THRONEUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

Re: THRONEUM

06-01-2012, 16:05

"Old Death's Lair" i "Bestial Antihuman Evil" będzie trzeba przytulić. Szkoda tylko, że Digi.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

06-01-2012, 16:10

No, a do tego w Pagan są one wyjątkową marnej jakości.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-01-2012, 16:35

Jeszcze w przypadku takiego debiutu albo "Pestilent Death" rozumiem reedycje, ale kurde mol, "Bestial Antihuman Evil" był specjalnie, ręcznie numerowanym, limitowanym wydawnictwem. Więc ja już nie rozumiem tej idei undergroundu za cholerę. Throneum nagrywa w ciul epek, splitów, wszystko w formacie i limicie niedostępnym dla pierwszego z brzegu obywatela, po to, żeby i tak wpierdolić to wszystko na składankę w mega wyjebanym digipacku. Nie lubię czegoś takiego, to jest lecenie sobie w kulki z fanami, którzy przez lata wypierdalali krocie i szukali w najzatęchlejszych dziurach wyprzedanych pozycji z logiem Throneum.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

06-01-2012, 16:38

"Sprzedali się" ? ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

06-01-2012, 16:40

Ale co to za idea undergroundu przepłacać potem na allegro krocie za materiał na który się nie załapało? Dobrze że są reedycje.Ja mam wszystkie te materiały, ale i tak kupie sobie BAE ze względu na bonusy, i nie czuję się wydymany przez to że zajebisty materiał będzie szerzej dostępny.Zasługuje na to.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

06-01-2012, 16:44

Ale to zamyka drogę, by poczuć się lepiej, że zapłaciło się więcej niż inni.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 16:51

Kurwa, nie można było tych tekstów wrzucić od razu? Nie można było tego wydać porządnie za pierwszym razem? Debiut przynajmniej dobrze wygląda, a na "Pestilent death" są teksty, ale dwie pozostałe chyba trzeba będzie kupić, może "Old Death's Lair" też. Tak jakbym nie miał co robić z pieniędzmi i wolnym miejscem na półkach...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lykantrop

06-01-2012, 16:52

To nie o to chodzi. Chodzi o ideę wydawania czegoś w limicie. Co to za sens najpierw coś wydawać na vinylu, limitować do 14 albo 88 sztuk, skoro i tak za parę lat puści się to masówką w tłoczeniu kilkuset lub kilku tysięcy sztuk na CD? Przepłacać fani zawsze będą, to jest nierozerwalny urok kolekcjonowania. A kto chce tylko posłuchać to posłucha.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 17:12

Zgadzam się co do tych limitów. Takich rzeczy nie powinno się już wznawiać, dotłaczać i takie tam.
Maria Konopnicka

06-01-2012, 17:28

Lykantrop pisze:Jeszcze w przypadku takiego debiutu albo "Pestilent Death" rozumiem reedycje, ale kurde mol, "Bestial Antihuman Evil" był specjalnie, ręcznie numerowanym, limitowanym wydawnictwem. Więc ja już nie rozumiem tej idei undergroundu za cholerę. Throneum nagrywa w ciul epek, splitów, wszystko w formacie i limicie niedostępnym dla pierwszego z brzegu obywatela, po to, żeby i tak wpierdolić to wszystko na składankę w mega wyjebanym digipacku. Nie lubię czegoś takiego, to jest lecenie sobie w kulki z fanami, którzy przez lata wypierdalali krocie i szukali w najzatęchlejszych dziurach wyprzedanych pozycji z logiem Throneum.
Też nie podoba mi się takie biznesowe podejście.... ale może to i zdrowe jest - w końcu chodzi o to, żeby jak najwięcej osób usłyszało i doceniło ich muzykę, a nie tworzenie jakiś kultów i rarów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 17:30

Dlatego najlepiej byłoby w ogóle zrezygnować z limitowania wydawnictw. Na co to komu? Mam trochę rzeczy z Barbarian Wrath, wszystko w limicie 666 sztuk. Fajnie, ale co jeśli mi się to zniszczy, zarysuje, połamie, zginie? Nie kupię kolejnej sztuki.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

06-01-2012, 17:33

Gore_Obsessed pisze:Dlatego najlepiej byłoby w ogóle zrezygnować z limitowania wydawnictw. Na co to komu?
Jak to na co ? Na spekulacje, rzecz jasna. ;) Na tyle, na ile można spekulować na niektórych wydawnictwach muzycznych, rzecz jasna.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

06-01-2012, 17:45

Nie rozumiem o co się tak sracie. Jak ktoś chce mieć pierwsze wydanie, to niech sobie je kupi, jak ktoś chce przepłacić za płytę pięć razy, to nie ma problemu, jak będę miał dubla to chętnie odsprzedam po drakońsko zawyżonej cenie. Dziwi mnie natomiast re-edycja Mutiny of Death, myślę że jest to dość łatwo dostępny materiał, szczególnie w wersji winylowe (co swoją drogą jest dziwne do kwadratu, płyta jest przekurewska).

Jeśli kogoś interesuje na dniach wychodzi limitowany box Throneum z 2 winylami, epką i kasetą w Bestial Invasion Rec, a do końca miesiąca będzie rozsyłany kasetowy split z Nocturnal Vomit.

NOCTURNAL VOMIT / THRONEUM - Cursed of the Holiness DOOM 005 PRO TAPE
Necromantical madness from deepest catacombs of putrid death metal. Split contains classic, raw rehearsal from each band. Limited to 250 copies (50 red, 50 green, 140 black and special grey edition limited to 10 copies, not for sale).
Obrazek
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

07-01-2012, 14:27

Lykantrop pisze:Jeszcze w przypadku takiego debiutu albo "Pestilent Death" rozumiem reedycje, ale kurde mol, "Bestial Antihuman Evil" był specjalnie, ręcznie numerowanym, limitowanym wydawnictwem. Więc ja już nie rozumiem tej idei undergroundu za cholerę. Throneum nagrywa w ciul epek, splitów, wszystko w formacie i limicie niedostępnym dla pierwszego z brzegu obywatela, po to, żeby i tak wpierdolić to wszystko na składankę w mega wyjebanym digipacku. Nie lubię czegoś takiego, to jest lecenie sobie w kulki z fanami, którzy przez lata wypierdalali krocie i szukali w najzatęchlejszych dziurach wyprzedanych pozycji z logiem Throneum.
Przecież jedno wcale nie kłóci się z drugim. Kolekcjonerzy mają swoje limitowane, ręcznie numerowane epki, kasety itd, a szary człowiek który po prostu chciałby sobie Throneum posłuchać reedycje. Wszyscy są zadowoleni, bo chyba "idea undergroundu" nie polega na tym że gramy dla 100 ludzi?
Mort
rasowy masterfulowicz

07-01-2012, 14:32

+1 do posta Herezjacha
Szkoda tylko, ze jak bede chcial sobie posluchac to bede musial wyciagac plyte z kartonu. ONLY JEWEL CASE IS REAL!
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-01-2012, 14:42

Gore_Obsessed pisze:Kurwa, nie można było tych tekstów wrzucić od razu?
Ja przy okazji większych zakupów w Paganie wziąłem gratis taśmę z "Mutiny of Death", mimo że miałem wcześniej CD. Dla tekstów właśnie. :)
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

07-01-2012, 14:50

Mogę zeskanować wkładkę z kasety "Mutiny of Death" jak ktoś kce.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

07-01-2012, 14:53

Maria Konopnicka pisze:Też nie podoba mi się takie biznesowe podejście.... ale może to i zdrowe jest - w końcu chodzi o to, żeby jak najwięcej osób usłyszało i doceniło ich muzykę, a nie tworzenie jakiś kultów i rarów.
Biznes jak cholera... Za te 1000 szt. dodruku Bestial Antihuman Evil z pewnością zarobią krocie. Z drugą częścią posta zgoda w 100% Kultu nie tworzy się limitem.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

07-01-2012, 15:42

Alkoholokaust pisze:
Ja przy okazji większych zakupów w Paganie wziąłem gratis taśmę z "Mutiny of Death", mimo że miałem wcześniej CD. Dla tekstów właśnie. :)
We wkładce od czarnego winyla też są, o czym zresztą jasno było napisane we wkładce od CD.
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-01-2012, 16:21

Czesław pisze:
Alkoholokaust pisze:
We wkładce od czarnego winyla też są, o czym zresztą jasno było napisane we wkładce od CD.
Do picture'a też są, ale na takiej jakości papierze, że by sobie darowali... Rekompensuje tę stratę fajny ekran.
ODPOWIEDZ