MARDUK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: MARDUK
Skąd taki wniosek? Żadnej z płyt nie dał 1/10.
6/10 oznacza płytę dobrą, a 5/10 przeciętną.
6/10 oznacza płytę dobrą, a 5/10 przeciętną.
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Jedna zajebista (chociaż ciężko ją porównać do reszty ze względu na mocno deathmetalowy sznyt), 3 dosyć przeciętne, 1 bdb na koniec dekady.
Następne dziesięciolecie ZNACZNIE lepsze.
Gówno może nie ale wlecze się totalnie i wyparowały z zespołu zupełnie jakiekolwiek emocje, Wypadek przy pracy pomiędzy 'Iron Dawn' a 'Frontschwein'. Syndrom poprawnej płyty z taśmy produkcyjnej.
Yare Yare Daze
- DST
- rasowy masterfulowicz
"Iron Dawn" zajebiste było, fakt. Tam ostatni kawałek to był taki ponury, grobowy walec.
- dzik
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
PDM - 6/10

doceniam poczucie humoru bo ta lista to jeden wielki joke
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Az mnie namowiliscie na odświeżenie kilku albumow, chociaz czuje, ze wynik bedzie taki jak zawsze: kilka killerskich pojedynczych kawalkow, podspiewywanie z PDM, a tak to w zasadzie nie przykuwa uwagi, fajnie napierdala i jak ktos inny to pusci tonmi nie przeszkadza, ale to taki troche schabowy black metalu.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
Do Pancernej Dywizji łykam wszystko bez popitki. Potem było raz lepiej raz gorzej a najczęściej nudno w chuj. Po odejściu Legiona "coś" ten band dla mnie stracił. Nowy kawałek nie robi na mnie żadnego wrażenia. Od poprostu Mardukowy napierdol. Ale sprawdzę płytę na pewno.
- nagrobek
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Temat tej płyty mielilśmy wystarczającą ilość razy przez ostatnie kilkanaście lat i już chyba nie zmienię - maksymalnie przeceniany album, który z jakiś nieznanych powodów traktowany jest jak skondensowana brutalność, dźwiękowy czołg, 'Reign in Blood' black metalu itp. bzdury. Dla mnie tu zawsze brakowało mocy i feelingu, już 'World Funeral' jest lepszy a co dopiero taki killer jak 'Plague Angel'. Pod wzlędem brutalności to nawet nie stało obok obłędnego deathmetalowego debiutu. Jest masa intensywnych płyt, które w napierdolu nie zatraciły substancji i klimatu - 'Wolf's Lair Abyss', 'Ugra-Karma', 'Fallen Angel of Doom', 'Pure Black Disease' czy 'Blood Must be Shed'.
Panzer Kapiszon Marduk to poprawna ale niestety dosyć pusta blastomania.
Yare Yare Daze
- ozob
Po prostu nie kumasz takiego grzańska.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Fanatyk
-
- rasowy masterfulowicz
- Rejwan
A widzisz, to dla mnie Pancerna Dywizja to świetna płyta z bardzo szybko zgraną muzyką ale jednocześnie ze świetnymi melodiami i riffami które są podstawa tych, nomen omen chwytliwych piosenek, dokładnie tak jak lubię, a taki Anioł Plagi to straszne męczenie buły, które ciężko przesłuchać na raz xD no i to może mieć nawet 6/10 bo znacznie bardziej wolę kolejne płytyhcpig pisze:Temat tej płyty mielilśmy wystarczającą ilość razy przez ostatnie kilkanaście lat i już chyba nie zmienię - maksymalnie przeceniany album, który z jakiś nieznanych powodów traktowany jest jak skondensowana brutalność, dźwiękowy czołg, 'Reign in Blood' black metalu itp. bzdury. Dla mnie tu zawsze brakowało mocy i feelingu, już 'World Funeral' jest lepszy a co dopiero taki killer jak 'Plague Angel'. Pod wzlędem brutalności to nawet nie stało obok obłędnego deathmetalowego debiutu. Jest masa intensywnych płyt, które w napierdolu nie zatraciły substancji i klimatu - 'Wolf's Lair Abyss', 'Ugra-Karma', 'Fallen Angel of Doom', 'Pure Black Disease' czy 'Blood Must be Shed'.
Panzer Kapiszon Marduk to poprawna ale niestety dosyć pusta blastomania.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Nerwowy
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Hehe, nie chciałem tego mówić głośno...
If you do everything right, there will be no struggle.
- Nerwowy
Oceniłbym kilka płyt inaczej, ale okres od WF do W jest najlepszym w karierze tego zespołu i takie są FAKTYhcpig pisze: ↑31-07-2023, 18:19Tak, pojebało mi się ale jest nasłabsza z nim, jak odświeżałem kilka miesięcy temu po latach to ledwo do końca dotrwałem.
DE - 10/10
TOTU - 6/10
ON - 6/10
HSBWWG - 5/10
N - 8/10
PDM - 6/10
LGDM - 7/10
WF - 7/10
PA - 9,5/10
R5:12 - 8,5/10
W - 8
SS - 5
FRNTSCHWN- 8/10
V - 4/10

To generalnie były świetne lata dla światowego bm.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Żułek
podoba mi się zdecydowanie bardziej niż pierwszy numer, zle nie będzie

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Według opisu z YT oba udostępnione numery z 'Memento Mori' komponował Arioch, także nie dziwi, że więcej jest w tym Funeral MIst niż Marduka

-