GORGUTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GORGUTS
Kurde, naprawdę liczę na to, ze pozamiatają. Mam nadzieję, że dostarczą twór bardziej poryty niż 'From Wisdom To Hate". Co prawda trzęsienia ziemi na miare "Obscura" nie spodziewam sie, ale liczę, że Lemay czymś pozytywnym mnie zaskoczy.
-
- weteran forumowych bitew
Ubiegłeś mnie z tą znakomitą wiadomością z obozu Gorguts-właśnie miałem ją opublikować!:-)Mol pisze:Dear fans,
It’s with so much joy and happiness that I write these lines to you. The past 2 years haven’t always been smooth sailing regarding this last record. A lot of legal, important factors, far from music composition have held this project in standby, but finally that’s all behind us now. The least I can say is that I cannot wait to share these last compositions with each of you.
Everything from writing these new songs, traveling to NYC for rehearsals developing a new friendship with John, Kevin and Colin, three of the most talented people I ever jammed with……everything from this project was beyond stimulating artistically.
From this experience was born a new GORGUTS record, a concept record which is going to last over an hour. An hour of epic, ambient, dark music which doesn’t compromise its Death Metal roots. As a composer, by exploring different kind of music, it was always my goal to integrate the same writing tools in Death Metal as if I would be writing a piece of chamber music for instance.
Also, for the first time, I’ve waited for the music to be finished before I even write a single word. It took me a long time to elaborate this concept. Not that I had to create a story from square one, I had to educate myself by reading many books, so I knew what I was talking about. Not from an historian point of view, but enough so I can express myself clearly on this topic and write an epic story.
As far as production goes we’ve worked with my long time friend: Pierre Rémillard who recorded OBSCURA (1998), FROM WISDOM TO HATE (2001) and even the band’s very first demo in 1990. The mixing duties will be handled by Colin at is own Menegroth, the thousand caves Studio.
Well, I’m really eager to share this new record with you! All I can say is that the wait is over and that 2013 will be a great year for GORGUTS. Thanks to each of you for your endless support since the very beginning and your endless patience for this record to be released!!!!! Without you none of this would be possible.
Thank you from the heart,
Sincerely,
Luc Lemay
- Lykantrop
Nie wiem czy jest kapela, na której płytę jeszcze tak czekam. Czuję w kościach, że nie zawiodą :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Z pewnością będzie znakomita!!!:-)))
- Harlequin
To jest chyba jedyna metalowa kapela, w którą wierzę, że może mnie zaskoczyć.
-
I bdb-są nieprzewidywalni i niezawodni a Luc Lamay to muzyczny geniusz death metalu:-)Harlequin pisze:To jest chyba jedyna metalowa kapela, w którą wierzę, że może mnie zaskoczyć.
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
No po co, przeca masz na allegro nawet. :Pnight_goat pisze:Przy okazji mogliby wypuścić wznowienie Obscury na cd ;)
Największym zaskoczeniem - póki co - będzie faktyczne ukazanie się tej płyty w 2013.
E Pluribus Anus
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No, ale już osiągnęła cenę kosmiczną niemalże.NocnyKomboj pisze:No po co, przeca masz na allegro nawet. :Pnight_goat pisze:Przy okazji mogliby wypuścić wznowienie Obscury na cd ;)
all the monsters will break your heart
- Funeral
- rozkręca się
Hostile Media wypuscilo re-edcyje Negativa - Self-Titled MCD. Mozna dostac albo od nich bezposrednio, albo na amazonie pyknac:
- Hostile Media
- Amazon.uk

- Hostile Media
- Amazon.uk

- Mol
- zahartowany metalizator
- night_goat
- zaczyna szaleć
Jestem na dobrej drodze by była moja aczkolwiek wolałbym wydać mniejsze pieniądze bo pewnie skoczy jeszcze dość trochę ;)NocnyKomboj pisze:No po co, przeca masz na allegro nawet. :P
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- zawlekacz
- w mackach Zła
- nicram
Wszyscy czekają, ale żeby nie było wielkiego rozczarowania panów ortodoksów.
all the monsters will break your heart
- Self
- rasowy masterfulowicz
Panowie ortodoksi przestali się interesować kapelą po trzecim albumie.
-
Fajnie.
-
Fakt. Pamiętam smutne recenzje jakich musiałem wysłuchiwać po premierze "Obscura".Self pisze:Panowie ortodoksi przestali się interesować kapelą po trzecim albumie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Większośc ludzi wtedy nie zrozumiała tej płyty-dziś już tak nie szokuje jak wtedy!:-) 'Obscura" poszla ostatnio na allegro na cd za nieco ponad 220 zł z wysyłką-piękna cena!:-)
-
- starszy świeżak
Jest za 15euro + wysylka na amazon francja (link ponizej, ale nie znam detali bo i nie znam jezyka. Czasami pojawia sie tez na niemieckin amazon (kupilem 1st press jakies 3 miesiace temu za 17euro). Problem moze byc z wysylka bo moga nie slac do polski, no ale mozna dogadac sie mailem i zmienia w opcjach wysylki.
-
No proszę-dzieki za info i cynk!:-)christhate pisze:Jest za 15euro + wysylka na amazon francja (link ponizej, ale nie znam detali bo i nie znam jezyka. Czasami pojawia sie tez na niemieckin amazon (kupilem 1st press jakies 3 miesiace temu za 17euro). Problem moze byc z wysylka bo moga nie slac do polski, no ale mozna dogadac sie mailem i zmienia w opcjach wysylki.
-
- starszy świeżak