NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
dostałem urozmaiconą, kipiącą od pomysłów świetną płytę. [/quote]
Tu się zgodzę jak najbardziej.
a ja mam odczucia zgoła przeciwne - to płyta Nile która mi weszła najszybciej - praktycznie od pierwszego przesłuchania. Pewnie ze względu na selektywne brzmienie - w odróżnieniu od poprzedniczki dźwięki się nie zlewają i nawet w najbardziej brutalnych fragmentach nie traci na przejżystości. [/quote]
TAK !
dostałem urozmaiconą, kipiącą od pomysłów świetną płytę. [/quote]
Tu się zgodzę jak najbardziej.
a ja mam odczucia zgoła przeciwne - to płyta Nile która mi weszła najszybciej - praktycznie od pierwszego przesłuchania. Pewnie ze względu na selektywne brzmienie - w odróżnieniu od poprzedniczki dźwięki się nie zlewają i nawet w najbardziej brutalnych fragmentach nie traci na przejżystości. [/quote]
TAK !
- Block69
Brzmienie jak najbardziej jest zajebiste, chodziło mi o same kompozycje. Na poprzedniej płycie już za pierwszym przesłuchaniem Cast Down The Heretic wybił mi zęby, Sacrifice Unto Sebek przyjebał w splot a Lashed To The Slave Stick nuciłem codziennie rano przy goleniu.
Na "In Their Darkened Shrines" było podobnie tylko jeszcze lepiej a o "Black..." i "Amongst..." nawet nie wspominam bo to kopalnie hitów (swoją drogą "In Their..." wcale im nie ustępuje).
Ta nowa jakaś taka inna jest, cholernie mało z niej zapamiętałem po pierwszym odsłuchu. Jakby nie wcześniej udostępniony Papyrus to bym z tego nic nie zapamiętał oprócz intra i paru małych fragmentów.
Trzeba słuchać dalej bo Nile nigdy nie zawodzi.
Na "In Their Darkened Shrines" było podobnie tylko jeszcze lepiej a o "Black..." i "Amongst..." nawet nie wspominam bo to kopalnie hitów (swoją drogą "In Their..." wcale im nie ustępuje).
Ta nowa jakaś taka inna jest, cholernie mało z niej zapamiętałem po pierwszym odsłuchu. Jakby nie wcześniej udostępniony Papyrus to bym z tego nic nie zapamiętał oprócz intra i paru małych fragmentów.
Trzeba słuchać dalej bo Nile nigdy nie zawodzi.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Zajebista jest ta płyta - po pierwszych przesłuchaniach stawiam ją na drugim miejscu po Black Seeds of Vengeance. Jednak kto wie czy to nie najlepszy album w ich dyskografii ? [/quote]
no u mnie tak samo wylądowała, tyle, że ja bym jej zajebistą nie nazwał, a całkiem dobrą
bardzo dobre - Black Seeds, całkiem dobre nowa i jedynka, słabawa czwórka i chujowa trójka
Zajebista jest ta płyta - po pierwszych przesłuchaniach stawiam ją na drugim miejscu po Black Seeds of Vengeance. Jednak kto wie czy to nie najlepszy album w ich dyskografii ? [/quote]
no u mnie tak samo wylądowała, tyle, że ja bym jej zajebistą nie nazwał, a całkiem dobrą

bardzo dobre - Black Seeds, całkiem dobre nowa i jedynka, słabawa czwórka i chujowa trójka

- lucass
- weteran forumowych bitew
AotW>ACoNK=BSoV=ITDS
Jestem w trakcie katowania ostatniej plyty. Zanosi sie, ze nie pobije poprzedniczki ale poziom ciagle wysoki. Jak narazie troche wokale mi nie podchodza ale zobaczymy za kilka przesluchan. Brzmienie bd. Struktury numerów troche prostsze niz na reszcie albumów, ale same riffy miazdza.
Pozyjemy zobaczymy
Jestem w trakcie katowania ostatniej plyty. Zanosi sie, ze nie pobije poprzedniczki ale poziom ciagle wysoki. Jak narazie troche wokale mi nie podchodza ale zobaczymy za kilka przesluchan. Brzmienie bd. Struktury numerów troche prostsze niz na reszcie albumów, ale same riffy miazdza.
Pozyjemy zobaczymy
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- zaczyna szaleć
Bardzo podoba mi się nowy materiał, mam już dziesiątki przesłuchań za sobą i stwierdzam, że to świetny materiał. Mimo bardziej przejrzystego brzmienia, nie traci wcale na swej brutalności i sile. W samych kompozycjach tez słuchać pewne zmiany i urozmaicenie, dla mnie to plus, zresztą ten zespól nigdy mnie nie zawiódł.
- Block69
Najlepiej zrobione wokale były na "Black Seeds Of Vengeance" i "In Their Darkened Shrines". Na tych płytach jechali na 4 wokale (na "Black Seeds..." było jeszcze w pizdu innych wokalnych gości) i zajebisty był tego efekt. Niewyrazne mruczenie Sandersa, troche bardziej wyrazny Vesano i do tego czysty growl Toler-Wade'a. To było zajebiste. Brakuje mi tego na nowej płycie.
PENIS METAL
- Trojan
- postuje jak opętany!
- longinus696
- Block69
Znalazłem wczoraj fragment ich występu w moim ulubionym składzie na Wacken z 2003r w zajebistej jakości. Black Seeds Of Vengeance i Blessed Dead. Miazga !
[url]http://pl.youtube.com/watch?v=hLNVnPY_6RE[/url]
[url]http://pl.youtube.com/watch?v=hLNVnPY_6RE[/url]
PENIS METAL
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Silent_Sea
- lucass
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
[quote][i]Wysłane przez lucass[/i]
AotW>ACoNK=BSoV=ITDS
[/quote]
Dokładnie tak, tylko, że znak większości postawiłeś odwrotnie. Powinno być "<". [/quote]
Kurewsko ciezko bylo mi wybrac numer jeden bo Nile uwielbiam bez wyjatków. Wyszlo na Anihilation ale byc moze dlatego, ze to ich ostatni album, ktory na maksa katowalem. Bez przerwy.
Jestem po dluzszym obcowaniu z nowym wypiekiem i kurwa leze i kwicze. Trafilo do mnie wszystko. Nawet wokale, które na poczatku mi srednio podchodzily w tym momencie mnie niszcza.
[quote][i]Wysłane przez lucass[/i]
AotW>ACoNK=BSoV=ITDS
[/quote]
Dokładnie tak, tylko, że znak większości postawiłeś odwrotnie. Powinno być "<". [/quote]
Kurewsko ciezko bylo mi wybrac numer jeden bo Nile uwielbiam bez wyjatków. Wyszlo na Anihilation ale byc moze dlatego, ze to ich ostatni album, ktory na maksa katowalem. Bez przerwy.
Jestem po dluzszym obcowaniu z nowym wypiekiem i kurwa leze i kwicze. Trafilo do mnie wszystko. Nawet wokale, które na poczatku mi srednio podchodzily w tym momencie mnie niszcza.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Silent_Sea[/i]
Płyta płynie i niszczy jak Nile, DOSKONAŁY ALBUM !!! Jeżeli Morbidzi nie wydadzą w tym roku swojego gniota to Nile nagrał płytę roku, przynajmniej dla death metalu.[/quote]
Chciałbym podzielać Twój entuzjazm, ale słuchając nowego Nile nijak nie mogę tego zrobić - taka solidna płyta na mocną czwórkę.
Płyta płynie i niszczy jak Nile, DOSKONAŁY ALBUM !!! Jeżeli Morbidzi nie wydadzą w tym roku swojego gniota to Nile nagrał płytę roku, przynajmniej dla death metalu.[/quote]
Chciałbym podzielać Twój entuzjazm, ale słuchając nowego Nile nijak nie mogę tego zrobić - taka solidna płyta na mocną czwórkę.
- mad
-
- postuje jak opętany!
Nowa płyta rewelacyjna! Wszystko mi na niej pasuje: brzmienie, kompozycje itd. Zdecydowanie powrót NILE do formy, po troche słabszej poprzedniczce, na pewno można 'Ithyphallic' śmiało postawic obok 'Black Seeds Of Vengeance', czy 'In Their Darkened Shrines'. I jak narazie, obok ostatniego Vital Remains, Immolation i Entombed najlepsza płyta deathmetalowa tego roku!
- Deviant
- w mackach Zła
- Silent_Sea
[quote][i]Wysłane przez Deviant[/i]
http://www.mystic.com.pl/?mod=products& ... oduct=6641
ale wypasione gówno
[/quote]
Ładnie ich pojebało - 300 zł ! W Nuclear Blast było za 49,99 EUR - mystic = dystrybutor od siedmiu boleści ...
http://www.mystic.com.pl/?mod=products& ... oduct=6641
ale wypasione gówno

Ładnie ich pojebało - 300 zł ! W Nuclear Blast było za 49,99 EUR - mystic = dystrybutor od siedmiu boleści ...