IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: IMMOLATION

16-02-2017, 15:58

Wasyl pisze:Wydaje mi się, że najlepsze brzmienie od lat. Więcej klimatu niż na ostatnich płytach. Świetne wokale.
+1
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Pacjent

16-02-2017, 19:13

Sybir pisze:
Drone pisze:Dla odmiany jak się włączy - z tych nowszych kapel - takie ADVERSARIAL, MITOCHONDRION czy BLOOD INCANTATION, to przecież od razu słychać, gdzie jest iskra boża.
Pewnie zaraz wyjdę na klakiera, ale co tam, zatem - co do powyższego: TO OCZYWISTE! :D
Uważam, że dość rzetelne jest stwierdzenie, iż te i wcześniej wymienione zespoły (no może z wyjątkiem INCANTATION) nie mają żadnych szans z IMMOLATION znajdującym się w bardzo dobrej formie, zwłaszcza że same w mniejszym czy większym stopniu z ekipy Dolana czerpią. Otóż informuję panów, że zespół, który wydał płytę "Atonement" jest w bardzo dobrej formie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
byrgh
zahartowany metalizator

16-02-2017, 19:22

niezłe mieć trzeba inhibitorki, żeby zdecydować się na stwierdzenie, że iskra boża jest w gościach, co hurtowo czerpią z gości bez talentu. jak ww. spłodzą tyle, co ich mistrzowie, wtedy może wrócimy do tematu i wspólnie pośmiejemy się z tych naburmuszonych i łzawo-patetycznych konstatacji po lekturze romantyków :f
535

16-02-2017, 19:27

Sybir pisze:
Drone pisze:Dla odmiany jak się włączy - z tych nowszych kapel - takie ADVERSARIAL, MITOCHONDRION czy BLOOD INCANTATION, to przecież od razu słychać, gdzie jest iskra boża.
Pewnie zaraz wyjdę na klakiera, ale co tam, zatem - co do powyższego: TO OCZYWISTE! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

16-02-2017, 19:44

Pacjent pisze:
Sybir pisze:
Uważam, że dość rzetelne jest stwierdzenie, iż te i wcześniej wymienione zespoły (no może z wyjątkiem INCANTATION) nie mają żadnych szans z IMMOLATION znajdującym się w bardzo dobrej formie, zwłaszcza że same w mniejszym czy większym stopniu z ekipy Dolana czerpią. Otóż informuję panów, że zespół, który wydał płytę "Atonement" jest w bardzo dobrej formie.
Panie Pacjencie kochany, ale nikt tu przecież nie przyrównywał wzmiankowanych zespołów do Immolation, tylko to tworów pokroju Altarage i Phobocosm. Po Tobie nie spodziewałem się takiego wybiórczego czytania - bo w byrghu, który wielokrotnie dawał już na forume dowód swojej indolencji, nie pokładam już żadnych nadziei :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
byrgh
zahartowany metalizator

16-02-2017, 19:48

czytam głównie swoje posty. chyba nie powiesz, że jeszcze do niedawna o tym nie wiedziałeś?
Awatar użytkownika
Sybir

16-02-2017, 19:50

Domyślałem się tego - i obawiam się, że chyba tylko Ty je rozumiesz :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pacjent

16-02-2017, 20:09

Sybir pisze:Panie Pacjencie kochany, ale nikt tu przecież nie przyrównywał wzmiankowanych zespołów do Immolation, tylko to tworów pokroju Altarage i Phobocosm. Po Tobie nie spodziewałem się takiego wybiórczego czytania - bo w byrghu, który wielokrotnie dawał już na forume dowód swojej indolencji, nie pokładam już żadnych nadziei :D
Sympatyczny Kolego, proszę zatem również czytać ze zrozumieniem. Pozwoliłem sobie na takie porównanie by wzmocnić pozycję zespołu IMMOLATION i doskonale zdaję sobie sprawę, że dyskusja rozpoczęła się od nieszczęsnych statystów w typie PHOBOCOSM. Dlatego właśnie napisałem o wcześniej wymienionych zespołach. Łączę wyrazy szacunku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Sybir

16-02-2017, 20:23

Wzmianka zatem z kategorii "ni przypiął, ni przyłatał" - bo o tym chyba każdy ma pojęcie. Takie truizmy możemy sobie już chyba na forume darować?
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

16-02-2017, 20:28

Drugie podejście do materiału i coś zaczyna z tego wynikać. Za pierwszym razem album przeleciał i tyle. Zero emocji. Teraz zaczynają pojawiać się pierwsze punkty zaczepienia. Chyba z błędnymi założeniami usiadłem do pierwszego odsłuchu, bo szukałem ściany dźwięku, czegoś co mnie przytłoczy. Teraz widzę, że Immolation postawili tym razem na przestrzeń. Więcej w tej muzyce powietrza. Jest potencjał.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Pacjent

16-02-2017, 20:30

Sybir pisze:Wzmianka zatem z kategorii "ni przypiął, ni przyłatał" - bo o tym chyba każdy ma pojęcie. Takie truizmy możemy sobie już chyba na forume darować?
Nie byłbym takim optymistą. Są tu tacy, którzy są gotowi dyskutować z oczywistymi stwierdzeniami.
Awatar użytkownika
Sybir

16-02-2017, 20:32

To prawda, ale czy taka dyskusja ma sens? Samo założenie mimo wszystko rozumiem, ktoś w końcu musi nieść kaganek oświaty ;)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

16-02-2017, 22:18

Tak się wtrącę między wódkę i bimber, ale to Phobocośtam to co to jest i z czym się to je? Pytam bez złośliwości, pierwszy raz na oczy widzę tę nazwę. Tzn. tak mi się wydaje, ale że jestem podchmielon, to może pierdolę od rzeczy.

Natomiast wracając do bohaterów tematu: właśnie słucham nowej płyty i faktycznie! Poprzedni album pod względem brzmieniowym to była najgorsza sraka w death metalu, odkąd słyszałem jakikolwiek losowy płyt nagrany w Hertzu (oczywiście mając na myśli wyłącznie, ekhm, wysokobudżetowe produkcje). Natomiast na Atonement jest dużo powietrza, brzmienie nie męczy (choć odczuwalny jest pewien szok termiczny na samym początku, ale ten szybko mija). I niby brzmi to jak 100% Immolation, to jednak słyszę, że panowie dokonali pewnego odświeżenia swej, jakby nie patrzeć, skostniałej formuły. Przede wszystkim panowie się nigdzie nie spieszą, grają trochę wolniej niż zwykle, dzięki czemu zresztą wpuszczają nieco tego wspomnianego powietrza do kompozycji. Nie są to oczywiście żadne kuchenne rewolucje, ale ja osobiście czuję pewne dążenie do wyróżnienia tego materiału na tle ich poprzednich dokonań. Trochę tak jak było w przypadku uwielbianej przeze mnie Shadows in the Light, która też wprawdzie nie była żadną woltą stylistyczną, ale jednak sprawiała wrażenie, że płytę nagrał zespół, który znudził się paroma poprzednimi płytami i postanowił dokonać paru przetasowań.

tl;dr - mimo że Immo oczywiście nei odkrywa koła ani Ameryki na nowo, to nowy płyt brzmi naprawdę świeżo. Może to tylko efekt "wow" w ramach dziewiczego odsłuchu, ale na 100% sprawdzę to ponownie na dniach i się przekonam.
est

17-02-2017, 06:50

Phobocosm bardzo dobry i faktycznie chyba mało doceniany. Powinieneś sprawdzić.
Awatar użytkownika
Ascetic

17-02-2017, 12:37

będzie do kupienia 24.02.2017 w jakimś rybnym, czy innym MediaMarkt?

tak się głośno zastanawiam, bo nie pamiętam kiedy kupiłem ostatni płytę w MM czy Empiku i nie wiem jaka jest "polityka" tych sieci co do premier.

wideło:

[youtube][/youtube]
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

17-02-2017, 13:19

Płyty nie słyszałem jeszcze, ale utwór powyżej świetny, o wiele lepszy niż ten udostępniony wcześniej.
Bambi
rasowy masterfulowicz

17-02-2017, 18:13

Jebnij ktoś liną do albumu bo nie chce mi się szukać:))
HAILSA!!!!!
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

17-02-2017, 21:00

Ascetic pisze:
[youtube][/youtube]
Kiedyś jak się odpalało nowe IMMO to człowiek nie wiedział jak się nazywa torpedowany z każdej strony TOTALNYM CHAOSEM. Bardzo dobry i bardzo poprawny kawałek, zero zaskoczenia. Pas.
Awatar użytkownika
Sybir

17-02-2017, 21:27

Ascetic pisze:wideło:

[youtube][/youtube]
WIdeło jak wideło, ale sam kawałek podoba mi się chyba bardziej, niż cała poprzednia płyta. Jest pomysł i odpowiednie podejście - może nie takie, jak w okolicach CtaWB (czego nikt się chyba nie spodziewał), ale cieszy mnie obrany przez Immolation kurs (bo mam nadzieję, że całość utrzymana jest w podobnej stylistyce).
Awatar użytkownika
Ascetic

17-02-2017, 21:42

Sybir pisze:
Ascetic pisze:wideło:

[youtube][/youtube]
WIdeło jak wideło, ale sam kawałek podoba mi się chyba bardziej, niż cała poprzednia płyta. Jest pomysł i odpowiednie podejście - może nie takie, jak w okolicach CtaWB (czego nikt się chyba nie spodziewał), ale cieszy mnie obrany przez Immolation kurs (bo mam nadzieję, że całość utrzymana jest w podobnej stylistyce).
wideło - jakby go nie było.

po pierwszym tracku zlał bym płytę. po drugim zakupiłem za pośrednictwem Empiku. 35 zł. jak za darmo.

a ściana dźwięku to już nie tutaj. granice zostały przesunięte kilka lat temu.

na płytę roku się nie zanosi. wedle moich kryteriów oczywiście.

reszta później.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ