EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- koreaniec
- w mackach Zła
Re: EMPEROR
kiedy pierwszy raz usłyszałem "In the Nigthside... " byłem raczej przyzwyczajony do deathmetalowych produkcji (byłem już po lekturze "Domination" MA), więc brzmienie muzyki Emperor jawiło mi się jak szum liści nagrany przez rurę od odkurzacza, najgorzej było z tym ledwie słyszalnym wokalem535 pisze:No i poszło ... In The Nightside Eclipse - sam materiał jako taki mógłby sie obronić bez problemu, ale:
produkcja tego albumu jest .... (i piszę to jako fanatyk takich "CUKIERKÓW" jak MOJE UKOCHANE BLASPHEMY oraz wierny odbiorca wytworów EMPEROR, a później IHSAHN) sposób wyeksponowania klawiszy i perkusji faktycznie może nieco zastanawiać i kto wie , czy właśnie produkcja nie kładzie z perspektywy czasu tej płyty. Pamiętam, że było to tłumaczone pośpiechem, więzieniem,brakiem kasy na studio, itp...itd.. no cóż...
paradoksalnie, dziś bardzo mi się to brzmienie podoba, uważam je za coś jak najbardziej normalnego, klasycznego, rozumowo trudno zaryzykować twierdzenie, że jest to dobre brzmienie, ale podświadomie bardzo mi takie odpowiada jeśli chodzi o ten rodzaj muzyki,
można to wytłumaczyć faktem, że od tamtych czasów odsłuchałem tak dużo źle nagranego Black Metalu, że w sumie nie dziwota że na tym tle dwa pierwsze Emperory wypadają nieźle,
swoją drogą ciekawe jak "nieprzygotowany", przyzwyczajony jedynie do "dobrego" deathmetalowego brzmienia w roku 1995 zareagowałbym powiedzmy na FAS, albo WWE?
Lefthandpathyoga
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
sveneld pisze:Conflagrator pisze: In The Nightside Eclipse' wciąż uważam za zajebistą płytę. Owszem, niektóre partie klawiszy brzmią dziś archaicznie, ale pod względem negatywnych emocji zawartych w tej muzyce taki 'IX Equilibrium', który uważam za płytę dobrą, przy debiucie może spierdalać. Z dwójką podobnie.
Dokładnie, dopóki malowali ryje, nosili kolczugi, był las i wiocha, była miazga :) .
Dobre, klarowne brzmienie i zmiana klimatów nie wyszły im na zdrowie. Kiedy wyszedł trzeci długograj byłem mocno rozczarowany , do tego stopnia, ze z Prometheus... zapoznałem się dopiero w zeszłym roku i to zupełnie przypadkowo. Uważam dwie ostatnie płyty za przyzwoite i nic więcej, nie mam ochoty do nich wracać i nawet nie posiadam CDs. Split z Enslaved, ItNE, i AttWaD słucham sobie regularnie, zwłaszcza jak na dworze napierdala śniegiem, na zmianę ze starymi materiałami Darkthrone, Mayhem i Immortal.
zgadzam się w 666 %. zawsze niszczyły mnie fotony E z kolczugami, toporami w jakimś norweskim wychodku pośród zasnieżonych norweskich lasów (1993-1995). potem zaczęli się wstydzić bycia tru i skończyła się kapela.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ale przeciez debiut emperor ma chujowa produkcje, kiedy tego ostatni raz sluchaliscie? te klawisze to jakis zart
this is a land of wolves now
- sveneld
- zaczyna szaleć
ItNE przesłuchałem sobie wczoraj dwa razy, na nowiutkim sprzęcie. Daje radę tak samo jak w 95 roku.
Jeżeli chodzi o brzmienie w BM to trzymam się staronorewskiej zasady, że im gorzej tym lepiej. Takie wymuskane produkcje jak ostatni Watain całkowicie mi nie leżą.
Jeżeli chodzi o brzmienie w BM to trzymam się staronorewskiej zasady, że im gorzej tym lepiej. Takie wymuskane produkcje jak ostatni Watain całkowicie mi nie leżą.
Only dead fish flows with the stream...
- sveneld
- zaczyna szaleć
Jeżdżę prawie co roku, w tym będzie wyjątek - Litwa/Łotwa.535 pisze:
Panowie może czas ruszyć tyłek i tam pojechać polecam.
Only dead fish flows with the stream...
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
dać jemu psiwa!sveneld pisze:ItNE przesłuchałem sobie wczoraj dwa razy, na nowiutkim sprzęcie. Daje radę tak samo jak w 95 roku.
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- w mackach Zła
no gitarki całkiem fajnie brzmią... ale problem w tym, że parapety wszystko zagłuszaja.sveneld pisze:ItNE przesłuchałem sobie wczoraj dwa razy, na nowiutkim sprzęcie. Daje radę tak samo jak w 95 roku.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Rowniez sie pod tym podpisuje.sveneld pisze:ItNE przesłuchałem sobie wczoraj dwa razy, na nowiutkim sprzęcie. Daje radę tak samo jak w 95 roku.
I will burn alright
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Czemu zawsze za trybuty dla gigantów biorą się największe chujowizny. Silva Nigra? No ja błagam :lol:.
Poza tym:
GDZIE SĄ EMOTY!?
Poza tym:
GDZIE SĄ EMOTY!?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Mam nadzieje ,ze to jakiś żart...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Frosthark
- rozkręca się
- choronzon14
- postuje jak opętany!
-
- mistrz forumowej ceremonii
tylko co tam robi Demonical ?
-
- w mackach Zła
a jaki ładny plakat... autor chyba lubi mmo: