URFAUST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: URFAUST
no no, niezły box odjebali w preorderze. gin vol. 45% do spożywania ze szklaneczki przy odsłuchu, bardzo elegancka i wykwintna propozycja alkoholizacji
- pr0metheus
gin>urfaust
ale takie boxy to ja rozumiem, a nie w drewnianą trumienke wrzucą regularna plyte i liczą za to 3 krotna cene
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- zaczyna szaleć
Posłuchałem i prawdę mówiąc, to jeśli ktoś sugerował się, że płyta będzie w stylu kawałka otwierającego (który zresztą pojawił się kilka wiadomości wyżej) i będzie obracać się chociaż w zbliżonych rejonach, to się srogo rozczaruje. Ja tak się właśnie rozczarowałem, bo po prawdzie nic ciekawego na tym albumie się nie dzieje

- ozob
Wlasnie odsluchuje i uszom nie wierze. Gnoj.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- weteran forumowych bitew
Włączam. Czekam, czekam, czekam....Myślę, pewnie zaraz się rozkręci. I nagle płyta się kończy.
Zniesmaczonym!
Zniesmaczonym!
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Dziwne są ich ostatnie płyty ale na spokojnie obadam nową, może coś tam znajdę 

- Medard
Jestem zawiedziony Teufelsgeist, poprzednią płytę The Constellatory Practice słucham regularnie i lubię, nawet zastanawiałem się czy nie wrzucić na listę do tematu Najlepsze płyty dekady 2011-2020.
Od razu pierwszy kawałek Offerschaal der astrologische mengvormen i nieudany gniot, utrzymany w stylu symfonicznym, być może to jakieś nawiązania do Arcturusa, bo wokalista ryczy jak pojebion. On nigdy nie był świetny, ale gdy zespół bardziej eksplorował ambient z blackmetalem jakoś mi to nie przeszkadzało.
Kolejne kawałki raz gorzej, a innym razem lepiej, dobrze, że mniej symfonicznie i bardziej ambientowo, ale to chyba ich najgorsza płyta jaką znam. Jeszcze muszę kiedyś pierwszą obadać.
Od razu pierwszy kawałek Offerschaal der astrologische mengvormen i nieudany gniot, utrzymany w stylu symfonicznym, być może to jakieś nawiązania do Arcturusa, bo wokalista ryczy jak pojebion. On nigdy nie był świetny, ale gdy zespół bardziej eksplorował ambient z blackmetalem jakoś mi to nie przeszkadzało.
Kolejne kawałki raz gorzej, a innym razem lepiej, dobrze, że mniej symfonicznie i bardziej ambientowo, ale to chyba ich najgorsza płyta jaką znam. Jeszcze muszę kiedyś pierwszą obadać.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- zaczyna szaleć
Pierwsza płyta jest absolutnym kultem dla mnie.
- maciek z klanu
Jeśli komuś brakuje ,,starego,, ducha urfaust to bardzo polecam ten split
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
Nowy album na razie u mnie zalega. Raz odsłuchałem w całości i nie mam na razie weny do niego wracać. Szkoda, bo to jedna z moich ulubionych kapel.Medard pisze: ↑05-12-2020, 17:54Jestem zawiedziony Teufelsgeist, poprzednią płytę The Constellatory Practice słucham regularnie i lubię, nawet zastanawiałem się czy nie wrzucić na listę do tematu Najlepsze płyty dekady 2011-2020.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Nowa EP'ka "Hoof Tar" do odsłuchu i zamówienia w Van Records:

https://van-records.com/Urfaust-Hoof-Ta ... 12EP-MCD_1

https://van-records.com/Urfaust-Hoof-Ta ... 12EP-MCD_1
- Bohdan
Nie było słuchane, ale mam spore obawy po ostatniej, regularnej płycie, która była no ...łajnem no 

-
- rozkręca się
Nawet nie wiedziałem, że coś nowego szykują. W każdym razie nowy album wylądował:
-
- Bohdan
- TheDude
Właśnie skończyłem słuchać ''Untergang''. Jeśli to koniec Urfaust to szkoda. Lubiłem ich od bardzo dawna.
-
- postuje jak opętany!
Na ile przesłuchanie między wódką a zakąską jest miarodajne: bdb, jest to, za co lubię Urfaust, otwieracz zabójczy. W jednym momencie miałem skojarzenie z Emiratami Fullmoona.
- Sybir
Otwieracze to chyba zawsze była mocna strona tego zespołu. Im dalej, tym obraz bardziej zamazany - jak to bywa czasami po spożyciu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- postuje jak opętany!
Celna obserwacja. Nie umieją pić i tak się to kończy.
- Mass-Turbo
- postuje jak opętany!