slowem zebys mogl sobie wyobrazic muzyke narelatywnie niewielkiej liczbie przykladow. I to dzialalo choc podobno opowiadac o muzyce to jak tanczyc o architekturze.
Teraz to widać nawet po tematach na forach, nikomu za bardzo nie chcę się pisać tekstu dłuższego niż dwa zdania, najwyżej zrobi wklejkę liny i nara.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Jester, to jest uzasadnione zwyklym pragmatyzmem w obliczu powszechnych postaw, takich jak ta:
Po chuj pisac wiecej, jak czytacz nie ma zamiaru dalej czytac?
woodpecker from space
- hcpig
- Triceratops
- hcpig
-
Debiut Hammerfall bardzo dobry , a Flapjack trochę się słuchało ale od wielu lat nie wracam .
- Medard
Jestem zaskoczony, że chciało Ci się to wyszukiwać, chociaż pamiętam ten tekst Rumburaka.
Nie chce mi się stale wydawać oświadczeń i sprostowań, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba zostanę archetypem firmowego nestora.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
Grupa ujawniła pierwsze szczegóły nowego albumu, który pod tytułem „Sugar Free” trafi do sprzedaży 13 września 2023 roku.

„Sugar Free” jest pierwszym albumem zespołu Flapjack od czasu „Keep Your Heads Down” z 2012 roku, a także pierwszym od „Juicy Planet Earth” z 1997, na którym zagrał Litza. Jest to też pierwszy album grupy nagrany po śmierci wokalisty Grzegorza „Guzika” Guzińskiego w 2021 roku.
całkiem spoko rap z metalem

„Sugar Free” jest pierwszym albumem zespołu Flapjack od czasu „Keep Your Heads Down” z 2012 roku, a także pierwszym od „Juicy Planet Earth” z 1997, na którym zagrał Litza. Jest to też pierwszy album grupy nagrany po śmierci wokalisty Grzegorza „Guzika” Guzińskiego w 2021 roku.
całkiem spoko rap z metalem

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Fajny wywiad z Jackiem odnośnie JPE.:
https://www.rockmetal.pl/wywiady/flapja ... ck.19.html
https://www.rockmetal.pl/wywiady/flapja ... ck.19.html
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.