DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
Ostatnio co bym pomyślał o temacie "The Doors" to, to że jest śmieszny. Ale widocznie mamy inne poczucie humoru. Tym akcentem zakończmy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Skaut
-
- rasowy masterfulowicz
tu jest progres i regres jednoczesniemaciek z klanu pisze:I mnie osobiscie huj obchodzi czy jest progres, czy jest regres.
I AM MORBID
- maciek z klanu
Re:
zalezy z punktu widzenia jakiego zespolu. progres muzyczny, w sensie eksperymentowania raczej jest srednio widziany.Skaut pisze:to o co chodzi w BM jak nie o progres i regres?maciek z klanu pisze:Płyta przesluchana przeze mnie kilkanascie razy i jedno co moge powiedziec JEST WSPANIALE. I mnie osobiscie huj obchodzi czy jest progres, czy jest regres. Nie o to w BM chodzi.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- grot
- weteran forumowych bitew
to był taki przytyk do tego, że wytyka się tej płycie post-rockowe elementy, jakby samo w sobie było czymś złym, że nawiązują do takich klimatów. mnie się to bardzo podoba, dla mnie DsO nie musi wcale coraz bardziej uciekać w kosmos. z tą wtórnością to nie przesadzałbym, nie jest tak źle, po prostu obecną płytą nie odstają juz tak bardzo od całej reszty "sceny" jak w przypadku poprzednich materiałów.a już zarzuty o plumkanie to gruba przesada, troche melodii to nawet tak wychwalane Voivod nie zabiłotwoja_stara_trotzky pisze:1. ja lubię post rocka, nie wiem, skąd takie dziwne uwagi. kilkanaście lat temu to była bardzo nowatorska forma podejścia do muzyki i wiele dobrych płyt powstało, nawet kilka lat temu pewnym novum było importowanie pewnych elementów post rocka do metalu, ale, na miły bóg, jak dziś zespół, który wydaje się być nowatorski, wchodzi we wtórne post rockowe pitolenie na bazie patetycznego metalowego plumkania, to to jest po prostu nieco śmieszne.
2. nic nie tracę, płytę mam na półce, słuchałem jej kilkadziesiąt razy, zanim się w ogóle wypowiedziałem konkretnie.

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- twoja_stara_trotzky
nie mam nic przeciwko melodiom, mam dużo przeciwko TAKIM melodiom.
- grot
no już nie gadaj, że np. melodia w Apokatastasis Pantôn to zła jest
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
-
jest zajebista.tak jak cala ta plyta.grot pisze:no już nie gadaj, że np. melodia w Apokatastasis Pantôn to zła jest
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
i tym zdaniem bym zamknął temat "Paracletus`a".[V] pisze:jest zajebista.tak jak cala ta plyta.grot pisze:no już nie gadaj, że np. melodia w Apokatastasis Pantôn to zła jest
- Skaut
ale bzdura. To co w takim razie robi DsO?maciek z klanu pisze:zalezy z punktu widzenia jakiego zespolu. progres muzyczny, w sensie eksperymentowania raczej jest srednio widziany.Skaut pisze:to o co chodzi w BM jak nie o progres i regres?maciek z klanu pisze:Płyta przesluchana przeze mnie kilkanascie razy i jedno co moge powiedziec JEST WSPANIALE. I mnie osobiscie huj obchodzi czy jest progres, czy jest regres. Nie o to w BM chodzi.
Coś tam było! Człowiek!
- maciek z klanu
Re:
Skaut pisze: ale bzdura. To co w takim razie robi DsO?
wg mnie to oni graja sobie muzyke jaka im sie podoba. w dupie maja czy ida do przodu, czy do tylu.
- Deathless King
dokladnie. sa taka black metalową marią peszek.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Skaut
boszz, ale ja pytałem w kontekście :maciek z klanu pisze:Skaut pisze: ale bzdura. To co w takim razie robi DsO?
wg mnie to oni graja sobie muzyke jaka im sie podoba. w dupie maja czy ida do przodu, czy do tylu.
maciek z klanu pisze: progres muzyczny, w sensie eksperymentowania raczej jest srednio widziany.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
to oczywiste, że Kvelertak jest lepszy od nowego DsO.Drone pisze:I to mówi ten, który wychwalał taki twór jak KVELERTAKtwoja_stara_trotzky pisze:nie mam nic przeciwko melodiom, mam dużo przeciwko TAKIM melodiom.
- koreaniec
- w mackach Zła
Złote Wary 2433to oczywiste, że Kvelertak jest lepszy od nowego DsO.
Lefthandpathyoga
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dobra, idzcie sie wszyscy poplakac nad tym jaki to swiat jest bezsensowny i ze jezyk nie wystarcza do jego opisu
+ niech lykantrop napisze jakiegos zajebistego poetyckiego posta o rozplakanej parafii, to juz bedzie totalny wykurw i religijne uniesienie
dso dalo dupy i tyle w temacie. od bardzo dobrych plyt to ja mam inne zespoly , a nie ich. jak nagrywaja takie bzdety na 8/10 to niech spierdalaja
p.s. nowe death in june bez porownania lepsze, a koncowka paracletusa jest tak smutna ze mi sie chomik poplakal
+ niech lykantrop napisze jakiegos zajebistego poetyckiego posta o rozplakanej parafii, to juz bedzie totalny wykurw i religijne uniesienie
dso dalo dupy i tyle w temacie. od bardzo dobrych plyt to ja mam inne zespoly , a nie ich. jak nagrywaja takie bzdety na 8/10 to niech spierdalaja
p.s. nowe death in june bez porownania lepsze, a koncowka paracletusa jest tak smutna ze mi sie chomik poplakal
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
a Ty znowu piszesz tak i porównujesz :+) , wiele przesluchan Paracletusa za mna a jeszcze wiecej przede mna, moj entuzjazm rosnieRiven pisze: nowe death in june bez porownania lepsze
pamietaj, ze prawdziwi twardziele nie maja chomikowa koncowka paracletusa jest tak smutna ze mi sie chomik poplakal
I AM MORBID
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no, czepiaj sie slow dalej i nie zapomnij chusteczek do odsluchu deathspell omega ;D
this is a land of wolves now
-
wydaje mi się, że trocki celowo trochę prowokuje. a te z dupy wzięte teorie, że niektórzy czekali na jego opinię i dopiero wówczas sie odważyli napisać, iż płyta jest przeciętna/zawiodła ich... bez komentarza 
ja w każdym razie podtrzymuję swoje zdanie, 9/10 i najlepsze co w tym roku wyszło, obok Autopsy

ja w każdym razie podtrzymuję swoje zdanie, 9/10 i najlepsze co w tym roku wyszło, obok Autopsy
- maciek z klanu
Re:
niewymawiaj imienia.... hehe. A tak na serio pewnie zle sie wyrazilem. DsO ma swoj styl, czyli dosc awangardowe podejsice do BM. Moze oni chca sie rozwijac, ja nie wiem - nie znam ich. Jak dla mnie w BM nie o to chodzi.Skaut pisze:
boszz, ale ja pytałem w kontekście :
maciek z klanu pisze: progres muzyczny, w sensie eksperymentowania raczej jest srednio widziany.