ale ja nie mam żadnych uprzedzeń - może właśnie dlatego potrafię docenić TEITANBLOOD i stwierdzić, że nagrali płytę lepszą niż BLASPHEMY. Zresztą, ta płyta dla mnie jest tak inna od tego co zrobiło BLASPHEMY, że tak naprawdę to trudno mi porównywać. Jak mam ochotę by posłuchać TEITANBLOOD to BLASPHEMY na pewno nie byłoby dla mnie dobrym zamiennikiem. I na odwrót. Pozornie zbliżona estetyka, ale zupełnie inne emocje.byrgh pisze:Maria, walcz z uprzedzeniami,
TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: TEITANBLOOD
No to, albo jest lepsza , albo inna i trudno to porównać. Czegoś nie rozumiem.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
ZGODAultravox pisze:Teitanblood do Blasphemy ma się tak jak Darkthrone do Bathory.
-
Maria, wybrnij z tego: ^535 pisze:No to, albo jest lepsza , albo inna i trudno to porównać. Czegoś nie rozumiem.
i tak generalizujac to mozna strzelac nawet porownania: jak metal do rocka, jak post-punk do punka. o, i jeszcze jak A do Z
"Pozornie zbliżona estetyka, ale zupełnie inne emocje."
To zdanie kończy dyskusję. Tak słowo EMOCJE jest wystarczające. BLASPHEMY to EMOCJE, a TEITANBLOOD to tylko kolejny sprawny zespół.
To zdanie kończy dyskusję. Tak słowo EMOCJE jest wystarczające. BLASPHEMY to EMOCJE, a TEITANBLOOD to tylko kolejny sprawny zespół.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
To jest oczywiste. Blasphemy byli, nagrali "Fallen Angel..." i chwała im za to. W swoim czasie był to zespół genialny. Ale wózek ciągnie dziś Teitanblood - kapela tak jak Blasphemy genialna w swoim czasie.Lykantrop pisze:Trzeba tylko powiedzieć jasno i wyraźnie, że gdyby nie Blasphemy i Beherit to Teitanblood by nie było, ergo: było, ale diametralnie inna byłaby zawartość "Seven Chalices". Uczeń w tym wypadku nie przerósł mistrza. Zwyczajnie nie mógł, choć i tak stworzył dzieło genialne. Warunki historyczno - obyczajowe o tym decydują :-)
Ps. Scaarph, wesołych świąt! :-)
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Rozumiem, że niektórzy od kilku dni piją więcej niż zwykle, ale bez przesady.535 pisze:"Pozornie zbliżona estetyka, ale zupełnie inne emocje."
maximum walrus yields maximum walrus
:3
Jestem trzeźwy jak świnia, i powtarzam jeszcze raz BLASPHEMY to EMOCJE, a TEITANBLOOD to tylko kolejny sprawny zespół, jestem za, ale "zwoje palą mi się" przy B. Natomiast zdanie powyżej nie jest mego autorstwa. Pozwoliłem sobie nieco nim "pomanipulować", by zgniła prawda ujrzała światło będąc po mojej stronie.
e
Widzę, że raz przyklejona metka pijaka jest jak wyrok śmierci. Trzeba będzie poprosić o bana i zmienić pseudonimus. Mam nawet już pomysł "Trzy Po Trzy" - czyli w skrócie TPT - nikt się nie zorientuje.
e
Widzę, że raz przyklejona metka pijaka jest jak wyrok śmierci. Trzeba będzie poprosić o bana i zmienić pseudonimus. Mam nawet już pomysł "Trzy Po Trzy" - czyli w skrócie TPT - nikt się nie zorientuje.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
535 pisze:BLASPHEMY to EMOCJE.

- beastov23
- weteran forumowych bitew
Rozumiem, że Blasphemy to absolut, ale odmawianie Teitanblood EMOCJI jest, moim zdaniem, nie na miejscu. Zespół ten, to pojętny uczeń, który już przestał odtwarzać i otworzył swe serce.535 pisze:Jestem trzeźwy jak świnia, i powtarzam jeszcze raz BLASPHEMY to EMOCJE, a TEITANBLOOD to tylko kolejny sprawny zespół, jestem za, ale "zwoje palą mi się" przy B. Natomiast zdanie powyżej nie jest mego autorstwa. Pozwoliłem sobie nieco nim "pomanipulować", by zgniła prawda ujrzała światło będąc po mojej stronie.
A tam od razu metka jak wyrok, bez przesady. ;) Odrzuć ten ton męczennika. ;)535 pisze:Widzę, że raz przyklejona metka pijaka jest jak wyrok śmierci. Trzeba będzie poprosić o bana i zmienić pseudonimus. Mam nawet już pomysł "Trzy Po Trzy" - czyli w skrócie TPT - nikt się nie zorientuje.
maximum walrus yields maximum walrus
Punkt 1: Dobra - DLA MNIE BLASPHEMY to znacznie większe emocje, także sentymentalne i nadal bardzo silne.
Punkt 2: Jeden męczennik na forum wystarczy, pomyliłeś mnie z kimś innym, ale wśród tylu osobników to może się zdarzyć.
Punkt 2: Jeden męczennik na forum wystarczy, pomyliłeś mnie z kimś innym, ale wśród tylu osobników to może się zdarzyć.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
A Blasphemy do Bathory ma się jak worek ziemniaków do kolacji w najlepszej restauracji w mieście. :Dultravox pisze:Teitanblood do Blasphemy ma się tak jak Darkthrone do Bathory.
Wielka mi tam arystokracja , tak jak większość z nas wywodząca się z bloków - ziemniaków nie lubi, po restauracjach się rozbija.
- ultravox
Powiedziałbym, że w końcu lat osiemdziesiątych i pierwszej połowie dziewięćdziesiątych były podstawą mego menu. Byli tacy, którzy robili zakupy w Baltonie, ale był to w swej liczbie, margines.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ja lubię ziemniaki :D
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
co ma peerelowskie blokowisko w Gliwicach z wypełnioną kartoflami i gratami śmierdzącą stęchlizną piwnicą wspólnego z Teitanblood?! w Hiszpanii mają w ogóle piwnice? bo w Anglii nie mają, nie wiem gdzie kartofle trzymią.
postmortem podzielisz się opłatkiem?
jak ktoś jeszcze nie ma to w Agonii dostępne są winyle 7 chalices
jak ktoś jeszcze nie ma to w Agonii dostępne są winyle 7 chalices
-
- postuje jak opętany!