Tak. BEHEMOTH nie mam nic, VADER "De Profundis" na taśmie i wystarczy. Żałuję, tylko "Sothis", które kiedyś straciłem. Więcej nie trzeba.Lykantrop pisze:I Behemoth i Vader nagrywają płyty, które można sobie spokojnie podarować, bez obaw że się cokolwiek traci :-)
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: VADER
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
I o ile Vader obecnie nie jest w stanie nagrać lepszej płyty niż najgorszy album Behemoth, to Behemoth nigdy nie nagra płyty lepszej niż Vader z czasów do "De Profundis".Lykantrop pisze:I Behemoth i Vader nagrywają płyty, które można sobie spokojnie podarować, bez obaw że się cokolwiek traci :-)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- trup
A "Necrolust", "MORBID REICH", "The Ultimate Incantation"?!??!?!?!??!? 8-/Gore_Obsessed pisze:Tak. BEHEMOTH nie mam nic, VADER "De Profundis" na taśmie i wystarczy. Żałuję, tylko "Sothis", które kiedyś straciłem. Więcej nie trzeba.Lykantrop pisze:I Behemoth i Vader nagrywają płyty, które można sobie spokojnie podarować, bez obaw że się cokolwiek traci :-)
Przecież to abecadło kurwa jest...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Vader nagrali 2 albumy bardzo dobre (DE PROFUNDIS, ULTIMATE INCANTATION), jeden niezły (REVELATIONS), nieznacznie gorszą jEPkę (SOTHIS) i dema, których krytykować nie wypada, choć subiektywnie to nie mam najmniejszej ochoty do nich wracać. Jeśli już to prędzej wrócę do dymówek Slaughter Lord czy Necrovore, bo to jednak dużo większy kult. W tej kwestii patriotą nie jestem. :-)Pacjent pisze:I o ile Vader obecnie nie jest w stanie nagrać lepszej płyty niż najgorszy album Behemoth, to Behemoth nigdy nie nagra płyty lepszej niż Vader z czasów do "De Profundis".Lykantrop pisze:I Behemoth i Vader nagrywają płyty, które można sobie spokojnie podarować, bez obaw że się cokolwiek traci :-)
Z Behemoth sprawa ma się tak, że trawię jedynie GROM, split z Damnation (ale to chyba bardziej ze względu na Damnation właśnie, hehe) i THELEMA.6. Demigody i wzwyż są już tak chłodno wykalkulowaną papką z patosem, że nie wiem jak mało musiałbym oczekiwać od życia, żeby się tym zachwycać. Chwytliwe, schematyczne i przepisowe aż do pożygu, a zależność ta dotyka też Vader od jakichś 10 lat, więc summa summarum między jednymi i drugimi można postawić lachę, ergo: znak równości.
Fajne, młodzieżowe kapele, które kiedyś coś tam może i do zaoferowania miały, a teraz są albo dobrze prosperującą firmą (BEHEMOTH) albo "komandem" dowodzonym przez zrzędliwego i zgorzkniałego Petera, który nie może się pogodzić z tym, że zamiast szynki pieczonej przyszło mu wpierdalać konserwową.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
"Sothis" gorsze niż "Revelations"?? Młodzieżowe kapele? Daj spokój, wszystko co nagrał Vader od demówek aż do "De Profundis" (a właściwie nawet do "Black to the Blind") to zajebista muzyka, która nie ustępuje żadnym zagranicznym "kultom" i patriotyzm nie ma tu nic do rzeczy. Na pewno częściej słucham starych nagrań Vader niż (skądinąd zajebistych, ale na pewno nie lepszych niż "Necrolust" czy "Sothis") demówek Slaughter Lord.
- Lykantrop
To "nieznacznie gorsze Sothis" miało się odnosić do DE PROFUNDIS i ULTIMATE INCANTATION. REVELATIONS jest tylko niezłym death metalowym albumem, który ma mocne momenty ("Revelation of Black Moses" bodajże, "Lukewarm Race", "Wolftribe" i "The Nomad" to cholernie solidne pociski, które nigdy mi ze łba nie wyjdą) BLACK TO THE BLIND kompletnie mnie nie porwał, chociaż wałki z tego albumu w wersji koncertowej jakoś bardziej mnie przekonywały (szczególnie na tej koncertówce z Japonii). LITANY to skrajna przeciętnizna. Już od tych 2óch albumów wolę chyba te 2-3 nowe kawałki nagrane na potrzeby REIGN FOREVER WORLD.
A teraz są to młodzieżowe kapele, sądząc po średniej wieku "aktywnych" odbiorców i uczestników koncertów. Tutaj szczególnie z naciskiem na tych drugich, bo jednak notowania Vader sukcesywnie spadają. Mam nieodparte wrażenie, że to co oni nagrywają od, umownie, 10 lat jest wręcz kierowane do mało uświadomionego odbiorcy, który łyknie z miejsca naiwne, niewiele wymagające, nadmuchane jak hamburger z USA granie.
A teraz są to młodzieżowe kapele, sądząc po średniej wieku "aktywnych" odbiorców i uczestników koncertów. Tutaj szczególnie z naciskiem na tych drugich, bo jednak notowania Vader sukcesywnie spadają. Mam nieodparte wrażenie, że to co oni nagrywają od, umownie, 10 lat jest wręcz kierowane do mało uświadomionego odbiorcy, który łyknie z miejsca naiwne, niewiele wymagające, nadmuchane jak hamburger z USA granie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Przecież metal to generalnie muzyka młodzieżowa. To, że na ich koncerty przychodzą młodzi świadczy raczej o sile tych kapel niż o ich słabości. Nie zgodzę się też, że kierują swoją muzykę do "mało uświadomionego odbiorcy", bo moim zdaniem ich styl się nie zmienia, tylko w pewnym momencie uleciała z tej muzyki para.
-
- rasowy masterfulowicz
Vader gra to co Peter skleci na kolanie w studio a Wiesławscy wykręcą gałkami. Gdyby generał przypomniał sobie swoje zwycieskie strategie z lat 80 i poczatku 90tych a za konsoleta usiadlby czlowiek z glowa na karku to zespol dalby rade w vaderowskiej stystyce nagrac naprawde dobry album. Jakis tam potencjal jeszcze maja, ostatnia plyta ma kilka fajnych momentow.Lykantrop pisze: Mam nieodparte wrażenie, że to co oni nagrywają od, umownie, 10 lat jest wręcz kierowane do mało uświadomionego odbiorcy, który łyknie z miejsca naiwne, niewiele wymagające, nadmuchane jak hamburger z USA granie.
Ostatnio zmieniony 31-01-2012, 19:18 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
ja sie zastanawiam jak to mozliwe zeby intencjonalnie wykrecic tak chujowe brzmienia jak w 90% plyt z tego studia ;d
this is a land of wolves now
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Nie znam innej płyty z takim konceptem aranżacji i brzmienia. Chętnie poznam z tuzin podobnych. Dawaj... najlepiej młodzieżowe, nie emeryckie.Lykantrop pisze:LITANY to skrajna przeciętnizna. .
- Gore_Obsessed
Mnie od lat ruszają jedynie "Sothis i "De Profundis". Już trzecia płyta była dla mnie zjazdem o klasę w dół. Od "Litany" to już z grubsza rzecz biorąc dramat (wyjątkiem część kawałków z "The Beast"). Demówka SLAUGHTER LORD lepsza niż wszystko co słyszałem VADER z wyjątkiem kilku dosłownie utworów, które trzymają zbliżony poziom.trup pisze:A "Necrolust", "MORBID REICH", "The Ultimate Incantation"?!??!?!?!??!? 8-/Gore_Obsessed pisze:"De Profundis" na taśmie i wystarczy. Żałuję, tylko "Sothis", które kiedyś straciłem. Więcej nie trzeba.
Przecież to abecadło kurwa jest...
Ogólnie zgadzam się z ostatnimi postami Lykantropa.
VADER to jedna z kilkunastu najbardziej przereklamowanych ekip w historii Death Metalu.
-
Najlepszy krazek death metalowy w ogóle. no,moze za Soulburn.Morph pisze:Ba, Litany to wręcz najlepszy krążek Vader.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
"Litany" to nie jest dla mnie nawet muzyka, tylko jakieś łupu cupu jak z dyskoteki. :)
-
too extreme!Gore_Obsessed pisze:"Litany" to nie jest dla mnie nawet muzyka, tylko jakieś łupu cupu jak z dyskoteki. :)
a powaznie: to naprawde fajny krazek.nigdy nie rozumialem ludzi którzy na niego narzekali.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior