Oranssi Pazuzu - Muukalainen Puhuu [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Oranssi Pazuzu - Muukalainen Puhuu [2009]
^ Nie potępiam tego...
...bo mam tak samo :D
Nie do końca rozumiem klasyfikowanie muzyki Finów jako black metal, ale o tym też już kiedyś pisałem. Chciałbym napisać coś nowego, np. o Värähtelijä, ale jak dotąd przeleciała raz albo dwa, więc mógłbym tylko co najwyżej sparafrazować spust Tricepsa nad DsO - ale za słabo kumam fizykę, żeby to wyszło zgrabnie :D
@Triceps: zgoda, Panie Kolego.
...bo mam tak samo :D
Nie do końca rozumiem klasyfikowanie muzyki Finów jako black metal, ale o tym też już kiedyś pisałem. Chciałbym napisać coś nowego, np. o Värähtelijä, ale jak dotąd przeleciała raz albo dwa, więc mógłbym tylko co najwyżej sparafrazować spust Tricepsa nad DsO - ale za słabo kumam fizykę, żeby to wyszło zgrabnie :D
@Triceps: zgoda, Panie Kolego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
da sie jeszcze gdzieś w polsce kupic Värähtelijä cd?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- weteran forumowych bitew
strim nowej epy
http://loudwire.com/oranssi-pazuzu-keva ... ep-stream/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://loudwire.com/oranssi-pazuzu-keva ... ep-stream/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kilgore
Raj u Helltrashera
http://hellthrasher.com/shop/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://hellthrasher.com/shop/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Kilgore
Okładki w wersji lp zabijają. Fajnie że są ostre w tym formacie - co nie jest regułą.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- postuje jak opętany!
bije sie w cyce. powyzsza opinia zostala wyrazona na podstawie jednego odsluchu debiutu w mp3. niedawno zarzucilem ich ostatni long na youtubie, zaciekawilo i rzutem na tasme nabylem wszystkie cztery plyty w tym miesiau. z cd, na spokojnie i na sluchawkach - zajebiste :) chociaz na usprawiedliwienie dodam, ze debiut widzi mi sie jako najslabszy, no ale przede mna wiele odsluchow, wiec moze tu rowniez sie cos zmieniabstract pisze:no bo to jest chujowy, hipsterski zespol z mazgajem na wokalu. gowno na kolkachHeretyk pisze:zawsze mi się wydawało, że to jakiś skurwiały, pseudo awangardowy nudny zespół dla hipsterów i ludzi, którzy sądzą że słuchają black metalu, a rzeczywistość jest zgoła inna. widzę jednak, że sporo konkretnych, rozsądnych osób to poleca, tak że chyba zaryzykuję i sprawdzę o co tutaj tak naprawdę chodzi
-
- rasowy masterfulowicz
- uglak
Oranssi Pazuzu to faszysci czy antyfaszysci? bo jedni i drudzy nie lubia Zydow:Berlin show cancelled
It has come to our attention that there has been a considerable controversy around the Berlin Pop-Kultur festival, an event which was presented as an artistic and cultural event, and where we were invited and have been scheduled to play this Wednesday. The extent of this controversy, revolved around the partially funding of the festival, has resulted in giving a political character to the festival and therefore to all the artists participating.
This makes the situation uncomfortable for us.
For us music and our art, are about expanding minds, not about ideologies.
We do not want to endorse any state, governance or agenda; open or hidden.
Therefore, in order to distance ourselves from this political reality some more, we have decided to cancel our performance at the Berlin Pop Kultur Festival.
We would like to apologise to those wanting to see us and we hope that you can understand and respect this decision of ours.
https://www.middleeastmonitor.com/20170 ... n-germany/" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Sybir
Szykuje się jakaś większa, płytowa kooperacja z Dark Buddha Rising.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Anzhelmoo
Które materiały DBR warto szczególnie ogarnąć?
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- postuje jak opętany!
Według mnie każdą rzecz od „Entheomorphosis” do „Dakhmandal” włącznie i tegoroczną EP. Chociaż mi wchodzi wszystko, co nagrali, stosunkowo najmniej może „Inversum”.
- Anzhelmoo
https://www.svartrecords.com/2018/12/20 ... AC72hXkS44" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- smooker
- w mackach Zła
The FUCK!?
Jestem mega ciekawy co z tego się urodzi.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
takowoz.smooker pisze:The FUCK!?
- Sybir
Waste Of Space Orchestra Syntheosis - premiera 5 kwietnia br.
Traklista:
1. Void Monolith
2. The Shamanic Vision
3. Seeker’s Reflection
4. Journey To The Center Of Mass
5. Wake Up The Possessor
6. Infinite Gate Opening
7. Vacuum Head
8. The Universal Eye
9. Syntheosis
Przedsprzedaż: https://www.svartrecords.com/product/wa ... sis-album/" onclick="window.open(this.href);return false;

Traklista:
1. Void Monolith
2. The Shamanic Vision
3. Seeker’s Reflection
4. Journey To The Center Of Mass
5. Wake Up The Possessor
6. Infinite Gate Opening
7. Vacuum Head
8. The Universal Eye
9. Syntheosis
Przedsprzedaż: https://www.svartrecords.com/product/wa ... sis-album/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Wasyl
- Medard
Re:
Nawet jak całe Oranssi Pazuzu,Skaut pisze:z całym szacunkiem ale wyjdzie z tego płyta do zapomnienia, jak większość kolaboracji
pojedyncze kawałki są ok,
ale jak słucham całych płyt, to mi zupełnie nie pasuje to hipsterstwo.
Może za młody jestem i nie lubię takiego stylu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- zahartowany metalizator
Chuj z całą tą muzyką schowaną pod kilogramami produkcyjnego lukru. Niepierwsi, których płyty już dawno przestałem śledzić i to z tak absurdalnego powodu.
- Harlequin
https://wasteofspaceorchestra.bandcamp. ... syntheosis
Jest i mjuzik czyli jeden kawałek. Szaunima moim zdaniem, dośc bezpieczna rzecz.
Jest i mjuzik czyli jeden kawałek. Szaunima moim zdaniem, dośc bezpieczna rzecz.
Ostatnio zmieniony 21-03-2019, 12:59 przez Harlequin, łącznie zmieniany 1 raz.