DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: DEATHSPELL OMEGA

26-11-2010, 07:30

recenzja w ktorej jakis debil pisze ,ze na fas jest tylko 10 muzyki nie jest trafna, jest chujowa.

bloodcutl> przepiekny tekst. ten lysy pedal nigdy by nie napisal nic tak dobrego.
this is a land of wolves now
marcelus
świeżak

26-11-2010, 19:33

Album jest genialny. 95% sceny nie potrafiłaby wymyślić ani jednej tak genialnej nuty a o zagraniu już nie wspominam. Rzeczywiście płyta jest bardziej melodyjna od Fas, która była jak huragan , ale to dobrze że chłoposzki nie zapędzają się sami w ślepą uliczkę i pokazują różne oblicza Omegi. Nie jest to granie dla garbatych troli w koszulkach satanic warmaster.
Każdy wie to co chce, raz jest dobrze a raz zle. W zyciu czasem trzeba wiedzieć kiedy stać, a kiedy siedzieć.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2010, 20:09

marcelus pisze:Album jest genialny. 95% sceny nie potrafiłaby wymyślić ani jednej tak genialnej nuty a o zagraniu już nie wspominam. Rzeczywiście płyta jest bardziej melodyjna od Fas, która była jak huragan , ale to dobrze że chłoposzki nie zapędzają się sami w ślepą uliczkę i pokazują różne oblicza Omegi. Nie jest to granie dla garbatych troli w koszulkach satanic warmaster.
Poza nawiązaniem do fanów SW zgodzę się z taką teorią. Dla mnie "Paracletus" to chłodno wykalkulowany masterpiece, perfectum diaboli, nie ma tutaj ani jednej "fałszywej nuty" czy uczucia brakującego ogniwa. Gawiedź spodziewała się kolejnego łamania stereotypów i konwenansów, kolejnego kroku w kierunku nadludzkiej precyzji, a dostali coś kompletnie innego, przeciwstawnego. Kolejny dowód na nietuzinkowość tego zespołu i swoisty geniusz.

You were seeking strenght, justice, splendour
You were seeking love
Here is the pit. Here is your pit
It's name is SILENCE

Smutek i wszechogarniające uczucie beznadziei wyziera z tej płyty. Łzy ściekają po licach wiernych, a w ich oczach kłębi się pustka. Nadzieja umarła. Bóg zstąpił z niebios i zrównał się ze śmiertelnikiem.

To jest jebitny przykład płyty z półki "10/10", a nie jakieś Massemord czy Furie. Obok Abscess objawienie tego roku. Dziękuje, dobranoc.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-11-2010, 22:24

marcelus pisze:Nie jest to granie dla garbatych troli w koszulkach satanic warmaster.
o kurwa, grubo. już to gdzieś słyszałem. zaraz, jak to szło? "nie dla ludzi żywiących się żółtym serem kupowanym na kilogramy w biedronce"?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-11-2010, 22:48

I tych co żydzą na Auto Casco :lol:
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

26-11-2010, 23:52

zadziwiające jest to, że ludzie potrafią usprawiedliwić wszystko swoimi pokrętnymi teoriami. panowie nagrali zachowawczy, łatwy i przystępny materiał, tylko w kilku miejscach przekładany sonicznym huraganem, za to bogato zdobiony nudnym post-rockowym pitoleniem, a nawet radosnym szuGEJzowaniem, a te barany jadą, że "melodyjnie i bardziej przystępnie, bo wbrew gawiedzi"... no ja jebię ;)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-11-2010, 00:14

własnie pierwszy raz wlaczylem paracletus. jest duzo skrajnych opinii. co ciekawe sprawa wyglada tak. ludzie spuszczali sie nad FAS ze DsO wyznaczyl nowe trendy itd... byly wielkie zachwyty i uwielbienie dla DsO, teraz Ci sami ludzie mowia ze zespol odwrocil sie od tego co gral na FAS, czyli łamania stereotypu muzyki black metal i ze powrocil do korzeni. cos tutaj jest nie tak.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-11-2010, 01:07

Czy Trotzky ma monopol na przedstawianie prawdy objawionej? Pomijam, że dopóki nie wygłosił swojego zdania o Parakleksie to opinii negatywnych nie było w ogóle (pomijam tych, którzy negatywnie do DSO byli nastawieni już wcześniej). Nie chce ferować wyroków, że co poniektórzy mają problem z wyrobieniem własnego zdania (rozumiem, że to kwestia wieku i chęci szukania autorytetu u starszych i bardziej obcykanych w temacie - normalna sprawa). Ale nazywanie baranami tych, którzy widzą progres w "post-rockowym pitoleniu i szugejzowaniu" właśnie to takie trochę dotkliwe. :-D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2010, 01:09

powiedzial gosc, ktory kompletnie malpuje styl Drone'a (to bardzo widac i wcale nie wychodzi ;) ) i w zasadzie nic konstruktywnego o tej plycie nie napisal :lol:

co do DSO, kompletnie odechcialo mi sie jej sluchac. za jakis czas do niej wroce i zobaczymy jak bedzie, ale tego, ze to ich najslabsza plyta raczej juz nie odwolam... szkoda.
Mort
rasowy masterfulowicz

27-11-2010, 09:55

Lykantrop pisze: (rozumiem, że to kwestia wieku i chęci szukania autorytetu u starszych i bardziej obcykanych w temacie - normalna sprawa)
black metal nie jest dla konformistów, black metal jest wojną
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

27-11-2010, 10:02

Lykantrop pisze:Czy Trotzky ma monopol na przedstawianie prawdy objawionej?
jest o tym przekonany, a to już sporo :D
Lykantrop pisze:Ale nazywanie baranami tych, którzy widzą progres w "post-rockowym pitoleniu i szugejzowaniu" właśnie to takie trochę dotkliwe. :-D
bo to nie progres a regres - wchodzenie na ścieżkę, która została już spenetrowana przez innych - z mniejszym lub wiekszym skutkiem, ale została juz rozdziewiczona w BM dawno temu - Leaders Not Followers
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2010, 10:08

Lykantrop pisze:Czy Trotzky ma monopol na przedstawianie prawdy objawionej?
chcesz mnie obrazić? ja JESTEM prawdą, a nie przedstawiam prawdę :lol:
od przedstawiania prawdy to są moi wyznawcy :lol:
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

27-11-2010, 11:17

rany, i kolejna wojenka o rzekome pranie umysłów, bo trocki już nie lubi post-rocka :wink:
dopracowana, piękna płyta, a że nie tak połamana jak można by się spodziewać to już problem narzekaczy, to oni tracą kawał zajebistej muzyki nie ja.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2010, 11:32

1. ja lubię post rocka, nie wiem, skąd takie dziwne uwagi. kilkanaście lat temu to była bardzo nowatorska forma podejścia do muzyki i wiele dobrych płyt powstało, nawet kilka lat temu pewnym novum było importowanie pewnych elementów post rocka do metalu, ale, na miły bóg, jak dziś zespół, który wydaje się być nowatorski, wchodzi we wtórne post rockowe pitolenie na bazie patetycznego metalowego plumkania, to to jest po prostu nieco śmieszne.
2. nic nie tracę, płytę mam na półce, słuchałem jej kilkadziesiąt razy, zanim się w ogóle wypowiedziałem konkretnie.
aryman
postuje jak opętany!

27-11-2010, 12:39

Lykantrop pisze:

Smutek i wszechogarniające uczucie beznadziei wyziera z tej płyty. Łzy ściekają po licach wiernych, a w ich oczach kłębi się pustka. Nadzieja umarła. Bóg zstąpił z niebios i zrównał się ze śmiertelnikiem.
Co to, kurwa, jest? Kłębi się pustka? Na pewno sam to wymyśliłeś. Zdecydowanie wolę czytać fanatyczne psalmy Drone'a niż takie emo-pierdzenie. Po takim opisie odechciewa się słuchania tej płyty.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2010, 14:52

dokladnie, co on tutaj wymysla to przechodzi ludzkie pojecie :D. pewnie jakies niespelnione ambicje poetyckie z czasow liceum ;) nie wiem tylko o co chodzi, czy to ma byc fajne, smieszne, czy jak? :roll:
Awatar użytkownika
Skaut

27-11-2010, 14:54

Lykantrop pisze:Czy Trotzky ma monopol na przedstawianie prawdy objawionej? Pomijam, że dopóki nie wygłosił swojego zdania o Parakleksie to opinii negatywnych nie było w ogóle (pomijam tych, którzy negatywnie do DSO byli nastawieni już wcześniej).
a ten jaki jester wannabe :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-11-2010, 14:59

Nie wiem czy gorsze są niespełnione ambicje z liceum czy epatowanie stanem upodlenia systematycznie w co którymś poście. Równie mocno irytujące były Twoje spusty nad The Doors czy Prodigy (pomijając słuszne, czy nie słuszne), więc pochyl głowę i sam zobacz czy w kupę nie wdepnąłeś po drodze. ;-)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2010, 15:03

nie wiem, moj zartobiliwy (sic!) temat o the doors na pewno nie jest tak zenujacy jak ta koszmarna grafomania w tym temacie. zreszta jak lubisz robic cyrk to twoja brocha

/offtop
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-11-2010, 15:04

Płyta przesluchana przeze mnie kilkanascie razy i jedno co moge powiedziec JEST WSPANIALE. I mnie osobiscie huj obchodzi czy jest progres, czy jest regres. Nie o to w BM chodzi. Plyty slucha sie wysmienicie, kiedy konczy sie krecic w odtwarzaczu chce sie jeszcze i wlasnie to swiadczy o tym jak niesamowita jest to plyta. TOP 3 BM tego roku na 100%. Jest Burzum, jest DsO, jest BW, czego chciec wiecej? No moze kolejnej plyty dso.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ