DESASTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
byrgh
zahartowany metalizator

Re: DESASTER

18-04-2016, 17:00

535 pisze:
Karkasonne pisze: Twoje posty nie są zabawne.
Nieprawda. Mnie osobiście bawią. Widocznie, analogicznie do DMDS, "ten rodzaj humoru cię nie zachwyca".
jesteś okrutny, skoro bawią Cię psychofizycznie upośledzeni. nie że mnie wzrusza, bo wzrusza to mnie Maciek z Klanu, ale rzuciłbym nawet groszem albo chociaż posłał sms z pomocą. takie mam wielkie serce dla maluczkich i tych mniejszych też.
535

18-04-2016, 17:04

Prócz tego co pisze kolega Inżynier, jest druga sprawa, która bawi mnie jeszcze bardziej. Mianowicie, powszechna, jak się wydaje niechęć, którą tutaj wzbudza. Niby luz, niby uśmieszki, ale nienawiść jest.
byrgh
zahartowany metalizator

18-04-2016, 17:05

mylisz nienawiść z poczuciem zażenowania ;)

też w sumie nie należę do osób lubianych. są też na pewno tacy, co mają mnie po prostu w dupie. ale czy koniecznie musi w grę wkraczać nienawiść? wielkie, bardzo negatywne słowo.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-04-2016, 17:12

535 pisze:
Nieprawda. Mnie osobiście bawią. Widocznie, analogicznie do DMDS, "ten rodzaj humoru cię nie zachwyca".
nie wiem co jest zabawnego w pseudointelektualnym bełkocie,

poza tym niekonsekwencja tego zawodnika jest porażająca,

z jednej strony odnosi się do odczuć subiektywnych co rusz to nowych użytkowników forum w sposób wręcz chamski (taka zasada jak: "o gustach się nie dyskutuje" - oczywiście go nie obowiązuje, bo po co), a jak przychodzi podać argumenty to wstawia równania, albo sam się obnosi ze swoimi subiektywnymi ocenami, bo jak inaczej można określić jego co poniektóre oceny płyt

dodatkowo zarzuca 'ucieczkę" od tematu, a sam jest tak miękką rurą i permanentnie "robi rząd" i spierdala jak poczuje trochę agresji

zostaje tylko zacytować

[youtube][/youtube]

00.33- 00.45
"przecież nie chcesz wiedzieć co myślę,
chcesz wiedzieć, że myślę to co myślisz,
czy to nie jest strata czasu, zasięgania opinii,
wszyscy wokół są winni twoich nietrafionych decyzji,
to ich wszystkich pozwijmy, albo wystrzelajmy od linii"

może to zrozumie

" zdejmij buty, zanim wejdziesz na łeb …. wypierdalaj …"
lys på slutten av lys
535

18-04-2016, 17:32

Ascetic pisze:
535 pisze:
nie wiem co jest zabawnego w pseudointelektualnym bełkocie,

poza tym niekonsekwencja tego zawodnika jest porażająca,

z jednej strony odnosi się do odczuć subiektywnych co rusz to nowych użytkowników forum w sposób wręcz chamski (taka zasada jak: "o gustach się nie dyskutuje" - oczywiście go nie obowiązuje, bo po co), a jak przychodzi podać argumenty to wstawia równania, albo sam się obnosi ze swoimi subiektywnymi ocenami, bo jak inaczej można określić jego co poniektóre oceny płyt

dodatkowo zarzuca 'ucieczkę" od tematu, a sam jest tak miękką rurą i permanentnie "robi rząd" i spierdala jak poczuje trochę agresji
Nie no stary jeżeli piszesz poważnie, a tak to niestety wygląda, to ... odebrało mi mowę. Przecież, mimo wszystko,to tylko jakieś tam forum. Co jest złego w tym, że ktoś oceni sobie po swojemu taką, czy inną płytę. Przecież te oceny to jaja są. Beztroska zabawa. Szczególnie, gdy pada pytanie o całe dyskografie i dostajesz w ciągu kilkudziesięciu sekund odpowiedź w formie paragonu ze spożywczaka. Nie wierzę, że ktoś może traktować to tak poważnie. Tak samo wtręt o wyrobionych słuchaczach. Wiele razy padłem ofiarą tego sformułowania i możesz wierzyć lub nie, dostarczyło mi to sporej dawki śmiechu. Wiem, kiedyś Maria wkurwiał ludzi tekstami typu "dorośli poważni słuchacze", pytaniami "ile ty masz lat?", czy też propozycjami wprowadzenia limitu na wypowiedzi, dla posiadaczy "mniejszych kolekcji". Było wielu traktujących te docinki bardzo ambicjonalnie. Bądźmy przez chwilę poważni, a właściwie niepoważni.
byrgh
zahartowany metalizator

18-04-2016, 17:36

akurat Maria nie był wcale "wkurwiający", bywał za to zabawny.

po prostu zgrywanie oazy spokoju i opanowania przez kogoś, kto uciekał z forum jak mu nawtykali koledzy "po fachu", determinuje obraz osoby na całe życie, zwłaszcza wirtualnie, zwłaszcza jak nie stara się nawet zrehabilitować, tylko brnie w swoje paranoje, przez które kiedyś stąd uciekał ;)

gość ma ewidentnie ten problem, że nie znajduje równych w zagorzałości i oporze sobie przeciwników, tylko chwiejne lub niekonfliktowe osoby, albo po prostu takie, które mają na niego wyjebane. a to daje mu źle wnioskowaną inicjatywę
Ostatnio zmieniony 18-04-2016, 17:39 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
535

18-04-2016, 17:38

Widzę, że chcesz być nie tylko złośliwy, ale także mściwy. Dejże spokój.
byrgh
zahartowany metalizator

18-04-2016, 17:43

no nie jestem, bo piszę o rehabilitacji, której ten nie chciałby się poddać, a pogadać o muzyce pogadałbym z każdym ;)

ale dobra, już wystarczająco wiele razy było to tutaj wałkowane, a koleś najpewniej ma teraz satysfakcję z tego, że jest przedmiotem nawet takich śmieciowych dyskusji.

koniec, cisza, finito, o Desaster gadać :)
535

18-04-2016, 17:44

byrgh pisze:... o Desaster gadać :)
eee to pierdole
byrgh
zahartowany metalizator

18-04-2016, 17:45

:D też jakoś nie przepadam, mówiąc nawiasem
Awatar użytkownika
manieczki

18-04-2016, 17:45

To o Anthrax!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

18-04-2016, 17:46

535 pisze: Nie no stary jeżeli piszesz poważnie, a tak to niestety wygląda, to ... odebrało mi mowę.
Spokojnie, nic się nie dzieje. Niektórych po prostu drażni, że nie mam zamiaru wchodzić w jakieś pozamuzyczne przepychanki. Jak będę potrzebował na przykład przepchać kibel, to się do kogoś z nich na pewno odezwę! A poważne rozmowy rezerwuję dla poważnych rozmówców.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-04-2016, 17:47

535 pisze: Nie no stary jeżeli piszesz poważnie, a tak to niestety wygląda, to ... odebrało mi mowę. Przecież, mimo wszystko,to tylko jakieś tam forum. Co jest złego w tym, że ktoś oceni sobie po swojemu taką, czy inną płytę. Przecież te oceny to jaja są. Beztroska zabawa. Szczególnie, gdy pada pytanie o całe dyskografie i dostajesz w ciągu kilkudziesięciu sekund odpowiedź w formie paragonu ze spożywczaka. Nie wierzę, że ktoś może traktować to tak poważnie. Tak samo wtręt o wyrobionych słuchaczach. Wiele razy padłem ofiarą tego sformułowania i możesz wierzyć lub nie, dostarczyło mi to sporej dawki śmiechu. Wiem, kiedyś Maria wkurwiał ludzi tekstami typu "dorośli poważni słuchacze", pytaniami "ile ty masz lat?", czy też propozycjami wprowadzenia limitu na wypowiedzi, dla posiadaczy "mniejszych kolekcji". Było wielu traktujących te docinki bardzo ambicjonalnie. Bądźmy przez chwilę poważni, a właściwie niepoważni.
najzupełniej poważnie,

różnimy się w ocenie. zasadniczo. ja tam tej beztroskiej zabawy u tego psychola nie wyczuwam. widzę frustrację i "mędowatość", wręcz "gnidowatość". co ciekawe nie jestem jakoś specjalnie odosobniony w swojej ocenie. zdarza mi się weryfikować moje odczucia/ oceny. weryfikuję, bo zakładam, że się mogę mylić. w przeciwieństwie do tego misia puszystego. on zakłada, że tylko ma rację.

przechodząc do meritum sprawy. jest to forum, gdzie różnorodność jest wartością. chamstwo tą wartością już nie jest. w szczególności ten rodzaj chamstwa. wiesz, gdyby startował jak facet, to jeszcze byłoby to jakoś do zaakceptowania. a tu jakieś sugestie, manipulacje, ustawianie się w pozycji kim się tak naprawdę nie jest. mój ojciec mawiał, że osoba która się zna na wszystkim, nie zna się na niczym. tutaj mamy speca od jazzu, rapu, szeroko rozumianego metalu, i pewnie jeszcze wielu innych gatunków. tyle mi wystarczy.

zamykając po mojej stronie wątek. dziwie się, że ta persona brnie ciągle w tym samym kierunku.
lys på slutten av lys
535

18-04-2016, 17:53

Nie bierzesz pod uwagę tego, że "chamstwo" o którym piszesz, podobnie zresztą jak "kultura", też są sterowane? Wirtualny świat, wirtualne emocje.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-04-2016, 18:15

535 pisze:Nie bierzesz pod uwagę tego, że "chamstwo" o którym piszesz, podobnie zresztą jak "kultura", też są sterowane? Wirtualny świat, wirtualne emocje.
Andrzej, to omawiane jest wrodzone ;-)
mam nadzieję, tylko, że nie przenoszone w genach …
lys på slutten av lys
Karkasonne

18-04-2016, 18:16

Jeszcze do wczoraj miałem do niego serio dużo sympatii, ale po tych personalnych pojazdach jakoś zupełnie mi przeszło.
Awatar użytkownika
Harlequin

18-04-2016, 18:19

Tej, Miśki, posłuchajcie sobie nowego Howls Of Ebb, zamiast poświęcać czas podtatusiałemu Desaster.
535

18-04-2016, 18:20

Karkasonne pisze:Jeszcze do wczoraj miałem do niego serio dużo sympatii, ale po tych personalnych pojazdach jakoś zupełnie mi przeszło.
No ale cóż takiego ci napisał? Nie przesadzaj. Wymyśl coś na poczekaniu i będzie wesoło.
Awatar użytkownika
Drone

18-04-2016, 18:23

Karkasonne pisze:Jeszcze do wczoraj miałem do niego serio dużo sympatii, ale po tych personalnych pojazdach jakoś zupełnie mi przeszło.
Przestań się mazać. Zrobiłem z Ciebie prawdziwego żołnierza Pure Holocaustu. Nie dziękuj, robię to wyłącznie dla dobra muzyki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Karkasonne

18-04-2016, 21:24

Drone pisze: Przestań się mazać. Zrobiłem z Ciebie prawdziwego żołnierza Pure Holocaustu. Nie dziękuj, robię to wyłącznie dla dobra muzyki.
Rozrzut między Twoim mniemaniem o sobie a tym, dokąd faktycznie sięgasz jest zbyt duży, byś mógł mnie w jakikolwiek sposób nobilitować.
535 pisze:Prócz tego co pisze kolega Inżynier, jest druga sprawa, która bawi mnie jeszcze bardziej. Mianowicie, powszechna, jak się wydaje niechęć, którą tutaj wzbudza. Niby luz, niby uśmieszki, ale nienawiść jest.
Powszechnie to się już nikomu najwyraźniej nie chce słuchać tego pierdolenia o gustach obiektywnych, które kiedyś były całkiem zabawne, ale przestały być już dawno, więc teraz zbiera to co zasiał
ODPOWIEDZ