HELL MILITIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Re: HELL MILITIA
No właśnie, wcześniej było nieco bardziej grobowo. Ja bym powiedział, że puścili DELIKATNE oczko do produkcji ostatnich płyt SECRETS OF THE MOON i nie bez powodu wybrali do nagrania tej płyty to samo studio, w którym nagrywali Niemcy. Oczywiście HELL MILITIA jest wciąż bardziej obskurna, ale trudno się oprzeć wrażeniu, że ta płyta przejawia trochę większy potencjał komercyjny. Tyle, że wciąż jest bardzo dobra, więc nie powiedziałbym, że to coś złego.
-
- świeżak
fajna kapela ale gdzie jej tam do behemoth?
Poznajecie już w szkole litery czy jeszcze rysujecie szlaczki?
- beastov23
- weteran forumowych bitew
-
no gdzie im tam do kiczu:P
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
na tej nowej płycie niestety trochę kiczu się pokazało, bardzo szkoda.
Właśnie trochę niepokoją mnie mało entuzjastyczne opinie o nowym krążku - poprzedni bardzo mi się podobał, jeszcze bardziej niż intrygujący i w sumie mocny debiut. Spodziewałem się, że na trzeciej płycie w pełni rozwiną skrzydła, a tu ponoć bardziej zachowawczo, przystępniej i banalniej...
-
zerotwoja_stara_trotzky pisze:na tej nowej płycie niestety trochę kiczu się pokazało, bardzo szkoda.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- FENIKS
- w mackach Zła
Przesłuchałem sobie raz jeden jak narazie i bardzo na plus zwłaszcza początkowe numery. duzo świetnych riffów niezłe patenty ale juz znane wszem i wobec, niestety klimatu z jedynki nie ma a pod koniec staje sie plyta troche jednostajna. mimo wszystko plus za czytelnosc swietnych riffów chociażby w Sternefall.
trzeba posluchac kilka kolejnych razów.
trzeba posluchac kilka kolejnych razów.
- Nerwowy
Całkiem intryhująca jest ta nowa płyta. Generalnie to jest całkowite przeciwieństwo poprzedniej - już wysmakowana, starannie wykonana okładka wersji CD jakby to zwiastowała. Myślę, że wyczyszczenie produkcji i więcej przestrzeni w brzmieniu było jak najbardziej na miejscu, bo pozwala więcej wychwycić z samych kompozycji a te są naprawdę intersujące i dopracowane. Wokale tradycyjnie już dla HM na wysokim poziomie, dużo dobrych riffów, chwilami sludge'owy wręcz ciężar. Póki co jestem na tak.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Właśnie słucham tej nowej płyty... Co się dzieje się? Mam mieszane uczucia... Wokale znakomite. Te wolne transowe momenty też. Ale średnie i szybkie tempa trącą jakimś generycznym graniem spod znaku kielicha i opłatka. Mój Boże, a poprzednia płyta była taka piękna...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Adrian696
no musze sie zgodzic, ze ta płyta to tak ni w ucho ni w dupe - dosłownie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Mnie najbardziej drażni, że są tu doskonałe momenty, patenty, drobiazgi, które zaraz toną w morzu szybkiego tremola na jednej strunie. W ogóle zabroniłbym obecnie grać tremolo wszystkim młodym adeptom black metalu i do czasu wydania trzeciej płyty pozwolił jedynie na hellhammerowo-celticfrostowe riffy ;)
- Adrian696
Drone pisze:Te wolne transowe momenty też. Ale średnie i szybkie tempa trącą jakimś generycznym graniem spod znaku kielicha i opłatka.
Drone pisze:Mnie najbardziej drażni, że są tu doskonałe momenty, patenty, drobiazgi, które zaraz toną w morzu szybkiego tremola na jednej strunie.
no ja to napisałem bardzo kolokwialnie, ale dokładnie tak jest - partie w ucho i partie w dupe... a szkoda bo duzo sobie obiecywałemAdrian696 pisze:ta płyta to tak ni w ucho ni w dupe - dosłownie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
To ja powiem tak: trzeci album HELL MILITIA nagrało tak naprawdę MEDICO PESTE. A to jest jakiś wstępny miks :)
- Adrian696
Medico Peste masa OK, duzo lepsza płyta niz nowa Piekielna Milicja
- Maleficio
- Kontakt:
Re: Odp: HELL MILITIA
A mi się nowa HM podoba. Czuć, że troszkę Season Of Mist ich wypolerowalo (patrz Watain, Morbid Angel) ale takie są reguły tej gry.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Odp: HELL MILITIA
Wydaje mi się, że jest to gra nie warta świeczki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lykantrop
Że niby nowe Morbid Angel wypolerowane? Co jak co, zniosę nawet pod jej adresem epitety, że chujowa, ale nie to, że wygładzana i robiona pod publikę, jak przepitolony "Lawless Darkness".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95