Raczej to w DSO słychać wpływy Abigor. Zgadnij kto wydał parę lat temu nową wersję Channeling The Quintessencenicram pisze:Przesłuchałem Leytmotif Luzifer jak wyszła i dla mnie to jest wypolerowany fallus jakiegoś geja. Zajeżdżało to DsO na kilometr. W sam raz dla grzecznych dziewczynek.
ABIGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: ABIGOR
Uwielbiam wszystko. Jedna z nielicznych grup ze starej gwardii BM, która wciąż ma wiele do zaoferowania i (pomijając kilka lat przerwy) nie zagubiła się/sprzedała/wymiękła tylko konsekwentnie kroczy swoją ścieżką.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No ja jakoś nie bardzo słyszę jakieś echa Nachthymnen w DsO. Być może masz rację co do płyty, którą wymieniłeś. Nie słyszałem. Jak posłucham i okaże się, że masz rację to oczywiście odszczekam. Choć pamiętam, że już na wysokości Satanized ten zespół mi nie pasował. Leytmotif Luzifer to dla mnie kalka z DsO, która ma raczej mało wspólnego z wczesną twórczością Abigor.nightspiryt pisze:Raczej to w DSO słychać wpływy Abigor. Zgadnij kto wydał parę lat temu nową wersję Channeling The Quintessencenicram pisze:Przesłuchałem Leytmotif Luzifer jak wyszła i dla mnie to jest wypolerowany fallus jakiegoś geja. Zajeżdżało to DsO na kilometr. W sam raz dla grzecznych dziewczynek.
all the monsters will break your heart
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Właśnie na tej płycie jest masa starego Abigor.nicram pisze:No ja jakoś nie bardzo słyszę jakieś echa Nachthymnen w DsO. Być może masz rację co do płyty, którą wymieniłeś. Nie słyszałem. Jak posłucham i okaże się, że masz rację to oczywiście odszczekam. Choć pamiętam, że już na wysokości Satanized ten zespół mi nie pasował. Leytmotif Luzifer to dla mnie kalka z DsO, która ma raczej mało wspólnego z wczesną twórczością Abigor.nightspiryt pisze:Raczej to w DSO słychać wpływy Abigor. Zgadnij kto wydał parę lat temu nową wersję Channeling The Quintessencenicram pisze:Przesłuchałem Leytmotif Luzifer jak wyszła i dla mnie to jest wypolerowany fallus jakiegoś geja. Zajeżdżało to DsO na kilometr. W sam raz dla grzecznych dziewczynek.
Satanized to dzieło samego P.K. Nie licząc tego krążka Abigor to przede wszystkim T.T. i P.K. Jak Lennon/McCartney czy Jagger/Richards. Tak więc Satanized jest jak solowe płyty McCartneya i Jaggera ;)nicram pisze: Choć pamiętam, że już na wysokości Satanized ten zespół mi nie pasował.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Dobra analogia, ale idąc tym tropem to bardziej jednak jak solowa płyta Ringo Starra.
- manieczki
a titotu?
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ned-shade/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ned-shade/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
http://www.agoniarecords.com/index.php? ... le&id=3713" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... %E2%80%8B/" onclick="window.open(this.href);return false;
JARACIE SIE?
JARACIE SIE?
-
- rozkręca się
BEDZIE PLYTA ROKU,,,,JAK NIC...
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Nie mogli po prostu napisać "wydajemy nową płytę"?On this day of Epiphany, three unholy spirits present gifts to you.
Guided by a greater flaming star, received from the devil´s deepest abyss. Conceived many moons ago, completed at summer solstice, yet these hymns resound in regions where earthly seasons are void.
Our chthonic chants will fill your vessels soon, to mingle with others – changing form but not essence.
Be prepared or harmed, horns lurk BELOW!
Próbki wczesnego mixu nowego albumu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Fajna okładka, a udostępniony kawałek sugeruje, że Abigor wraca do swoich korzeni - od razu słychać, kto gra.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Ubzdur
- w mackach Zła
To brzmienie tej ostatniej płyty się komuś podoba? Jestem ciekaw opinii. Chyba, że "udostępnili" wschodnim braciom do posłuchania jakiś wczesny mix...
Na słuchawkach wręcz boli tak wysoko ukręcona gitara. Mam opory przed robieniem kolejnych podejść przez to bzyczenie.
Na słuchawkach wręcz boli tak wysoko ukręcona gitara. Mam opory przed robieniem kolejnych podejść przez to bzyczenie.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja akurat jestem w stanie wiele wybaczyć jeżeli chodzi o brzmienie, ale tutaj to po prostu nie pasuje i kłuje wręcz w uszy. Co prawda im dalej w las to bardziej się do tego brzmienia gitary przyzwyczajam, a i sam materiał się rozkręca, ale jednak to brzmienie tej muzyce tylko odbiera, niczego nie dodaje. Smutno mi trochę :/
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Oni tak już mają. Poprzedni long też był inaczej brzmieniowo ukręcony na CD i na LP i ta zmiana była ponoć (nie wiem, znam tylko wersję CD) znacząca, sam pomysł jednakże idiotyczny.
A nowa płyta poza tym bardzo dobra.
A nowa płyta poza tym bardzo dobra.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nie słyszałem więcej niż 30 sekund z nowej płyty, ale ufam temu zespołowi i dzisiaj zakupiłem w ciemno Höllenzwang na CD.
Polubiłem od samego początku Verwustung, pokochałem Nachtchymnen, rozpływałem się w kosmicznym klimacie Supreme Immortal Art, chłonąłem klinicznie zimne Fractal Possession...to i nowa mi się spodoba.
Polubiłem od samego początku Verwustung, pokochałem Nachtchymnen, rozpływałem się w kosmicznym klimacie Supreme Immortal Art, chłonąłem klinicznie zimne Fractal Possession...to i nowa mi się spodoba.