MEDICO PESTE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: MEDICO PESTE
Niezła płyta, ale do zachwytów daleko. Taki miły średniak na 3+. Dobrze, że w porównaniu np. z ostatnią Mgłą, nie ma tutaj banalnych, słodkich melodyjek i hewi metalowego pitu pitu, ale mimo wszystko to jednak średniak.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
na miłość, tfu, boską. Merrimack? kto słucha kurwa Merrimack? ;)Zephyrous pisze:bardzo mocna inspiracja KSM i francuską sceną, a w szczególności Merrimack
zaraz, zaraz, a to nie ty pisałeś, że Dark Sonority jest podobne do Black Altar ? ;)
co do innych porównań to z KSM ( ASOD i Transfigurations ) oczywiście zgoda, zwłaszcza że M. nagrał całość od A do Z.
francuska scena - owszem, czasami tak.
Satyricon z Rebel - sam bym na to nie wpadł ale jak o tym myśle to wcale nie jest takie głupie porównanie ( tutaj niekoniecznie chodzi o samą muzykę )
dodam też Shining z środkowego okresu - IV/V
-
- w mackach Zła
być może tak dużo tych porównań wpływa narazie na brak jednoznacznej oceny tego materiału - tzn, z mojej strony - po prostu trzeba dać czas temu materiałowi
- Sova
- rasowy masterfulowicz
zresztą to i tak są porównania na siłę. nie ma tutaj czegoś takiego, że słuchasz i jeb, w kilka sekund masz jakieś skojrzenia. oczywiście to stanowi siłę tej płyty. jak już wspominałem nie jest ani oczywista, ani przewidywalna, ani łatwa w odbiorze. no ale też nie przeginam w drugą stronę i nie twierdzę ze to jakiś nieodgadniony, ponadczasowy potwór o kilku dnach. nie.
- pr0metheus
doszlo, pierwszy odsluch, dobrze ze do pracy po poludniu
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- w mackach Zła
tyż faktSova pisze:zresztą to i tak są porównania na siłę. nie ma tutaj czegoś takiego, że słuchasz i jeb, w kilka sekund masz jakieś skojrzenia. oczywiście to stanowi siłę tej płyty. jak już wspominałem nie jest ani oczywista, ani przewidywalna, ani łatwa w odbiorze. no ale też nie przeginam w drugą stronę i nie twierdzę ze to jakiś nieodgadniony, ponadczasowy potwór o kilku dnach. nie.
- brb
- postuje jak opętany!
bardzo bardzo dobra plyta. cieszy fakt ze coraz wiecej ludzi na naszej scenie nagrywa swietne plyty black metalowe.
po wczesniejszych nagraniach spodziewalem sie nieco innej (bardziej religijnej), plyty. swietny debiut, swietny krazek kurcze no jestem oczarowany ;)
po wczesniejszych nagraniach spodziewalem sie nieco innej (bardziej religijnej), plyty. swietny debiut, swietny krazek kurcze no jestem oczarowany ;)
- pr0metheus
zajebisty material, takiego czegos oczekiwalem. mocarne wokale! atmosfera nieziemska. ale nie jest on jakis skomplikowany czy trudny w odbiorze,u mnie zalapalo za pierwszym razem(ciezej bylo z ostatnia mgla). oprawa graficzna tez swietna,bez zbytniej pstrokacizny,ale dosadna. brakuje mi troche trojkatnego loga na okladce. bardzo dobry debiut
-
- weteran forumowych bitew
próbowaliśmy, ale się nie komponowało ;)pr0metheus pisze:brakuje mi troche trojkatnego loga na okladce. bardzo dobry debiut
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Adrian696
napisz ze nie umiałes ;)Vitriol pisze:próbowaliśmy, ale się nie komponowało ;)pr0metheus pisze:brakuje mi troche trojkatnego loga na okladce. bardzo dobry debiut
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
nie umiałem
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
- Tymothy
- postuje jak opętany!
ja słucham, zacny zespół... :)Sova pisze: na miłość, tfu, boską. Merrimack? kto słucha kurwa Merrimack? ;)
Hello darkness, my old friend
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jaSova pisze:na miłość, tfu, boską. Merrimack? kto słucha kurwa Merrimack? ;)Zephyrous pisze:bardzo mocna inspiracja KSM i francuską sceną, a w szczególności Merrimack
- Sova
- rasowy masterfulowicz
hehe, ja mam chyba nawet 7" ep split z Sargeist ale żeby słuchać ? :)
aż sobie sprawdzę ich pełne płyty w wolnym czasie.
aż sobie sprawdzę ich pełne płyty w wolnym czasie.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
i ja. nowa płyta jest przezajebista więc czego kceszIhasan pisze:jaSova pisze:na miłość, tfu, boską. Merrimack? kto słucha kurwa Merrimack? ;)Zephyrous pisze:bardzo mocna inspiracja KSM i francuską sceną, a w szczególności Merrimack
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- pr0metheus
merrimack ok.
alez mi sie ten medico peste wkreca z kazdym przesluchaniem. szczegolnie riff przewodni wither without your grace. leci i caly czas wylapuje jakies ciekawe detale. bardzo zroznicowany material.juz teraz wiem ze szybko sie nie znudzi. podawac z alkoholem
alez mi sie ten medico peste wkreca z kazdym przesluchaniem. szczegolnie riff przewodni wither without your grace. leci i caly czas wylapuje jakies ciekawe detale. bardzo zroznicowany material.juz teraz wiem ze szybko sie nie znudzi. podawac z alkoholem
- FENIKS
- w mackach Zła
Takie ohy ahy nad medico ze jasny huj ;) . Ciekaw jestem Plyty ale po samplach nie spodziewam sie Wiele.
Za to Merrimack pięknie przyjebał i nie nuży. Tak wogole to kilka płyt w BM wyszlo w tym roku i ciekawe gdzie bedzie Medico w rankingu. Dla mnie nowy Enthroned i Merrimack rządzą najczęściej z głośników. Behexen zawiódł.
Za to Merrimack pięknie przyjebał i nie nuży. Tak wogole to kilka płyt w BM wyszlo w tym roku i ciekawe gdzie bedzie Medico w rankingu. Dla mnie nowy Enthroned i Merrimack rządzą najczęściej z głośników. Behexen zawiódł.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
cholera, najwyraźniej zabrakło intelektualnego pomostu™ między mną a Merrimack.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
MEDICO "Glorior Belli" PESTE :)
Płyta nie jest jedną z najoryginalniejszych, ale trzeba przyznać że słucha jej się bardzo dobrze. Ja w tej płycie słyszę najwięcej właśnie GLORIOR BELLI, może też dlatego od razu zagrało mi jak trzeba. KSM to raczej ze względu na brzmienie, a nie podobieństwo muzyczne. Tych skojarzeń w sumie może być cała masa, ktoś może słyszeć miejscami napierdol z pierwszych płyt MAsseMord (są tam tego typu wstawki), z tym "Rebel Extravaganza" może i rzeczywiście jest coś na rzeczy ...
bardzo udany debiut!
Płyta nie jest jedną z najoryginalniejszych, ale trzeba przyznać że słucha jej się bardzo dobrze. Ja w tej płycie słyszę najwięcej właśnie GLORIOR BELLI, może też dlatego od razu zagrało mi jak trzeba. KSM to raczej ze względu na brzmienie, a nie podobieństwo muzyczne. Tych skojarzeń w sumie może być cała masa, ktoś może słyszeć miejscami napierdol z pierwszych płyt MAsseMord (są tam tego typu wstawki), z tym "Rebel Extravaganza" może i rzeczywiście jest coś na rzeczy ...
bardzo udany debiut!