URGEHAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tymothy
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
"...The album will be available directly from the band during their tour with Taake & Koldbrann in March."
Zobaczymy, ja pewnie kupie i tak na koncercie [/quote]
tak czy siak trafi na allegro pewnie i kilku "zydkow" zarobi na tym niezla kaske...
"...The album will be available directly from the band during their tour with Taake & Koldbrann in March."
Zobaczymy, ja pewnie kupie i tak na koncercie [/quote]
tak czy siak trafi na allegro pewnie i kilku "zydkow" zarobi na tym niezla kaske...
Hello darkness, my old friend
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Przyznam się szczerze, że wcześnij psioczyłem na Urgehal, że to któraś tam popłuczyna po Darkthrone itp. ale to naprawdę wartościowa muzyka. Poświęciłem więcej czasu na chociażby "Through Thick..." i "Goatcraft Torment" i to jest zajebiste.
Urgehal nie ma "rozwijać" black metalu. To nie tego rodzaju kapela. Ma pokazać jego surowość i prymityw. Kop w twarz!
Urgehal nie ma "rozwijać" black metalu. To nie tego rodzaju kapela. Ma pokazać jego surowość i prymityw. Kop w twarz!
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: URGEHAL
Season of Mist's Underground Activists division is particularly busy these days. After the recent signing of RIMFROST and OTARGOS, we proudly announce that Norwegian black metallers URGEHAL just joined the roster! Read the band's comment:
"We're glad to announce the signing with Season of Mist Underground activists. After 17 years of existence it's about damn time to spread this Satanic perversity through something greater. The Underground Activists division fits us perfect with the total freedom and underground spirit we always aimed, but with a major distribution and support. We're looking forward for the future co-operation with SOM and remember comrades, the real Black Metal is still underground."
URGEHAL's sixth, yet untitled album won't be out until early 2010. In the meantime, you can see the band perform at the following summer festivals:
25 July - Unholy Fest, Ostrava (CZ)
13-14 August - Summer Breeze Open Air, Dinkelsbühl (DE)
15 August - Barther Metal Open Air 11, Barth (DE)
04 September - Wolfszeit Festival, Hollfeld (DE)
Check www.myspace.com/urgehal666 for updates.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć

"Ikonoklast"
01. Stesolid Self-Destruction To Damnation
02. Dødelagt
03. Cut Their Tongue Shut Their Prayer
04. The Necessity Of Total Genocide
05. Kniven Rider Dypt I Natt
06. Astral Projection To Rabid Hell
07. Approaching Doom
08. Holocaust In Utopia
09. Sopor Necrosanctus
Premiera: 16 listopada 2009 r.

Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Husar
- weteran forumowych bitew
ŁooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooJEPIRDOLE
TERAZ TO NAPRAWDE SROGO POPUSCILEM. ALE ZAJEBISCIE!!

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Husar pisze:ŁooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooJEPIRDOLETERAZ TO NAPRAWDE SROGO POPUSCILEM. ALE ZAJEBISCIE!!
Ja pierdole, Myślałem ze przyjdzie dłużej poczekać a to juz

Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Oby uniknęli mielizn, które na świetnym "Goatcraft Torment" w małej ilości, ale jednak się zdarzyły. Generalnie jeśli nie spartolą całkowicie sprawy, w co nie chce mi się wierzyć, to będzie to kandydat do tegorocznej czołówki.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- TORTURER
- w mackach Zła
Mogliby by przybrudzic troche brzmienie,na ostatniej razi mnie troche zbytnia sterylnośc.
Death Dwells in Love