DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: DEATHSPELL OMEGA
Ok - to ja jestem Charlie, on Raymond
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- zekke
DSO TO TYLKO LUDZIE I LUDZKIE SLABOSCI ICH NIE OMIAJA...............Deathless King pisze:Ja bym sie predzej zastanowil czy to nie raczej wplyw pewnego trendu w muzyce dzis, nie podejrzewam jakiegos sterowania z tylnego siedzenia... Poza tym DsO to tylko ludzie (tak Drone, pogodz sie z tym) i ludzkie slabosci ich nie omijaja...
nosz kurwa, masterfulowy złoty rzyg miesiaca, czy cos.
- Deathless King
Dostajesz nagrodę Martwego Kraba za cudowne branie wszystkiego dosłownie.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Realista
oczywiście że Fas jest bardziej techniczna od najnowszejRiven pisze:jak to kurwa zrezygnowali z technicznych wygibasow, przeciez ona wcale nie jest duzo mniej 'techniczna' niz FAS. poza tym FAS tez wcale nie jest jakas ubertechniczna plyta , to jest najlepszeAle przecież słychać że to jest kontynuacja DsO z poprzednich płyt, jak dla mnie to bardzo dobrze że zrezygnowali z technicznych wygibasów, słucha się jej przez to bardzo dobrze, jak ktoś potrzebuje od chuja riffów i łamańców nie słucha Beneath The Massacre![]()
mam wrazenie, ze od czasu wyjscia tej plyty niektorzy wiecej czasu poswiecili na czytanie tego watku niz jej sluchanie.
a Drone napisal wczesniej wbrew pozorom calkiem dobrego posta i nie wiem z czego sie tak brechtacie

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Deathspell Omega bez drugiego dna nie byłaby wiele warta.Realista pisze:oczywiście że Fas jest bardziej techniczna od najnowszejto nie podlega żadnej dyskusji, nie rozumiem tylko na chuj tu rozkminiać czy coś tu jest nie tak itd. Solidny bardzo dobry album i trzeba kurwa go słuchać i cieszyć się z obcowania z fajna płytą a nie szukać jakiegoś drugiego dna.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
ten zart Ci sie nie udalRealista pisze: oczywiście że Fas jest bardziej techniczna od najnowszej.
I AM MORBID
- Realista
słuchu Drone, słuchuDrone pisze:A na podstawie czego stwierdzasz, że "Fas" jest bardziej techniczny? Bo ja uważam, że nie jest.

- Realista
wiec wg Ciebie jest tak? ma bardziej pokręcone riffy i połamane rytmy niż Fas?Mort pisze:ten zart Ci sie nie udalRealista pisze: oczywiście że Fas jest bardziej techniczna od najnowszej.
- wombat
- zaczyna szaleć
na fas jest zupelnie inne podejscie do kompozycji, stad takie wrazenie.
- Realista
nie gram Drone ale słucham od Dzieciaka muzyki, różnorodniej i potrafię usłyszeć co jest bardziej pokręcone a co nie, takie jest moje zdanie, Ty masz inne, Twoja sprawa, Ty doszukujesz się czegoś w Furze i Mutiilation a dla każdego innego jak i dla mnie to kupa gówna i indolencji twórczejDrone pisze:Realista, grasz na gitarze/basie/perkusji? Bo dla kogoś, kto gra, to moim zdaniem jest oczywiste, że "Parakletus" jest bardziej wysublimowany pod względem technicznym.

- Realista
być może tak jest, jak się znajdzie tu jakiś porządny muzyk i powie mi że nie mam racji że tak naprawdę nowy album wymaga większej znajomości instrumentu i jest bardziej skomplikowany to pochylę głowę i przyznam się do błędu, ale polemika z innymi słuchaczami póki co mnie nie przekonujewombat pisze:na fas jest zupelnie inne podejscie do kompozycji, stad takie wrazenie.

- Riven
- Kontakt:
tak, nie masz racji, nowa plyta jest zdecydowanie bardziej zaawansowana technicznie i tyle.
FAS jest po prostu inaczej zmiksowana i tak jak napisal wombat kompozycje sa zbudowane inaczej, ale w zadnym wypadku nie jest bardziej "techniczna". podejrzewam nawet, ze gdyby wiedziec jak zmiksowano gitare i jakich akordow uzyto, to latwiej byloby odegrac utwory z poprzedniej niz z najnowszej
FAS jest po prostu inaczej zmiksowana i tak jak napisal wombat kompozycje sa zbudowane inaczej, ale w zadnym wypadku nie jest bardziej "techniczna". podejrzewam nawet, ze gdyby wiedziec jak zmiksowano gitare i jakich akordow uzyto, to latwiej byloby odegrac utwory z poprzedniej niz z najnowszej
this is a land of wolves now
- Realista
grasz na jakimś instrumencie? jesteś muzykiem?Riven pisze:tak, nie masz racji, nowa plyta jest zdecydowanie bardziej zaawansowana technicznie i tyle.

- Riven
- Kontakt:
- Realista
jeśli jesteście muzykami to ok, zwracam honor, ja pisałem o swoich wrażeniach a kłócić się nie zamierzam na temat techniki z kimś kto ma wykształcenie muzyczne 

- Adrian696
- zahartowany metalizator
a teraz policytujcie sie z tym co na niczym nie gra
na ilość wydanych materiałów

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
Kto najlepiej gra na wiesle? Otoz ja gram calkiem niezle.Adrian696 pisze:a teraz policytujcie sie z tym co na niczym nie grana ilość wydanych materiałów
![]()
![]()
Wedlug tego kolejnego dronizmu kazdy krytyk filmowy aby miec predyspozycje do oceny musi byc aktorem a ten z komisji oskarowej musi miec sam oskara na koncie. Kto inaczej uwierzy takiemu, ze sie zna jak sam nie gra? O krytykach literackich to juz zal wspominac.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
moze posluchaj najpierw tej plyty, a potem bedziesz pierdolil. to nie jest ocena jakosci - nie trzeba umiec grac na gitarze zeby odroznic zajebiste solo od chujowego - tylko ze jak grasz, to latwiej bedzie ci ocenic ktore fragmenty sa TRUDNIEJSZE i bardziej techniczne. tego dotyczyla rozmowa.
this is a land of wolves now
- KreatoR
Drim Tijater gra trudne solówki