Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nie sędze tez aby założeniem było "przebicie" oryginału. To dwie oddzielne rzeczy. Obie wersje zajebiste. Także dzięki tej nowej wersji "młodzież" sięgnie po oryginał. Wszystkim wyjdzie na dobre.
Z tym ostatnim bym nie był takim optymistą. pewien młody jegomość mi powiedzial, że vadera "dark age" lepsze, bo jedynka krzywo nagrana i jej nie slucha.
Poniekąd ma rację.
My wolimy oryginał, bo się na nim wychowaliśmy. Młodzi oceniają obiektywnie. A zwykle nowsze nagranie ma lepszą jakość (studio + umiejętności techniczne).
Młody posłucha z ciekawości oryginału a my stary posłucha z ciekawości nowej wersji.
wg waszego toku myślenia trzeba wydać ponownie Dziady, najlepiej w audiobooku, z dedykowaną aplikacją i opracowaniem by młodzi po nie sięgneli.Ktoś kto kocha muzykę nie musi sięgać po reedycje by poznać daną płyte czy zespół
wg waszego toku myślenia trzeba wydać ponownie Dziady, najlepiej w audiobooku, z dedykowaną aplikacją i opracowaniem by młodzi po nie sięgneli.Ktoś kto kocha muzykę nie musi sięgać po reedycje by poznać daną płyte czy zespół
W idealnym, idyllicznym świecie oczywiście nie musi sięgać po reedycję, ale sam fakt takiej reedycji może prowadzić do ponownego zainteresowania jakimiś albumami/okresem w metalu i zdania sobie sprawy, że wszystko nie zaczęło się od Suicide Silence.
Twój tok myślenia jest z dupy
Jak małolat od niedawna siedzi w muzyce to, choćby chciał, nie da rady poznać klasyki w krótkim czasie.
Jak wychodzi płyta ponownie nagrana to ma szansę ją usłyszeć. Płyta jest promowana i pojawia się w sklepach. I takiemu łatwiej ją poznać.
W idealnym, idyllicznym świecie oczywiście nie musi sięgać po reedycję, ale sam fakt takiej reedycji może prowadzić do ponownego zainteresowania jakimiś albumami/okresem w metalu i zdania sobie sprawy, że wszystko nie zaczęło się od Suicide Silence.
Zresztą to nawet nie jest reedycja tylko ponowne nagranie, ale pies to...
W Poznaniu bardzo dobrze zagrali warto było usłyszeć , bardzo dobry koncert moim zdaniem Morbid Visions i Bestial Devastation ....na żywo i nie tylko miód .
Ta nowa Schizophrenia w sumie całkiem spoko, tylko mnie akurat nie przekonuje produkcja wokalu. Jakiś pogłos tam jest, trochę jak ze studni? Ktoś jeszcze to słyszy, czy mam omamy?
No fajne są te rerecordingi , ale wiadomo że to tylko skok na kase, jeszcze rozbili epke i pierwszy album na dwa cd powinni to rozdawać za darmo w ramach zadośćuczynienia za 30 lat grania ochydnego nu-metalu.
Schizophrenia nie potrzebuje takich zabiegów, debiut i EP jeszcze zdzierżę, bo krzywym chujem było to robione. Mam nadzieję, że się w końcu opamiętają...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Co tam się odpierdala!
Jeszcze rok temu było Maksiu - pograłbym Sepulturę! Andreas, nie będzie kurwa żadnego reunion. Teraz, Andreas: no może by my razem pograli? Maks, nie ma mowy. Mam swoją Sepulturę.
Jak dzieci.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.