BLOOD INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BLOOD INCANTATION - INTERDIMENSIONAL EXTINCTION EP
Ale Cie się Misiek żarty trzymają, chyba macie w końcu fajną pogode w tym Krakowie ;)
Tak mamy to co lubimy najbardziej, czyli smog,.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
A wcześniej słuchałeś z laptopowych głośników? ;) Zastanawiam się czy ten Kruger aż tak ładnie gra i w porównaniu z czym.Harlequin pisze:miniwieże Kruger&Matz KM 1598D
- Sybir
Napiszę tylko, że WIEDZIAŁEM, ŻE TAK BĘDZIE.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Medard
Serio jest to dobry zestaw do sluchania?Harlequin pisze:miniwieże Kruger&Matz KM 1598D
Pytam, bo to polska firma próbująca konkurować ze znanymi już na rynku markami, która jest raczej szyldem dla chińskich sprzętów. Stąd nieco zdziwiony jestem, że to dobrze gra i mocno niedowierzam.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Harlequin
Tak źle nie było, ale nie było to też nic specjalnego. Do małego pokoju w bloku więcej nie potrzeba niż ten KM. Doskonale się sprawdza do płyt z dużą ilością przestrzeni i pogłosu, do rzeczy akutycznych. Dźwięk jest ciepły, nie jest płaski, nie jest zdigitalizowany, nie zlewa się. Do mojego mieszkania więcej nie potrzebuje. Testowałem 3 denony i jedną yamahe i akurat ten KM brzmiał zdecydowanie najlepiej.Gunman pisze:A wcześniej słuchałeś z laptopowych głośników? ;) Zastanawiam się czy ten Kruger aż tak ładnie gra i w porównaniu z czym.Harlequin pisze:miniwieże Kruger&Matz KM 1598D
A czy jest awaryjna to nie wiem, przekonam sie w przyszłosci.
- Medard
Ważne, że się sprawdza.
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
kiedyś na byle kaseciaku co miało rozjebać łeb to rozjebało... teraz to nawet pokój do odsłuchu trzeba odpowiednio skonsultować ze specjalistą... kurwa wąsy i humus
No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
- Medard
Po prostu kiedyś ludzie słuchali na byle czym, bo nie mieli bardzo możliwości inaczej. Ale przecież na zachodzie czy w dżapanie już wtedy kupowali sobie dobry sprzęt, który obecnie nadal drogo chodzi i jest rarytasem.
- Bloodcult
Często jest tak że dany materiał niższy, a jak się go posłucha na dobrym sprzęcie to niszczy jeszcze bardziej bo słychać wiele detali których nie był z stanie odtworzyć sprzęt niższej klasy (tak miałem z COIL Musick To Play In The Dark czy KING CRIMSON In The Wake Of Poseidon).
Kto usłyszał jak gra Musical Fidelity M8 tego życie już nigdy nie będzie takie samo...
Kto usłyszał jak gra Musical Fidelity M8 tego życie już nigdy nie będzie takie samo...
- Medard
Nie słuchałem, ale kiedyś mnie rozbił gryphon, innym razem roksan.Bloodcult pisze:Często jest tak że dany materiał niższy, a jak się go posłucha na dobrym sprzęcie to niszczy jeszcze bardziej bo słychać wiele detali których nie był z stanie odtworzyć sprzęt niższej klasy (tak miałem z COIL Musick To Play In The Dark czy KING CRIMSON In The Wake Of Poseidon).
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
W niczem, po prostu uważam że taki Under the Sign of Black Mark czy inny Deicide a nawet Starspawn jak ma do ciebie dotrzeć to dotrze nawet jeżeli odtwarzasz to ze spalonego tostera.535 pisze:No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
- Sybir
Jak widać po wyznaniu i ekspiacji Harlequina - niekoniecznie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Co wcale nie znaczy, że nie należy próbować odtwarzać tego inaczej. Wiele płyt pokazuje swą prawdziwą moc, gdy zadba się o coś więcej niż spalony toster.Mass-Turbo pisze:W niczem, po prostu uważam że taki Under the Sign of Black Mark czy inny Deicide a nawet Starspawn jak ma do ciebie dotrzeć to dotrze nawet jeżeli odtwarzasz to ze spalonego tostera.535 pisze:No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
dobrze uznaję uznaję wasze argumenty, ale musicie przyznać że nie każden płyt wymaga sprzętu za pierdlion złociszy żeby poustawiał po kątach
- Medard
Oczywiście, trzeba też dodać, że słabej płycie dobry sprzęt nie pomoże.Mass-Turbo pisze:dobrze uznaję uznaję wasze argumenty, ale musicie przyznać że nie każden płyt wymaga sprzętu za pierdlion złociszy żeby poustawiał po kątach
Poza tym brzmienie to sprawa subiektywna, każdemu odpowiada inne.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak ten KM to całkiem dobry sprzęt jeżeli chodzi o jakość muzyki. No ale skoro ma lampy to trudno, żeby nie niszczył i Denona i Yamahę. Kiedyś miałem słuchawki tej firmy i basy to była jedna z najlepszych rzeczy jaka mnie spotkała w muzycznym życiu. Jeszcze lepszą opcją jest Taga Harmony, ale pewnie nie miałeś okazji przetestować, bo to bardziej niszowy sprzęt. Jednakże polecam gdyby coś się działo z tym KM 1598D.Harlequin pisze:Tak źle nie było, ale nie było to też nic specjalnego. Do małego pokoju w bloku więcej nie potrzeba niż ten KM. Doskonale się sprawdza do płyt z dużą ilością przestrzeni i pogłosu, do rzeczy akutycznych. Dźwięk jest ciepły, nie jest płaski, nie jest zdigitalizowany, nie zlewa się. Do mojego mieszkania więcej nie potrzebuje. Testowałem 3 denony i jedną yamahe i akurat ten KM brzmiał zdecydowanie najlepiej.Gunman pisze:A wcześniej słuchałeś z laptopowych głośników? ;) Zastanawiam się czy ten Kruger aż tak ładnie gra i w porównaniu z czym.Harlequin pisze:miniwieże Kruger&Matz KM 1598D
all the monsters will break your heart
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Pod warunkiem że lampy są w torze sygnałowym a nie świecą na ozdobę ;) Taga harmony i ten Kruger to przecież ten sam chinol pod inną nazwą.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Harlequin
A jest coś niechińskiego?? Czy trzeba mieć Technicsa z lat 90ych.