VIOLENT DIRGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VIOLENT DIRGE
Pięknie jest wydana ta płyta.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Cedek też?Pacjent pisze:Pięknie jest wydana ta płyta.
Zastanawiam, czy kupić cd czy winyla.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Mam CD, ale nie odpowiem Ci na to pytanie, bo sam musisz wiedzieć, na którym nośniku bardziej Ci zależy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Wrzuć jakieś foty, bo ja to pewnie w piatek, jak nie w poniedziałek odbiore swoj egzemplarz.Pacjent pisze:Mam CD, ale nie odpowiem Ci na to pytanie, bo sam musisz wiedzieć, na którym nośniku bardziej Ci zależy.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
kupić, kupić...Medard pisze:Cedek też?Pacjent pisze:Pięknie jest wydana ta płyta.
forum w pełnej krasie.
tylko konsumpcjonizm. jebany zresztą.
zero skromności. brak poszanowania dla dóbr materialnych, a właściwie jego nieposzanowanie przez poszanowanie.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Medard
Nie marudź Wacław.Wacław pisze:kupić, kupić...Medard pisze:Cedek też?Pacjent pisze:Pięknie jest wydana ta płyta.
forum w pełnej krasie.
tylko konsumpcjonizm. jebany zresztą.
zero skromności. brak poszanowania dla dóbr materialnych, a właściwie jego nieposzanowanie przez poszanowanie.
Zamówiłem cedeka na paćkomata,
teraz czeba czekać.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
nie jestem zainteresowany
-
Debiut VIOLENT DIRGE to mój top topów i dowód na to, że polski death metal należał kiedyś do światowej czołówki, a teraz leży i kwiczy. Jednak Pagan Rec. wykonała taką robotę, że "Elapse" podoba mi się o wiele bardziej niż wcześniej! Brzmienie wgniata w podłogę pod odtwarzaczem. Wcześniej cmokałem nad geniuszem i różnorodnością każdego kawałka, a teraz definiuję sobie ten album jako deathmetalowy huragan, niepozbawiony oczywiście cech, które miał od początku. Sama płyta (mam CD) jest wydana idealnie. Dane dot. jej nagrania, teksty, zdjęcie, świetne wykorzystanie starej grafiki, żadnych cholernych wspominek i komentarzy członków zespołu oraz oczywiście piękne pudełko. Niech ta płyta idzie w świat i sławi tę ziemię, a Pagan bierze się za oddanie podobnego hołdu dla "Craving" i "Obliteration of Soul".
- nicram
Płytę już mam. Spoko wydanie, cieszę się, że w ogóle jest. Po 26 latach kiedy kupiłem kaseciaka z Carnage, w końcu mam to na CD! Kawałek plastiku a sprawia, że banan pojawia się na twarzy. Brzmienie wbija w podłogę. Muzyka też wbija. Nic się nie zestarzało. Klasyk nad klasyki. Teraz tylko niech Tomek wyda "Craving" i mogę zejść ze sceny jako szczęśliwy człowiek.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
A u mnie z paczkami Remek lata po południu :( jakby zwykła poczta nie mogła rano przynieśc... ehhh.
- nicram
Przyjdzie i kolej na Ciebie. Koszulka też bardzo ładna. Zresztą dwie sobie kupiłem. Do chodzenia na dziś i za 20 lat. :-)
edit. I taka ciekawostka - srebrny czy tam biały winyl już wyprzedany. :-)
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
Mam i Ja . CD + KOSZULKA :) Rewelacyjnie !!!!!!! Cieszę się okrutnie :)) Czekam na CRAVING na CD !
- Medard
Czyli bezguście wygrywa (srebrny winyl), szkoda bo muzyka dobra.nicram pisze:Przyjdzie i kolej na Ciebie. Koszulka też bardzo ładna. Zresztą dwie sobie kupiłem. Do chodzenia na dziś i za 20 lat. :-)
Powinni wytłoczyć jeszcze niebieskie i różowe.
- Medard
Cedek już dotarł, bardzo szybciutko.Medard pisze:Czyli bezguście wygrywa (srebrny winyl), szkoda bo muzyka dobra.nicram pisze:Przyjdzie i kolej na Ciebie. Koszulka też bardzo ładna. Zresztą dwie sobie kupiłem. Do chodzenia na dziś i za 20 lat. :-)
Powinni wytłoczyć jeszcze niebieskie i różowe.
-
- rasowy masterfulowicz
Brzmienie albumu powala na kolana, perkusja, świetnie słyszalny bas, gitary, wydanie kasetowe jest wykastrowane z powyższych doskonałości
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Brzmienie jednak nie powala na kolana. Zastanawia mnie, z jakiego nośnika był robiony ten remaster? Właśnie wrzuciłem na YouTube kawałek z Elapse "Leprous Sanctity", który się ukazał na kompilacji Nuclear Blast z 1993 roku pt. GRINDCORE. To ten sam numer z sesji Elapse, ale brzmienie milion razy lepsze niż na wersji Pagan. Możecie sami posłuchać.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Lucek
- weteran forumowych bitew
wie ktoś ile tera warte pierwsze wydania kasetowe elapse i obliteration ? mam w bardzo dobrym stanie, za jakieś rozsądne piniendze mógłbym sprzedać
- Triceratops
Po dyszku moge dac. Przed chwila przeczytalem, ze jestes martwy tak w ogole.
woodpecker from space