BETRAYER (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BETRAYER (POL)
przesłuchałem :) troche to trwało ;)
dobra płyta ale brzmienie mi sie nie podoba
wokale za to zajebiste
wokale za to zajebiste
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Byłem niedawno na ich koncercie w Koszalinie w klubie Beriala - INFERNO.Żułek pisze:przesłuchałem :) troche to trwało ;)
wokale za to zajebiste
Ło matkie, ale sound mieli live ! Stara szkoła death metalu w najlepszym wydaniu ! Na płycie chyba chcieli też retro zabrzmieć najwyraźniej.
- LOŻA
- rozkręca się
Berial na szczęście dał się przekonać naszemu inwestorowi w powrót na scenę. Składka opłacona za rok z góry. Dobry krok.
- nicram
Dzięki za rekomendację. Byłem nawet w MM, żeby kupić płytę celem jej męczenia w weekend majowy i qrwy nie miały. :-/ Jak żyć?Kilgore pisze:Nigdy nie byłem fanem tej kapeli a tu taki cios wysmażyli. Przedewszystkim bardzo dobre kompozycje, każdy kawałek zapada w pamięć - te zwolnienia są nieziemskie. Brzmienie bardzo klarowne ale plastiku nie stwierdzono. Wokal klasa sama w sobie - coś pod Vincenta z Covenant ale z elementami własnymi. Właściwie poza Evil Divine który moim zdaniem zbytnio "zbliża się do MA" to płyta może robić za wzorzec śmierć metalowej płyty w średnich tempach + wstawki przeszkadzajki budujące klimat całości - mniód na uszy. Płyta do wielokrotnego słuchania i wychwytywania smaczków.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
- TheDude
a może wykurwiaj w krzaki zarabiać na protezę mózgu ?LOŻA pisze:Berial na szczęście dał się przekonać naszemu inwestorowi w powrót na scenę. Składka opłacona za rok z góry. Dobry krok.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Nawet bardzo dobra. Owszem, mogli troche dopracować brzmienie i nie zaczynać płyty od najbardziej 'morbidowego' kawałka ale to szczegóły, które nie zmieniają faktu, ze słucha się tego materiału świetnie. Zdecydowanie udany powrót.Harlequin pisze:Dobra ta płyta.
- manieczki
Słuchałem raz przed wyjazdem i wyłamie się z konwencji, zupełnie mi nie podeszła, a kryzysu u mnie aktualnie niet, ba nawet mam fazę na solidny und motzny nakurw...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- plasterchrist
- rozkręca się
Wokale są ok, ale to plastikowe brzmienie z pudełka dyskwalifikuje całą płytę pomimo fajnych aranżacji. Brak odrobiny przestrzeni, wszystko wyciosane jak z drewnianego kloca. Niestety nie polubimy się.
one pill makes you larger and one pill makes you small
- Phantom
- zaczyna szaleć
A u mnie na odwrót.Z każdym odsłuchem chłopaki dają radę.Sporo tu klimatu Morbid Angel ale mnie taki klimat jara.Myśl mi taka przychodzi czy ta płyta wydajać po Calamity powiedzmy rok,dwa,trzy po nie brzmiała by tak jak teraz.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
posluchalem, jest ok, plus - wielki plus, ze nie jest na sile. minus - za duzo morbidowania i mocno klejone i skompresowane wokale.
rowny death metalow album.
rowny death metalow album.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- nicram
Nowy Betrayer jest bardzo dobry. Ciekawe, zróżnicowane kompozycje w starym stylu - można je od siebie odróżnić. Nie mam problemu z produkcją, moim zdaniem jest ok. Dość undergroundowa, sucha, mało komercyjna. Siłą tej płyty jednak są piosenki. Widać, że nad nimi długo i mozolnie pracowali. Dla mnie to jedna z jaśniejszych tegorocznych pozycji. I polecam nie kupować płyty z mystic, bo można ją dostać z innych miejsc za 10 złotych mniej.
-
- zaczyna szaleć
Jakie to miejsca?
- nicram
MVP http://allegro.pl/betrayer-infernum-in- ... 15968.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
w końcu dorwałem Calamity :) rzeczywiście w sprawie brzmienia muszę przyznać rację, demko brzmi lepiejOlo pisze:"Necronomical Exmortis" jest moim zdaniem o klasę lepsze niż "Calamity", ale to głównie sprawa zbyt 'suchego' brzmienia debiutu.
jednak nie ma co robić tragedii bo to i tak bardzo dobry materiał :) będzie słuchane nie raz :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- zaczyna szaleć
Jakie wydanie?
- Żułek
kasetowe ;)
- TheDude
zapuściłem sobie ''Calamity''. Kurwa, jaki piękny wpierdol !!!!
-
- starszy świeżak
Jak ktoś ma ochotę , to dziś o godz 20.00 może posłuchać Betrayera na
http://www.prorock.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.prorock.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- zawlekacz
- w mackach Zła
caly koncert Betrayer z Wiednia (92 rok), na którym Betrayer grali właśnie z Miasma, At the Gates i Therion
" onclick="window.open(this.href);return false;
Oni grali tam z doskoku czy to była regularna trasa?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Oni grali tam z doskoku czy to była regularna trasa?
nie ma to tamto