DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

28-11-2010, 12:24

Heretyk pisze:wydaje mi się, że trocki celowo trochę prowokuje. a te z dupy wzięte teorie, że niektórzy czekali na jego opinię i dopiero wówczas sie odważyli napisać, iż płyta jest przeciętna/zawiodła ich... bez komentarza :)
Nie chcę już tutaj zaczynać kolejnej pyskówki z jednym użytkownikiem, ale nie takie z dupy wzięte. Przed ogłoszeniem werdyktu Trockiego jeden żywotny przykład mówił kompletnie co innego, niż po. I takie akcje można faktycznie pozostawić bez komentarza ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-11-2010, 12:26

:lol: domyslam sie, ze znow sie do mnie dopierdalasz - ale jesli juz, to moze zacytuj gdzie niby zmienilem ocene tej plyty (8.5/10) i kiedy to nastapilo

no coz, widze ze jestera ktos jednak musial zastapic :lol:
this is a land of wolves now
Heretyk

28-11-2010, 12:35

Lykantrop pisze:[
Nie chcę już tutaj zaczynać kolejnej pyskówki z jednym użytkownikiem, ale nie takie z dupy wzięte. Przed ogłoszeniem werdyktu Trockiego jeden żywotny przykład mówił kompletnie co innego, niż po. I takie akcje można faktycznie pozostawić bez komentarza ;-)
luz. ja tego nie zaobserwowałem, ale być może masz rację. tak czy inaczej dla mnie nie ma czegoś takiego, jak kształtowanie swojej opinii na podstawie tego, co napisze jakiś guru. oczywiście interesuje mnie zdanie innych użytkowników, zwłaszcza tych bardziej osłuchanych, ale i tak zawsze piszę dokładnie to, co naprawdę sądzę na dany temat. inaczej nie widzę w ogóle sensu udzielania sie na forach.
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-11-2010, 12:37

:lol: domyslam sie, ze znow sie do mnie dopierdalasz - ale jesli juz, to moze zacytuj gdzie niby zmienilem ocene tej plyty (8.5/10) i kiedy to nastapilo
Wystarczy cofnąć się o kilkanaście stron wstecz, żeby poznać prawdy świadectwo. Nie ja, i nie tylko Jester zarzucali Tobie snobizm względem gremium profesorskiego, więc już nie twórz tutaj jakiejś opozycyjnej niszy, która tak Ciebie gnębi na każdym kroku i dopierdala się bez powodu (w czym Ty przodujesz ;-) ).
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2010, 12:38

jesterowski argument pt. "to nie jest twoje zdanie, przeciez JA wiem lepiej co ci sie podoba i dlaczego" jest wyciagany tu zazwyczaj gdy nie ma juz zadnych innych argumentow ;) mi by do glowy nigdy nie przyszlo zeby wpasc na taki pomysl, ale nie wiem, moze jestem jakis dziwny i zakladam, ze jak komus sie cos podoba, to znaczy ze mu sie to podoba i tyle.

komiczne tym bardziej, ze np. z Dronem kompletnie nie zgadzam sie odnosnie tej plyty

lykan > wiem ze nie lubisz konkretow, ale wobec tego daruj sobie te pomowienia. znajdz jakikolwiek cytat i wklej to bede sie bil w piers i przyznam , ze tak naprawde nie sluchalem tego paracletusa :(
Mort
rasowy masterfulowicz

28-11-2010, 12:39

Riven pisze:no, czepiaj sie slow dalej i nie zapomnij chusteczek do odsluchu deathspell omega ;D
nie używam, bo przwijam te "niemęskie" partie :+)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-11-2010, 12:51

Przed:
no jest zajebiscie, ale na razie nie ma mowy o ekstazie religijnej :D
Po:
co do DSO, kompletnie odechcialo mi sie jej sluchac. za jakis czas do niej wroce i zobaczymy jak bedzie, ale tego, ze to ich najslabsza plyta raczej juz nie odwolam...
tegoroczne? (dot. rozczarowania) ja sie na niczym tak nie zawiodlem w ciagu ostatnich paru lat.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2010, 12:56

eeee... i gdzie tu widzisz JAKAKOLWIEK zmiane?

plyta jest zajebista - zasluguje na 8,5/10, ale to bardzo ponizej moich oczekiwan w stosunku do DSO. czego jeszcze nie rozumiesz, szerloku? :roll: ja pierdole...
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-11-2010, 13:02

Ja takich wahań natury emocjonalnej nie mam, że jednego dnia oceniam płytę jako "zajebista", a drugiego wydaję werdykt, że to największe rozczarowanie ostatnich paru lat. Dla mnie słowo "zajebistość" i "rozczarowanie" wykluczają się w tej kwestii. Dziękuję za uwagę, wyrok jest prawomocny.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2010, 13:05

czyli rozumiem, ze zawiedzony moge byc tylko jesli dany zespol wyda kompletne gowno? jak spodziewalem sie plyty epokowej (takiej, jaka jest FAS), a dostalem TYLKO bardzo dobra/zajebista, to rozczarowany byc nie moge?

nie rozumiem zupelnie jak ty dochodzisz do tak absurdalnych wnioskow :lol:
po najlepszej plycie metalowej tej dekady (Chaining the Katechon) plyta ledwie zajebista jest bardzo duzym zawodem.

masz jeszcze jakies bardziej naciagane teorie?
Sineater
postuje jak opętany!

28-11-2010, 13:39

Posłuchałem sobie kilka razy tego "Paracelsusa". Na minus kiepskie wokale - jak już kreują wokół siebie atmosferę geniuszu i wyjątkowości, mogliby się chociaż postarać o charyzmatycznego wokalistę, takiego jak Luc Lemay, a nie nagrywać wokale, które równie dobrze mógłby nagrać prawie losowy wokalista black metalowy. Na plus - bardzo ładny ostatni kawałek na płycie. Ten im się udał. Ogólnie to momentami nawet fajna płyta, ale brakuje z jednej strony nieco charakterystycznych momentów, a z drugiej - po prostu duszy. To brzmi jak płyta wyprodukowana za pomocą "generatora płyt ambitnych i uduchowionych", a nie jak prawdziwie natchnione dzieło. Tym się właśnie różni od "Obscury" Gorgutsów, którą się słucha jakby był to zapis grających na żywo ludzi w stanie ekstazy religijnej. Ale tak w ogólnym rozrachunku to nawet całkiem fajne jest.
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

28-11-2010, 13:59

Sineater pisze:Posłuchałem sobie kilka razy tego "Paracelsusa". Na minus kiepskie wokale - jak już kreują wokół siebie atmosferę geniuszu i wyjątkowości, mogliby się chociaż postarać o charyzmatycznego wokalistę, takiego jak Luc Lemay, a nie nagrywać wokale, które równie dobrze mógłby nagrać prawie losowy wokalista black metalowy. Na plus - bardzo ładny ostatni kawałek na płycie. Ten im się udał. Ogólnie to momentami nawet fajna płyta, ale brakuje z jednej strony nieco charakterystycznych momentów, a z drugiej - po prostu duszy. To brzmi jak płyta wyprodukowana za pomocą "generatora płyt ambitnych i uduchowionych", a nie jak prawdziwie natchnione dzieło. Tym się właśnie różni od "Obscury" Gorgutsów, którą się słucha jakby był to zapis grających na żywo ludzi w stanie ekstazy religijnej. Ale tak w ogólnym rozrachunku to nawet całkiem fajne jest.
nie sposob sie z toba zgodzic. swoja droga to zabawne w jak rozny sposob rozni ludzie postrzegaja te same rzeczy
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

28-11-2010, 14:02

Lykantrop pisze:Ja takich wahań natury emocjonalnej nie mam, że jednego dnia oceniam płytę jako "zajebista", a drugiego wydaję werdykt, że to największe rozczarowanie ostatnich paru lat. Dla mnie słowo "zajebistość" i "rozczarowanie" wykluczają się w tej kwestii. Dziękuję za uwagę, wyrok jest prawomocny.
A to wyklucza Cię z jakiejkolwiek debaty
Lykantrop pisze:Fajny artykuł o tej zbieraninie - http://j1959k.salon24.pl/185915,lis-ole ... awdy-ginie
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Karkasonne

28-11-2010, 14:05

Ta, "ładny" to najlepsze określenie na ten ostatni kawałek. Taki miły i sympatyczny. Jak na te wszystkie spusty nad kapelą, to takich zakończeń akurat w historii muzyki było mnóstwo, tylko że lepszych.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2010, 14:08

Drone pisze:<załamanie rąk>

Ja wy nic nie rozumiecie z tej płyty. I muzycznie, tekstowo. Jak bardzo nie rozumiecie, dlaczego ona jest taka, jaka jest. Rozważanie w kategoriach czy jest dobra czy zła, czy zawiodła czy nie zawiodła jest w kontekście wielkości tej płyty śmieszne, pyszne i po ludzku żałosne.

Tytułem przestrogi, żeby panowi krytykanci nie zapędzali się za daleko, chciałem przypomnieć te słowa:

... anyone who speaks against the Holy Spirit will not be forgiven, either in this age or in the age to come.

:evil: :evil: :evil:
napisz moze konstruktywnie i bez pseudoteologoczinego zarogonu dlaczego tak bardzo "nic nie rozumiemy z tej plyty"
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

28-11-2010, 14:13

Drone pisze:<załamanie rąk>

Ja wy nic nie rozumiecie z tej płyty. I muzycznie, tekstowo. Jak bardzo nie rozumiecie, dlaczego ona jest taka, jaka jest. Rozważanie w kategoriach czy jest dobra czy zła, czy zawiodła czy nie zawiodła jest w kontekście wielkości tej płyty śmieszne, pyszne i po ludzku żałosne.

Tytułem przestrogi, żeby panowi krytykanci nie zapędzali się za daleko, chciałem przypomnieć te słowa:

... anyone who speaks against the Holy Spirit will not be forgiven, either in this age or in the age to come.

:evil: :evil: :evil:
A myslaleś kiedyś o wizycie u psychiatry?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

28-11-2010, 14:23

Wprowadziłeś myśli w czyn?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

28-11-2010, 14:35

W każdym razie, mam nadzieję że pomogło lub pomoże. Serio.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

28-11-2010, 14:39

Nie słyszałem jeszcze tej płyty, ale nie wiem co takiego chorego w podporządkowaniu muzyki treści, ani tym bardziej w doszukiwaniu się tego u zespołu który od samego początku tak działa.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

28-11-2010, 14:44

Blackult pisze:Nie słyszałem jeszcze tej płyty, ale nie wiem co takiego chorego w podporządkowaniu muzyki treści, ani tym bardziej w doszukiwaniu się tego u zespołu który od samego początku tak działa.
A można prosić po naszemu?
ODPOWIEDZ