SHINING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Trojan
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
Jaką korzyść tu widzisz?[/quote]
Dla nas:
Oprócz [b]świetnej[/b] muzyki dostajesz masę "dodatkowych wrażeń".[/quote]
Dla nich:
Ta symbioza czynników powoduje, że nie są tylko bardzo dobrzy... są wyjątkowi.[/quote][/quote]
To tak jak stroboskopy na dyskotece. Też ekstra dodatkowe wrażenia dla wszystkich - sama korzyść.[/quote]
Byłoby to dobre porównanie, ale Ty masz na myśli tanie efekciarstwo. Mnie chodzi o wychodzenie poza konwencje, co w BM jest mile widziane.
Jaką korzyść tu widzisz?[/quote]
Dla nas:
Oprócz [b]świetnej[/b] muzyki dostajesz masę "dodatkowych wrażeń".[/quote]
Dla nich:
Ta symbioza czynników powoduje, że nie są tylko bardzo dobrzy... są wyjątkowi.[/quote][/quote]
To tak jak stroboskopy na dyskotece. Też ekstra dodatkowe wrażenia dla wszystkich - sama korzyść.[/quote]
Byłoby to dobre porównanie, ale Ty masz na myśli tanie efekciarstwo. Mnie chodzi o wychodzenie poza konwencje, co w BM jest mile widziane.
Down the bottle's nest
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- akall
- zaczyna szaleć
Niedawno jeździłeś po Arcturus i zespołach awangardowych, które na różne sposoby wychodzą poza schematy, pisałeś że to 'udziwnienia'. Teraz krytykujesz BM za treści pozamuzyczne, ideologiczne i ekstremalny komunikat. Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale to właśnie te cechy odróżniają ww zespoły od muzyki rozrywkowej. Przykro mi ale 90% metalu to zwykła ludyczna przygrywka i umiejętności techniczne nic tu do rzeczy nie mają.
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
The sateless, wandering serpent curls and glides
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
bardzo lubie stroboskopy na dyskotece.
bardzo tez lubie na koncercie CZAJNINK kiedy oprocz znakomitej muzyki, dostaje sugestywny show, ktory sprawia, ze na czas trwania koncertu zapominam o bozym/diablim swiecie i urzeczony oraz zahipnotyzowany chlone CALY wystep - muzyke, image, zachowanie, dekoracje, whatever. a po skonczonej sztuce otrzasnam sie z tego jak ze snu i potem mowie sobie - to bylo niesamowite.
takie koncerty sie pamieta na zawsze.
zwykly koncert nie daje takich wrazen, ergo - zanika w masie wszystkich innych ZWYKLYCH koncertow na jakich bylem/pojde do tego stopnia, ze po kilku-kilkunastu latach jedyne co pamietam, to tylko to, ze "bylem".
o koncercie CZAJNINK nigdy nie powiem , ze "a.. no bylem... chyba... tak mysle ze to bylo w 2006, a moze to byl 2005, albo 2010? nie pamietam."
widzisz maniek, wszystko to kwestia podejscia i akceptacji pewnych zachowan.
mi sie ni chuja np. nie podoba image czy wystepy zespolow ebm, ale nie powiem, ze maja najebane we lbach, bo laza w latexach, maluja czupryny na rozowo i stroja sie w gadzety hi-tech, grajac przy tym cos, co przecietnemu sluchaczowi z grubsza przypomina szwabskie szajse-techno, a cala ta scena to gowno, syf i chuj wie co jeszcze. nie obchodzi mnie - nie komentuje, mam to w dupie.
jednakze co ja moge wiedziec - naleze przeciez do tych, co sie sparzyli na death metalu i uciekli do lasu.
na dodatek lubie zeschizowanych debili, co sie tna na scenie, muzyke eurodance, techno, chodze na imprezy goa i nie slucham death metalu.
Przypominam, że to temat o Czajnik. Nie róbmy z tego pojedynku Death Metal vs. Black Metal, bo to dziecinada. [/quote]
too late
bardzo tez lubie na koncercie CZAJNINK kiedy oprocz znakomitej muzyki, dostaje sugestywny show, ktory sprawia, ze na czas trwania koncertu zapominam o bozym/diablim swiecie i urzeczony oraz zahipnotyzowany chlone CALY wystep - muzyke, image, zachowanie, dekoracje, whatever. a po skonczonej sztuce otrzasnam sie z tego jak ze snu i potem mowie sobie - to bylo niesamowite.
takie koncerty sie pamieta na zawsze.
zwykly koncert nie daje takich wrazen, ergo - zanika w masie wszystkich innych ZWYKLYCH koncertow na jakich bylem/pojde do tego stopnia, ze po kilku-kilkunastu latach jedyne co pamietam, to tylko to, ze "bylem".
o koncercie CZAJNINK nigdy nie powiem , ze "a.. no bylem... chyba... tak mysle ze to bylo w 2006, a moze to byl 2005, albo 2010? nie pamietam."
widzisz maniek, wszystko to kwestia podejscia i akceptacji pewnych zachowan.
mi sie ni chuja np. nie podoba image czy wystepy zespolow ebm, ale nie powiem, ze maja najebane we lbach, bo laza w latexach, maluja czupryny na rozowo i stroja sie w gadzety hi-tech, grajac przy tym cos, co przecietnemu sluchaczowi z grubsza przypomina szwabskie szajse-techno, a cala ta scena to gowno, syf i chuj wie co jeszcze. nie obchodzi mnie - nie komentuje, mam to w dupie.
jednakze co ja moge wiedziec - naleze przeciez do tych, co sie sparzyli na death metalu i uciekli do lasu.
na dodatek lubie zeschizowanych debili, co sie tna na scenie, muzyke eurodance, techno, chodze na imprezy goa i nie slucham death metalu.
Przypominam, że to temat o Czajnik. Nie róbmy z tego pojedynku Death Metal vs. Black Metal, bo to dziecinada. [/quote]
too late
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Gore_Obsessed
Pisałem, że ARCTURUS uważam za muzycznego dziwoląga.Wysłane przez akall
Niedawno jeździłeś po Arcturus i zespołach awangardowych, które na różne sposoby wychodzą poza schematy, pisałeś że to 'udziwnienia'.
Ekstremalny komunikat sam w sobie mi specjalnie nie przeszkadza. Dobija mnie tylko sprowadzanie muzyki do roli akompaniamentu dla scenicznych harców jakichś pokurwieńców.Wysłane przez akall
Teraz krytykujesz BM za treści pozamuzyczne, ideologiczne i ekstremalny komunikat.
Treści pozamuzyczne to ich chyba w ogóle od Muzyki odróżniają. ;)Wysłane przez akall
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale to właśnie te cechy odróżniają ww zespoły od muzyki rozrywkowej.
Mi to w ogóle nie przeszkadza.Wysłane przez akall
Przykro mi ale 90% metalu to zwykła ludyczna przygrywka
A to odnośnie czego?Wysłane przez akall
i umiejętności techniczne nic tu do rzeczy nie mają.
OK, ale przecież to jest forum. Tylko wyrażam swoje zdanie.Wysłane przez pajonk
nie obchodzi mnie - nie komentuje, mam to w dupie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
prawda jest taka że ani death metal ani black metal bez specyficznej otoczki nie istnieje. A jeżeli taka sytuacja ma miejsce to pojawiają sie takie indywidua jak sceptic, immemorial itd [/quote]
Moze faktycznie lepiej będzie, jak ludzie którzy nie czają idei black metalu nie będą sie o nim wypowiadać, bo jak czytam wypowiedzi black metalowca o death metalu, to mam wrażenie, że jest to człowiek, który metalu słucha od kilku miesięcy. Człowieku, Twoje przykłady sa z dupy wyciągniete. Jaki Repugnant? Dajesz jako przykład piątą wodę po kisielu. Gdybyś napisał o Dismember, którzy faktycznie mieli kiedyś dość wyrazisty image, to jeszcze bym zrozumiał. Mieszasz kurwa melodyjnych death/black metalowców z Necrophobic z Grotesque, którzy ani stylistycznie ani z racji umiejscowienia w czasie do siebie nie pasują. To, że od jakiegoś czasu blackowcy odkryli na nowo death metal, oczywiście w jedynie prawdziwej, oldskulowej formie, nie upoważnia jeszcze nikogo do bycia wyrocznią. Prawda jest taka, ze wszyscy gówno wiemy, o co tak naprawdę chodzi w death czy black metalu. To wiedzą tylko Ci, którzy te gatunki tworzyli. Zreszta myślę, że każdy z nich miałby inne zdanie na ten temat.
prawda jest taka że ani death metal ani black metal bez specyficznej otoczki nie istnieje. A jeżeli taka sytuacja ma miejsce to pojawiają sie takie indywidua jak sceptic, immemorial itd [/quote]
Moze faktycznie lepiej będzie, jak ludzie którzy nie czają idei black metalu nie będą sie o nim wypowiadać, bo jak czytam wypowiedzi black metalowca o death metalu, to mam wrażenie, że jest to człowiek, który metalu słucha od kilku miesięcy. Człowieku, Twoje przykłady sa z dupy wyciągniete. Jaki Repugnant? Dajesz jako przykład piątą wodę po kisielu. Gdybyś napisał o Dismember, którzy faktycznie mieli kiedyś dość wyrazisty image, to jeszcze bym zrozumiał. Mieszasz kurwa melodyjnych death/black metalowców z Necrophobic z Grotesque, którzy ani stylistycznie ani z racji umiejscowienia w czasie do siebie nie pasują. To, że od jakiegoś czasu blackowcy odkryli na nowo death metal, oczywiście w jedynie prawdziwej, oldskulowej formie, nie upoważnia jeszcze nikogo do bycia wyrocznią. Prawda jest taka, ze wszyscy gówno wiemy, o co tak naprawdę chodzi w death czy black metalu. To wiedzą tylko Ci, którzy te gatunki tworzyli. Zreszta myślę, że każdy z nich miałby inne zdanie na ten temat.
- Gore_Obsessed
- zekke
- weteran forumowych bitew
Zaloz sobie topic 'moje smutne refleksje nt bm' i tam mozesz wylewac pierdoly do woli. Wchodze aby sprawdzic czy moze ktos napisal cos sensownego nt bandu / nadciagajacej plyty ale jedyne co widze to 10 stron twoich offtopowych pierdol.

- Gore_Obsessed
Jakich kurwa offtopowych pierdół?!? "Smutny" to ty jesteś, bo wszystkie blekusy smutne. Jeśli nie widzisz sensu to nie mój problem.Wysłane przez zekke
Zaloz sobie topic 'moje smutne refleksje nt bm' i tam mozesz wylewac pierdoly do woli. Wchodze aby sprawdzic czy moze ktos napisal cos sensownego nt bandu / nadciagajacej plyty ale jedyne co widze to 10 stron twoich offtopowych pierdol.
- zekke
- weteran forumowych bitew
Jakich kurwa offtopow? Nikogo nie obchodzi twoje spierdolone zdanie nt 'blekusow' wiec odpusc sobie zamiast pierdolic o tym przez nastepne X stron tego tematu ktory jest kurwa o SHINING a nie o tym co ci sie podoba a co nie. Btw po jaki huj dajesz quote na wypowiedz ktora jest bezposrednio przed twoja - -
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- ultravox
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
Zresztą z tych drugich taki Death Metal jak z IMPALED NAZARENE[/quote]czyli Necrophobić to nie jest Death Metal... i ten gośc jest moderatorem tutaj, tak?
[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Człowieku, Twoje przykłady sa z dupy wyciągniete. Jaki Repugnant? Dajesz jako przykład piątą wodę po kisielu. (...) Mieszasz kurwa melodyjnych death/black metalowców z Necrophobic z Grotesque, którzy ani stylistycznie ani z racji umiejscowienia w czasie do siebie nie pasują[/quote]o widzęże kolejny yntelygent. Repugnant to melodyjny death/black tak? REWELACJA chłopie. Stylistycznie nie pasują do tych dwóch przykładów, tak? JESZCZE LEPSZA REWELACJA. Widzę że mamy już dwóch idiotów w tym temacie.
Zresztą z tych drugich taki Death Metal jak z IMPALED NAZARENE[/quote]czyli Necrophobić to nie jest Death Metal... i ten gośc jest moderatorem tutaj, tak?
[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Człowieku, Twoje przykłady sa z dupy wyciągniete. Jaki Repugnant? Dajesz jako przykład piątą wodę po kisielu. (...) Mieszasz kurwa melodyjnych death/black metalowców z Necrophobic z Grotesque, którzy ani stylistycznie ani z racji umiejscowienia w czasie do siebie nie pasują[/quote]o widzęże kolejny yntelygent. Repugnant to melodyjny death/black tak? REWELACJA chłopie. Stylistycznie nie pasują do tych dwóch przykładów, tak? JESZCZE LEPSZA REWELACJA. Widzę że mamy już dwóch idiotów w tym temacie.
- ultravox
[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
o widzęże kolejny yntelygent. Repugnant [b]to melodyjny death/black tak?[/b] REWELACJA chłopie. Stylistycznie nie pasują do tych dwóch przykładów, tak? JESZCZE LEPSZA REWELACJA. Widzę że mamy już dwóch idiotów w tym temacie. [/quote]
Akurat pisałem o Necrophobic, nie o Repugnant. Czytaj uważnie.
o widzęże kolejny yntelygent. Repugnant [b]to melodyjny death/black tak?[/b] REWELACJA chłopie. Stylistycznie nie pasują do tych dwóch przykładów, tak? JESZCZE LEPSZA REWELACJA. Widzę że mamy już dwóch idiotów w tym temacie. [/quote]
Akurat pisałem o Necrophobic, nie o Repugnant. Czytaj uważnie.
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
Może nie wiesz, ale to jest istota forum - ludzie wypowiadają swoje zdanie na pewne tematy. Co ty, ze żłobka żeś się urwał?Wysłane przez zekke
Jakich kurwa offtopow? Nikogo nie obchodzi twoje spierdolone zdanie nt 'blekusow' wiec odpusc sobie zamiast pierdolic o tym przez nastepne X stron tego tematu ktory jest kurwa o SHINING a nie o tym co ci sie podoba a co nie.
Po taki, że odnoszę się do określonego jej fragmentu. Co ty, ze żłobka żeś się urwał?Wysłane przez zekke
Btw po jaki huj dajesz quote na wypowiedz ktora jest bezposrednio przed twoja - -
Po chuju Death Metal. Żeby nie było (trzeba jasno, bo znowu będzie biadolenie): nic do muzyki NECROPHOBIC nie mam, poza tym, że trochę mnie nudzi. "Darkside" mi się nawet podobał.Wysłane przez Left-Hand-Pathczyli Necrophobić to nie jest Death Metal... i ten gośc jest moderatorem tutaj, tak?Wysłane przez Gore_Obsessed
Zresztą z tych drugich taki Death Metal jak z IMPALED NAZARENE
I nie płacz nad tym REPUGNANT. Blekusom to nie przystoi.
Dlatego podoba się głównie blekusom, bo mają romantyczne, melancholijne dusze.Wysłane przez Left-Hand-Path
większośc szwedzkiego DM jest melodyjna i jakoś szczególnie Necrophobic nie ustępuje im miejsca...
Przypominam, że to temat o CZAJNIK i do tego proponuję powrót.
- longinus696
Ekstremalny komunikat sam w sobie mi specjalnie nie przeszkadza. Dobija mnie tylko sprowadzanie muzyki do roli akompaniamentu dla scenicznych harców jakichś pokurwieńców.
[/quote]
A mnie dobija to, że nie potrafisz zrozumieć, że obie te rzeczy mogą być równorzędne.
Albo, że jedno medium (muzyka) jest bardziej wartościowe od innego (tutaj: gra ciałem, rodzaj performance). Tym bardziej, że w żaden logiczny sposób nie da się uzasadnić wyższości jednego nad drugim.
Jest to po prostu Twoje prywatne ograniczenie, które próbujesz wcisnąć innym jako ogólną zasadę.
Ekstremalny komunikat sam w sobie mi specjalnie nie przeszkadza. Dobija mnie tylko sprowadzanie muzyki do roli akompaniamentu dla scenicznych harców jakichś pokurwieńców.
[/quote]
A mnie dobija to, że nie potrafisz zrozumieć, że obie te rzeczy mogą być równorzędne.
Albo, że jedno medium (muzyka) jest bardziej wartościowe od innego (tutaj: gra ciałem, rodzaj performance). Tym bardziej, że w żaden logiczny sposób nie da się uzasadnić wyższości jednego nad drugim.
Jest to po prostu Twoje prywatne ograniczenie, które próbujesz wcisnąć innym jako ogólną zasadę.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!