AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AZARATH
Idę dodrukować piniendzy. :/
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Mental
- weteran forumowych bitew
Wciąż bardziej lubię jedynkę i dwójkę 

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- DST
- rasowy masterfulowicz
1-4 dla mnie. Potem jeszcze "BM" było znośne, ale następne są po prostu nudne i pozbawione ikry. I wokal Necrosodoma stał się dla mnie z jakichś powodów nie do zniesienia. W pewnym momencie koleś był wszędzie: Arkona, Azarath, Deus Mortem, podśpiewywał w Pladze itd. Tego Deus Mortem nawet nie tykam, słyszałem chyba tylko przelotnie debiut.
-
- postuje jak opętany!
DEUS warto i to bardzoDST pisze: ↑11-10-2024, 13:201-4 dla mnie. Potem jeszcze "BM" było znośne, ale następne są po prostu nudne i pozbawione ikry. I wokal Necrosodoma stał się dla mnie z jakichś powodów nie do zniesienia. W pewnym momencie koleś był wszędzie: Arkona, Azarath, Deus Mortem, podśpiewywał w Pladze itd. Tego Deus Mortem nawet nie tykam, słyszałem chyba tylko przelotnie debiut.

12345
-
- rasowy masterfulowicz
- TheDude
Drugi album to jest strzał królewski!!
-
- postuje jak opętany!
- TheDude
^ Aj, Ty czujny tropicielu! Czasem hasło pada a czasem nie 

-
- postuje jak opętany!
- TheDude
^ Jak wyrażam jakąś opinię albo jestem ''excite'' (jak Borat) to wtedy ''hailsa'' jest obowiązkowe.
O tu hailsa jest z nakazu:
O tu hailsa jest z nakazu:
-
- postuje jak opętany!
Nie moze byc tak ze sie ekscytujesz z byle powodu. Poradnik prawdziwego lowcy androidow mowi ze musisz bac zimny jak pierdolona skala

A na kawalki jak powyzej co najwyzej moze ci lekko brew drgnac do gory

- TheDude
^ Może nie jestem replikantem, jak wielu rodaków.
A co do muzy, jak się swego czasu mocno skatowałem PORTAL i ALTARAGE, to już nic mnie nie rusza.
A co do muzy, jak się swego czasu mocno skatowałem PORTAL i ALTARAGE, to już nic mnie nie rusza.
-
- postuje jak opętany!
Cos kombinujesz kolego, paru hailsa sie w twoich postach mozna bylo jednak doliczyc.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Wcześniejsze płyty Azarath oczywiście bdb ale najlepiej mi wchodzą te z Necrosodomem. Dla mnie te dwie płyty są najbardziej pomysłowe, chwytliwe, wręcz przebojowe a jednocześnie ciężkie mroczne i brutalne. Takie granie mi najlepiej wchodzi. Podtrzymuję tezę, że jakby Azarath powstał w USA to dzisiaj byliby jednym tchem wymieniani obok np Immolation i Morbid Angel. Rozczarowało mnie odejście Necrosodoma. Ostatnia płyta już tak nie weszła, ale czekam na kolejną z ciekawością.
- TheDude
Pięknie tutaj Zbyszek nakurwia:
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Świadczy to tylko o tym że jest to bardzo utalentowany gość.12345 pisze: ↑11-10-2024, 13:41DEUS warto i to bardzoDST pisze: ↑11-10-2024, 13:201-4 dla mnie. Potem jeszcze "BM" było znośne, ale następne są po prostu nudne i pozbawione ikry. I wokal Necrosodoma stał się dla mnie z jakichś powodów nie do zniesienia. W pewnym momencie koleś był wszędzie: Arkona, Azarath, Deus Mortem, podśpiewywał w Pladze itd. Tego Deus Mortem nawet nie tykam, słyszałem chyba tylko przelotnie debiut.![]()
-
- postuje jak opętany!
Albo o tym, że na scenie braki kadrowe były wówczas przepotężne. Marek talent ma, ale nie jest ani tak wybitnym wokalistą ani gitarzystą ani basistą, żeby zespoły od Pomorza po Śląsk musiały wzywać go na pomoc, bo u nich nikt tak ładnie nie umie.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
On swoim wokalem wprowadził do muzyki Azarath bardziej blackmetalowy sznyt. Na początku trochę mnie to drażniło ale po paru odsłuchach przestało zupełnie przeszkadzać. Poza tym wciąż jestem pod wrażeniem jak bardzo dobrze wpasowały się te wokale do muzyki powodując, że stała się jeszcze bardziej chwytliwa i właśnie "przebojowa". Wystarczy posłuchać np. taki "Under the will of the lord". Jak zajebiście wpasowane są tam partie wokalne do poszczególnych riffów. Tam gdzie jest partia wokalna to świetnie współgra z instrumentami, a tam gdzie partii wokalnych nie ma to akurat świetnie słchać inne smaczki. Nie wiem czy to zasługa samego Necrosodoma czy całej kapeli ale tak właśnie pojmuję to swoiste "wyczucie" w komponowaniu i aranżacji. Btw, szkoda że tak rzadko grają na żywo ten przezajebisty kawałek.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No kurde... Mój odbiór jest podobny.
Pamiętam to kręcenie nosem i fochy, że kolorowe, że melodyjne, że to nie ten sam Azarath...
Ale "Blasphemer's Malediction" to jest CIOS! A NCRSDM jak żongluje krzykiem, growlem niskim i wysokim... coś pięknego.
To jest INNE oblicze Azarath. Natomiast to co się tam dzieje kompozycyjnie, aranżacyjnie, muzycznie, zmianami tempa, warsztatowo... to jest SZTOS!
Tak jak wcześniej to był wkurwiony, bezlitosny diabeł ale taki chaotyczny, nieokrzesany to po tej płycie AZARATH jest już bestią przepotężną, która zrzuciła kajdany i niszczy wszechświat.... Poniosło mnie ale ta płyta to był duży skok.
A gusta wiadomo....
Pamiętam to kręcenie nosem i fochy, że kolorowe, że melodyjne, że to nie ten sam Azarath...
Ale "Blasphemer's Malediction" to jest CIOS! A NCRSDM jak żongluje krzykiem, growlem niskim i wysokim... coś pięknego.
To jest INNE oblicze Azarath. Natomiast to co się tam dzieje kompozycyjnie, aranżacyjnie, muzycznie, zmianami tempa, warsztatowo... to jest SZTOS!
Tak jak wcześniej to był wkurwiony, bezlitosny diabeł ale taki chaotyczny, nieokrzesany to po tej płycie AZARATH jest już bestią przepotężną, która zrzuciła kajdany i niszczy wszechświat.... Poniosło mnie ale ta płyta to był duży skok.
A gusta wiadomo....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)