wyobraz sobie "Zdzisiu" że niektórzy tutaj są po prostu trochę bardziej przywiązani do tradycji, a twoje wynaturzenia najzwyczajniej w świecie ich brzydzątwoja_stara_trotzky pisze:ten zasrany death metal.
LOST SOUL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Re: Lost Soul
-
Triceratops pisze:Nie wiem dlaczego ale nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby posluchac Lost Soul, zatem ktos mi powie czy warto w ogole sie za to brac?
mi tez nigdy nie przyszło to do głowy.to moje pierwsze spotkanie z tym zespołem i jestem zadowolonym burkiem.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
przecież nikomu nie mówię, co ma sobie słuchać. daj spokój.Lucek pisze:wyobraz sobie "Zdzisiu" że niektórzy tutaj są po prostu trochę bardziej przywiązani do tradycji, a twoje wynaturzenia najzwyczajniej w świecie ich brzydzątwoja_stara_trotzky pisze:ten zasrany death metal.
-
twoja_stara_trotzky pisze:ja pierdole, gościu, ty masz jakiś gigantyczny problem ze sobą. nie mieszaj mnie do swoich fantasmagorii.
gigantyczne to ty masz ego.nikogo nie obchodza twoje opinie o Primus bo nikogo Primus tutaj nie obchodzi.
- twoja_stara_trotzky
ja mam gigantyczne ego? ja tam nie wiem, kogo co tu obchodzi, ty zaś wiesz lepiej niż wszyscy, co sądzi każda osoba, która tu zagląda, no prośba...kakademona pisze:twoja_stara_trotzky pisze:ja pierdole, gościu, ty masz jakiś gigantyczny problem ze sobą. nie mieszaj mnie do swoich fantasmagorii.
gigantyczne to ty masz ego.nikogo nie obchodza twoje opinie o Primus bo nikogo Primus tutaj nie obchodzi.
-
jakos nie zauważyłem tematu o Primus widocznie wszyscy to zlewaja albo juz zapomnieli o tej kapeli bo słuchali jej 15 lat temu.wymyśl inny band bo to ci sie nie udało.
prośba: jak Lost Soul zalatuje wiochą to czym zalatuje Behemoth.
drugie pytanie od razu: co trzeba miec na pólce ,zeby kupowac Behemoth z czystym sumieniem.prosze o kilka wskazówek.
prośba: jak Lost Soul zalatuje wiochą to czym zalatuje Behemoth.
drugie pytanie od razu: co trzeba miec na pólce ,zeby kupowac Behemoth z czystym sumieniem.prosze o kilka wskazówek.
- Kingu
Metalowa sztuka muzyczna w kategoriach potraw, które się po prostu zjada, a potem nimi sra, oczywiście w zaciszu domowego kibelka. "ten zasrany death metal"
Trocki wciąż nie przyjmuje do wiadomości, że to forum metalowe a nie forum.muzyka.pl

Trocki wciąż nie przyjmuje do wiadomości, że to forum metalowe a nie forum.muzyka.pl
- twoja_stara_trotzky
Lost Soul i Behemoth - odpowiem ci tak: i Iron Maiden i Helloween zalatuje wiochą, jednak jest pewna dyskretna różnica - se ją nazwij i masz odpowiedź na swoje pierwsze pytanie. drugiego nie rozumiem, za głupi jestem. dobranoc.
-
- rasowy masterfulowicz
Stary ma 100% racji. Szkoda, że część forumowiczów ulega tym tanim zagrywkom. Jak już kiedyś napisałem Trotzky, Drone i reszta miłośników lizania się po jajkach wszystkim zarzuca "remizę" samemu odstawiając cepeliadę. Smutne, że takie stare konie leczą kompleksy na forum internetowym. Owszem, znacie się na muzyce jak mało kto, ale to co robicie na forum wali słomą na kilometr. Coś jak pewien znany polityk, usiłując zaimponować ludowi używa wyszukanych słów chyba ze słownikiem wyrazów obcych w ręku. Tandeta, imponowanie na siłę i brak klasy:):) Dodam, że ma bardzo podobne nazwisko do nicka Drone
:D

KVLT lizania CZASZKI
- Kingu
twoja_stara_trotzky pisze: przecież nikomu nie mówię, co ma sobie słuchać. daj spokój.
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 22#p466822twoja_stara_trotzky pisze: to się potrudzę i zrobię takie zestawy płyt, które TRZEBA posłuchać, płyt, które POWINNO się posłuchać i płyt, które MOŻNA posłuchać,
- twoja_stara_trotzky
no i?
MOIM ZDANIEM czegoś trzeba posłuchać, można posłuchać albo powinno się posłuchać? przecież ci nie przystawię pistoletu do skroni i nie każę słuchać. WYLUZUJ gościu, to tylko muzyka.
MOIM ZDANIEM czegoś trzeba posłuchać, można posłuchać albo powinno się posłuchać? przecież ci nie przystawię pistoletu do skroni i nie każę słuchać. WYLUZUJ gościu, to tylko muzyka.
- twoja_stara_trotzky
masz tu na forum muzyka METALOWEGO Infernal War, który też chyba zapomniał, bo samych hippisów wkleja do playlisty - idź mu może przypomnij, że to forum metalowe i nie można słuchać innej muzyki...Kingu pisze: Trocki wciąż nie przyjmuje do wiadomości, że to forum metalowe a nie forum.muzyka.pl

- twoja_stara_trotzky
ja sobie wypraszam, ja mam nadzieję, że ja jestem non stop karykaturalny, a nie tylko od czasu do czasu.
- Kingu
No i tego "moim zdaniem" zabrakło w tamtej wypowiedzi. Niemniej pasowało do wieszczej całościtwoja_stara_trotzky pisze:no i?
MOIM ZDANIEM

Różnica polega na tym, że nikt inny i w takiej formie nie jebie metalu na tym forum jak Ty i nie forsuje swojej wizji świata, w której metal jest ziemniakiem, do tego obsranym, a w ogóle to już zgnił dawno temutwoja_stara_trotzky pisze: idź mu może przypomnij, że to forum metalowe i nie można słuchać innej muzyki...

Co do tego forum, to jak przychodzić na spotkanie z dobrą laską, a tam zamiast niej stara prukwa, co by też chciała ale już nie może, wie o tym, więc narzeka.
Mi tu pachnie resentymentem (muzyka?

- twoja_stara_trotzky
wszystko ładnie, tylko ja cały czas słucham bardzo dużo metalu i bardzo lubię ten gatunek. rzuć okiem na moje podsumowanie tegoroczne - połowa płyt to metal i okolice. szczególnie black metal przeżywa ostatnio moim zdaniem drugą młodość. więc nie wiem, skąd takie dziwne wyobrażenia na mój temat... zresztą PAX, zdrówko <przechyla żubra>
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wg mnie błąd, choć z drugiej strony ja całkiem inaczej podchodze do tej kapeli.kakademona pisze:Triceratops pisze:Nie wiem dlaczego ale nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby posluchac Lost Soul, zatem ktos mi powie czy warto w ogole sie za to brac?
mi tez nigdy nie przyszło to do głowy.to moje pierwsze spotkanie z tym zespołem i jestem zadowolonym burkiem.
Nowego albumu nie chce mi się słuchać za bardzo (choć pewnie to błąd) z prozaicznego może dla niektóych powodu, jakim jest reaktywacja tego zespołu przez Greckiego jednocześnie "dziękując" za współpracę starej ekipie, tu przede wszystkim mowo o Adamie. Jakby nie spojrzeć, to on był również założycielem tego zespołu, śledziłem ich od pierwszej demówki, kibicowałem do przedostatniej obecnie płyty, w tej chwili mam zajebisty niesmak.
Dla mnie to już całkiem inny zespół ... które pewnie wcześniej czy później posłucham, ale już nie z takim entuzjazmem jak to było przy poprzednich wydawnictwach. Całkiem inaczej bym do nich podszedł gdyby Grecki sobie założył zespół o innej nazwie;
Nie wnikam w te sprawy, ale w sumie to nikt inny tylko Jacek był i jest głównym kompozytorem w Lost Soul...
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
tak, ale warstwa liryczna zawsze była autorstwa Adama;Conflagrator pisze:Nie wnikam w te sprawy, ale w sumie to nikt inny tylko Jacek był i jest głównym kompozytorem w Lost Soul...
choć przykładowo też nie umniejszał bym tego co robił Piotrek;
- Edinazzu
Faktycznie J.Grecki nie ma takiego PR co NerCarlos_Satana pisze:Wywiad na metal.pl
http://metal.pl/wywiad.php?id=214
Nehamod:To, co zdaje się być największym plusem Waszego nowego dzieła to jego złożoność. To nie jest prosta łupanka, nie jest to również granie tak techniczne, że aż niestrawne. Można powiedzieć, że odnaleźliście tutaj swoisty złoty środek. Co Wy na to?
Jacek GreckiSpróbuję to ugryźć od takiej strony… według mnie „Immerse..” to płyta metalowa na właściwym, powtórzę: właściwym muzycznie poziomie. Wróćmy teraz do dziesięciolecia pomiędzy 1985 – 1995… Master of Puppets, Leprosy, Spiritual Healing, Arise, De Profundis, Rust in Peace, And Justice for All, Deicide, Legion, Blessed are the Sick, The Ultimate Incantation, Covenant, Shizophrenia, De Misteris Dom Sathanas, Human, Individual Thought Patterns, Domination… długo mógłbym tak wymieniać… Powiedz mi, co stało się później? Testament “The Gattering”, 3 ostatnie płyty Dimmu Borgir i Mayhem „Ordo ad Chao”??? Pięć dobrych płyt w ciągu 14 lat? Zmierzam do tego, że młodzi ludzie nie mają teraz dobrych wzorców, uczą się metalu na średnich płytach emerytowanych, wypalonych zespołów albo na bezdusznych poszukiwaniach metalowych wymiataczy typu Cephalic Carnage czy Necrophagist. Dzisiejsza muzyka nie ma serca. Wybacz, że odbiegłem od pytania, ale właściwie, zależy mi na tym, żeby wszyscy nagrywali płyty na poziomie „Immerse in Infinity”. Czy mamy szansę na nowy renesans w extremalnej muzie? Zaczął Mayhem, teraz Lost Soul, Behemoth, co z Nile? Kontynuacja, nic odkrywczego. Ludzie, do roboty, bo nie ma czego słuchać. Ech… trochę się uniosłem… – tak, złoty środek podczas komponowania „Immerse” w jakiś dziwny sposób sam się znalazł… (a tak na prawdę zapieprzaliśmy bez litości, siedzieliśmy nad tym albumem do bólu, a nie podejście w stylu: parę riffów na krzyż, na odpierdol, bez jakiegokolwiek szacunku dla fanów – a przecież to oni są motorem muzyki).
Ale pierdolenie

A co do samej płyty "Immerse In Infinity" to jestem aktualnie na etapie pierwszego przesłuchania. Nie będę więc oceniał- powiem tylko czuć potencjał
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda