DEEDS OF FLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: DEEDS OF FLESH
Przeczuwam wypisaną zbrodniczą ręką socjopaty na końcu tego krętego, ślepo zakończonego tunelu nierówność odsłuchową typu: "St. Anger" >> "Reign in Blood".
Kerosene keeps me warm.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
hehe zabiłeś
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Mam podobnie. Przede wszystkim brzmienie bębnów zbyt chude, potęgujace poczucie pewnej jednostajnosci tej muzyki. No i w stosunku z MOTL ma w sobie mniej werwy i zaangażowania. No i w sumie to trochę sie dziwię skąd płyta zebrała tak dobre recenz\je w chwili premiery.Pacjent pisze:Ciekaw jestem jakie jest Wasze zdanie na temat "Reduced to Ashes". Płyta ma generalnie bardzo dobre oceny i recenzję, ale np. ja nie mogę się do niej przekonać. Momentami po prostu mnie nudzi.
-
- rasowy masterfulowicz
Reduced To Ashes to najlepsza płyta DEEDS OF FLESH, dzięki niej zrozumiełem co znaczy wytrzymałość, prawdziwy hart.
I AM MORBID
-
słuchałem sobie wczoraj "Of What's to Come" i do 3-4 kawałka było nieźle. później myśli zaczęły mi uciekać. coś jak Hate Eternal - dobrze się słucha, ale tylko do czasu. cała płyta przekracza moje możliwości
- Harlequin
A mnie właśnie płyty do Mark of the legion podobają sie bardziej niz te po Mark.... Mam wrazenie, że każda kolejne po Mark jest słabsza, przy czym nowa jest lepsza od poprzedniej.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli chodzi o słabość kolejnych płyt to chyba tylko "Of Whats to come" , do której jak już pisałem nie potrafie się tak do końca przekonać. Dobrze technicznie, brzmieniowo zbyt sterylne, za mało pierdolnięcia, kompozycyjnie jak zawsze na wysokim poziomie. Ale jest to małe ale, nie porywa, nie szatkuje, nie masakruje jak poprzedniczki. Jak posłuchałem tych dwóch utworów z nowej płyty to stwierdziłem że są o wiele wiele lepsze niż te, które znajdują się na jej poprzedniczce.
-
A skoro już odgrzebaliśmy temat, to myślę że warto wspomnieć to jakże udane video:
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Słucham przecieku. Spodziewana kontynuacja Of Whats To Come. Wprawdzie nie spedalili się jak 3/4 sceny zapatrzonej w Suicmeza, ale też nie ma mowy o brutalności i obskurności starszych płyt. Zrobił się z nich taki Brain Drill 2. Nuda nudą poganiana. Kładę lachę na nich.
-
Przedziwna ocena. Ja w nowej płycie widzę śmiały powrót do dawnej stylistyki i tylko kilka pierwiastków charakterystycznych dla "Of Whats To Come".Kraft pisze:Słucham przecieku. Spodziewana kontynuacja Of Whats To Come. Wprawdzie nie spedalili się jak 3/4 sceny zapatrzonej w Suicmeza, ale też nie ma mowy o brutalności i obskurności starszych płyt. Zrobił się z nich taki Brain Drill 2. Nuda nudą poganiana. Kładę lachę na nich.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Zatem mamy odmienne zdanie. Nie ma mowy żebym wracał do tej płyty jak do Paths czy choćby debiutanckiego longa. Za rok, dwa się obaczy czy ty wrócisz ;)
- Drone
Zbadałem już prawie wszystkie płyty DEEDS OF FLESH (nie słuchałem jeszcze przedostatniej). Najlepiej pasuje mi dwójka, "Mark" i debiut.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
A to mnie zaskoczyłeś że w sumie jednostajny i bardzo surowy debiut tak Ci przypasował...
-
A do mnie właśnie idzie najnowszy album.... z niecierpliwością wyczekuję listonosza...
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Powiem Ci tylko tyle, że będzie... kosmos ;)
-
W pozytywnym czy negatywnym sensie?
- Drone
Zamierzam zmierzyć się znowu z dziełami DEEDS OF FLESH podczas dzisiejszego wieczoru. Czy nowy opus jest już dostępny dla zwiedzających?
-
Oczywiście. Szczerze go polecam. Odzyskali moje zaufanie, które utracili po wydaniu poprzedniczki.Drone pisze:Zamierzam zmierzyć się znowu z dziełami DEEDS OF FLESH podczas dzisiejszego wieczoru. Czy nowy opus jest już dostępny dla zwiedzających?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Ja za niedługo - w zasadzie już odliczam godziny - będę się nim raczył w domowym zaciszu, czy można go gdzieś sobie wypożyczyć nie wiem, ja postanowiłem posłuchać w całości z cd. Przy okazji - które płyty dziś bierzesz na warsztat?
- Drone
Ale ta poprzednia była bardzo fajna. Taka wręcz niemetalowa, awangardowa bardziej. O, a nowa jest na Spotify, znakomicie. Posłucham dzisiaj razem z nowym SUFFO i ostatnim NEUROSIS.