WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
^ Parę miesięcy temu znalazłem na youtube. Poszperaj też na vimeo.
- COFFIN
-
- rasowy masterfulowicz
nie warto. Pretensjonalne gownoshadowthrone pisze:Można gdzieś zobaczyć dokument Music, Blood and Spirit?
KVLT lizania CZASZKI
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Tak sobie odświeżyłem w przeciągu ostatnich dwóch dni całą dyskografię i przyznam, że to nadal fajny zespół, do tego świetnie prezentują się na żywo - nie rozumiem narzekań i porównań do Behemotha (chyba, że za ich punkt wspólny przybrać przystępność muzyki, bądź kicz na scenie - ale to charakteryzuje 3/4 sceny). To co robią muzycznie to bardzo udany hołd dla Bathory, Dissection i Tormentora. Erik kiedyś zaimponował mi też stwierdzeniem, że bardzo inspiruje go Imperator, choć tych wpływów akurat tam nie słyszę.
Najlepszą płytą chyba jednak Casus Luciferi, choć dziś już mnie tak nie cieszy, gdyż swego czasu za dużo jej słuchałem. Bardzo lubię też Lawless Darkness i o dziwo Wild Hunt (uznanej powszechnie za kloca), do którego wracam rzadko, ale lubię tę pompatyczność w ich wykonaniu. Nowa płyta na całe szczęście trochę resetuje formułę - i bardzo dobrze. Bo moim zdaniem na tym polega siła tego zespołu, że każda płyta w nieco innej stylistyce. Co prawda prawdopodobnie najlepsze lata mają za sobą, ale jestem ciekawy co zaprezentują w przyszłości. Ballady akustyczne?
[youtube][/youtube]
Najlepszą płytą chyba jednak Casus Luciferi, choć dziś już mnie tak nie cieszy, gdyż swego czasu za dużo jej słuchałem. Bardzo lubię też Lawless Darkness i o dziwo Wild Hunt (uznanej powszechnie za kloca), do którego wracam rzadko, ale lubię tę pompatyczność w ich wykonaniu. Nowa płyta na całe szczęście trochę resetuje formułę - i bardzo dobrze. Bo moim zdaniem na tym polega siła tego zespołu, że każda płyta w nieco innej stylistyce. Co prawda prawdopodobnie najlepsze lata mają za sobą, ale jestem ciekawy co zaprezentują w przyszłości. Ballady akustyczne?
[youtube][/youtube]
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- biopago
- rozkręca się
Gitarzysta Watain Pelle został cofnięty na granicy USA przez urzędnika imigracyjnego, który zawsze subiektywnie decyduje czy pozwoli wjechać do USA czy nie, niezależnie od posiadanych dokumentów, wiz itp. Pelle został deportowany do Meksyku skąd przybył do USA. Powodem cofnięcia były zdjęcia i informacje na telefonie Pellego, dot. Black Metalu, Satanizmu itp.
Info ważne w sumie dla kazdego fana takiej muzy wybierającago się do stanów. Zgodnie z ich prawem, urzędnik na granicy ma peawo poprosić o hasła do kont społecznościowych i oblookać wszystko na telefonie. Jak traficie na prawicowego wyznawcę Trumpa, to może być taki sam problem. To dotyczy też ruchu bezwizowego. Zawsze ostatnie słowo ma urzędnig imigration na granicy.
Info ważne w sumie dla kazdego fana takiej muzy wybierającago się do stanów. Zgodnie z ich prawem, urzędnik na granicy ma peawo poprosić o hasła do kont społecznościowych i oblookać wszystko na telefonie. Jak traficie na prawicowego wyznawcę Trumpa, to może być taki sam problem. To dotyczy też ruchu bezwizowego. Zawsze ostatnie słowo ma urzędnig imigration na granicy.
- Bohdan
Myślę że to czy na prawicowego, lewicowego czy kolorowego urzędnika się trafi ma akurat drugorzędne znaczenie kiedy znajdzie na twoim telefonie:biopago pisze:Gitarzysta Watain Pelle został cofnięty na granicy USA przez urzędnika imigracyjnego,Jak traficie na prawicowego wyznawcę Trumpa, to może być taki sam problem
private pictures found on his phone of motorbikes, hunting and various things related to Satanism, Black Metal and counter culture in general. Stuff this officer didn't understand, or like.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
logiczne że nie wpuszczają pomyleńców, mało ich mają u siebie?
- Medard
Lewak by wpuścił, pewnie ten urzędnik to był jehowy albo zabetonowany katol.Bohdan pisze:Myślę że to czy na prawicowego, lewicowego czy kolorowego urzędnika się trafi ma akurat drugorzędne znaczenie kiedy znajdzie na twoim telefonie:biopago pisze:Gitarzysta Watain Pelle został cofnięty na granicy USA przez urzędnika imigracyjnego,Jak traficie na prawicowego wyznawcę Trumpa, to może być taki sam problem
private pictures found on his phone of motorbikes, hunting and various things related to Satanism, Black Metal and counter culture in general. Stuff this officer didn't understand, or like.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Dragazes
- w mackach Zła
No i dobrze, niech pamiętają że black metal to Krieg a nie rurki z kremem.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Przyznam, że uśmiałem się czytając oświadczenia członków zespołu opublikowane w związku z tym incydentem.
- Anzhelmoo
A'propos śmiechu, to ciekawy jestem jak takowe oświadczenie sformułowałby Adam Darski, gdyby jego zespół znalazł się w takiej sytuacji.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- TheDude
Kiedyś słysząc hasło 'USA' myślało się o swobodzie, teraz już nie bałdzo :)
-
- rasowy masterfulowicz
mam nadzieje, ze ymca pozwie tego pajaca na gruby hajs za te klamstwa o silowniAnzhelmoo pisze:A'propos śmiechu, to ciekawy jestem jak takowe oświadczenie sformułowałby Adam Darski, gdyby jego zespół znalazł się w takiej sytuacji.
KVLT lizania CZASZKI
-
Nowy singiel
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Źle nie jest, ale strasznie się ten zespół rozwodnił w stosunku do pierwszych wydawnictw. Niewiele już Wataina w Watain.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Tutaj wideo:
Dobry kawałek, tylko wokal jakby z płyty na płytę tracił na mocy.
Dobry kawałek, tylko wokal jakby z płyty na płytę tracił na mocy.
- Anzhelmoo
Moim zdaniem interesujący utwór, z przyjemnością posłucham całości. Czyżby powrót do Lawless Darkness pod względem stylistyki? Tak mi brzmi ten utwór.
-
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
No z tego co widzę i słyszę to nic się nie stało