BLOOD INCANTATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: BLOOD INCANTATION - INTERDIMENSIONAL EXTINCTION EP

24-09-2019, 15:26

Ale Cie się Misiek żarty trzymają, chyba macie w końcu fajną pogode w tym Krakowie ;)
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

24-09-2019, 15:34

Harlequin pisze:miniwieże Kruger&Matz KM 1598D
A wcześniej słuchałeś z laptopowych głośników? ;) Zastanawiam się czy ten Kruger aż tak ładnie gra i w porównaniu z czym.
Awatar użytkownika
Sybir

24-09-2019, 15:51

Napiszę tylko, że WIEDZIAŁEM, ŻE TAK BĘDZIE.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Medard

24-09-2019, 16:17

Serio jest to dobry zestaw do sluchania?
Pytam, bo to polska firma próbująca konkurować ze znanymi już na rynku markami, która jest raczej szyldem dla chińskich sprzętów. Stąd nieco zdziwiony jestem, że to dobrze gra i mocno niedowierzam.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Harlequin

24-09-2019, 16:25

Gunman pisze:
A wcześniej słuchałeś z laptopowych głośników? ;) Zastanawiam się czy ten Kruger aż tak ładnie gra i w porównaniu z czym.
Tak źle nie było, ale nie było to też nic specjalnego. Do małego pokoju w bloku więcej nie potrzeba niż ten KM. Doskonale się sprawdza do płyt z dużą ilością przestrzeni i pogłosu, do rzeczy akutycznych. Dźwięk jest ciepły, nie jest płaski, nie jest zdigitalizowany, nie zlewa się. Do mojego mieszkania więcej nie potrzebuje. Testowałem 3 denony i jedną yamahe i akurat ten KM brzmiał zdecydowanie najlepiej.

A czy jest awaryjna to nie wiem, przekonam sie w przyszłosci.
Awatar użytkownika
Medard

24-09-2019, 16:43

Ważne, że się sprawdza.
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

24-09-2019, 21:50

kiedyś na byle kaseciaku co miało rozjebać łeb to rozjebało... teraz to nawet pokój do odsłuchu trzeba odpowiednio skonsultować ze specjalistą... kurwa wąsy i humus
535

24-09-2019, 21:59

No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
Awatar użytkownika
Medard

24-09-2019, 22:01

Po prostu kiedyś ludzie słuchali na byle czym, bo nie mieli bardzo możliwości inaczej. Ale przecież na zachodzie czy w dżapanie już wtedy kupowali sobie dobry sprzęt, który obecnie nadal drogo chodzi i jest rarytasem.
Awatar użytkownika
Bloodcult

24-09-2019, 22:05

Często jest tak że dany materiał niższy, a jak się go posłucha na dobrym sprzęcie to niszczy jeszcze bardziej bo słychać wiele detali których nie był z stanie odtworzyć sprzęt niższej klasy (tak miałem z COIL Musick To Play In The Dark czy KING CRIMSON In The Wake Of Poseidon).

Kto usłyszał jak gra Musical Fidelity M8 tego życie już nigdy nie będzie takie samo...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Medard

24-09-2019, 22:11

Bloodcult pisze:Często jest tak że dany materiał niższy, a jak się go posłucha na dobrym sprzęcie to niszczy jeszcze bardziej bo słychać wiele detali których nie był z stanie odtworzyć sprzęt niższej klasy (tak miałem z COIL Musick To Play In The Dark czy KING CRIMSON In The Wake Of Poseidon).

Kto usłyszał jak gra Musical Fidelity M8 tego życie już nigdy nie będzie takie samo...
Nie słuchałem, ale kiedyś mnie rozbił gryphon, innym razem roksan.
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

24-09-2019, 22:13

535 pisze:No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
W niczem, po prostu uważam że taki Under the Sign of Black Mark czy inny Deicide a nawet Starspawn jak ma do ciebie dotrzeć to dotrze nawet jeżeli odtwarzasz to ze spalonego tostera.
Awatar użytkownika
Sybir

24-09-2019, 22:19

Jak widać po wyznaniu i ekspiacji Harlequina - niekoniecznie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

24-09-2019, 22:20

Mass-Turbo pisze:
535 pisze:No ale w czym problem, że dba się o kulturę i zwyczajną wygodę obcowania ze sztuką i nie trzyma płyt oraz sprzętu wraz ze suszarką na gacie?
W niczem, po prostu uważam że taki Under the Sign of Black Mark czy inny Deicide a nawet Starspawn jak ma do ciebie dotrzeć to dotrze nawet jeżeli odtwarzasz to ze spalonego tostera.
Co wcale nie znaczy, że nie należy próbować odtwarzać tego inaczej. Wiele płyt pokazuje swą prawdziwą moc, gdy zadba się o coś więcej niż spalony toster.
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

24-09-2019, 22:25

dobrze uznaję uznaję wasze argumenty, ale musicie przyznać że nie każden płyt wymaga sprzętu za pierdlion złociszy żeby poustawiał po kątach
Awatar użytkownika
Medard

24-09-2019, 23:02

Mass-Turbo pisze:dobrze uznaję uznaję wasze argumenty, ale musicie przyznać że nie każden płyt wymaga sprzętu za pierdlion złociszy żeby poustawiał po kątach
Oczywiście, trzeba też dodać, że słabej płycie dobry sprzęt nie pomoże.
Poza tym brzmienie to sprawa subiektywna, każdemu odpowiada inne.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-09-2019, 07:10

Harlequin pisze:
Gunman pisze:
Tak źle nie było, ale nie było to też nic specjalnego. Do małego pokoju w bloku więcej nie potrzeba niż ten KM. Doskonale się sprawdza do płyt z dużą ilością przestrzeni i pogłosu, do rzeczy akutycznych. Dźwięk jest ciepły, nie jest płaski, nie jest zdigitalizowany, nie zlewa się. Do mojego mieszkania więcej nie potrzebuje. Testowałem 3 denony i jedną yamahe i akurat ten KM brzmiał zdecydowanie najlepiej.
Tak ten KM to całkiem dobry sprzęt jeżeli chodzi o jakość muzyki. No ale skoro ma lampy to trudno, żeby nie niszczył i Denona i Yamahę. Kiedyś miałem słuchawki tej firmy i basy to była jedna z najlepszych rzeczy jaka mnie spotkała w muzycznym życiu. Jeszcze lepszą opcją jest Taga Harmony, ale pewnie nie miałeś okazji przetestować, bo to bardziej niszowy sprzęt. Jednakże polecam gdyby coś się działo z tym KM 1598D.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

25-09-2019, 11:16

Pod warunkiem że lampy są w torze sygnałowym a nie świecą na ozdobę ;) Taga harmony i ten Kruger to przecież ten sam chinol pod inną nazwą.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
Harlequin

25-09-2019, 12:10

A jest coś niechińskiego?? Czy trzeba mieć Technicsa z lat 90ych.
ODPOWIEDZ