TRIBULATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: TRIBULATION
Ta płyta ma jedną zasadniczą wadę - jebie pedalskim gównem. Nie mam zielonego pojęcia jak zdrowemu samcowi może się coś tak marnego podobać.
all the monsters will break your heart
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Trzeba być z Trójmiasta, nosić czapkę w domu, mieć kryzys wieku średniego, znajomości wśród spedalonych okultystów-artystów i brzydką żonę - wtedy będzie ci się podobać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Kraft
- weteran forumowych bitew
złodziej krzyczy łap złodzieja :)
- lucass
Słuchając tego kawałka bo płyty przyznam nie słyszałem całej, mam odczucia identyczne jak przy obcowaniu z Solstafir. Mdłe do porzygu.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
To się nazywa argument z dupy. :DPlastek pisze:
Ja zaś tak to widzę na nowej płycie.
Nie wiem jak jebie pedalskie gówno, nigdy nie wąchałem, natomiast - będąc zdrowym samcem - uważam nowy Tribulation za całkiem ciekawy materiał. :)nicram pisze:Ta płyta ma jedną zasadniczą wadę - jebie pedalskim gównem. Nie mam zielonego pojęcia jak zdrowemu samcowi może się coś tak marnego podobać.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zaproś manieczki i pozwól mu skorzystać ze swojej toalety i poproś, żeby nie spuszczał...Plagueis pisze:
Nie wiem jak jebie pedalskie gówno, nigdy nie wąchałem,
Zrób najpierw chociaż morfologię. Przypuszczam, że możesz mieć anemię. ;-)Plagueis pisze:natomiast - będąc zdrowym samcem - uważam nowy Tribulation za całkiem ciekawy materiał. :)
all the monsters will break your heart
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
+1Harlequin pisze:Ta płyta ma jedną zasadniczą wadę - jest nudna.
Zastanawiające są zachwyty nad tym albumem oraz wysokie oceny. Moim zdaniem, mamy w tym przypadku casus ostatniego Horrendous - dużo wątków i pomysłów, mało spójności i treści. Poza tym, realizacja idei jakoś mnie nie rusza, a wręcz nudzi. O ile na TFoD ilość poszczególnych składników była zbalansowana, tak tutaj brak równowagi między pitoleniem a pierdolnięciem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
Brawo!lucass pisze:Słuchając tego kawałka bo płyty przyznam nie słyszałem całej, mam odczucia identyczne jak przy obcowaniu z Solstafir. Mdłe do porzygu.
Też nie rozumiem fenomenu Solstafir. Co do porównań Tribulation i Horrendous, oddaję sprawiedliwość Amerykanom. Również zaczęli grać miękko, ale przekonałem się do ich nowego oblicza, przede wszystkim nie wali gotykiem i czarnymi płaszczami.
Teledysk okropny.
- hcpig
Dobra o co chodzi że to teraz jakaś gwiazda Terrorizerów, Pomorska Bestia się spuszcza i słyszy Sztókie itp. słuchałem kiedyś (tzn. kiedy wyszła) 'The Horror' i była nawet niezła ale nic do czego by się regularnie wracało.
1. Zakładamy randomową kapelkę retro dm na szwedzką modłę
2. ???
3. Profit
Ad 2. Co się stało?
1. Zakładamy randomową kapelkę retro dm na szwedzką modłę
2. ???
3. Profit
Ad 2. Co się stało?
Yare Yare Daze
- Raagoon
Trochę nie rozumiem. Bo w wątku o Europe stało:nicram pisze:Ta płyta ma jedną zasadniczą wadę - jebie pedalskim gównem. Nie mam zielonego pojęcia jak zdrowemu samcowi może się coś tak marnego podobać.
[youtube][/youtube]nicram pisze:Jestem już po dwóch odsłuchach nowej płyty. Jest bardzo dobra. Bałem się, że to będzie jakiś glam, pedaliady, a tutaj mamy do czynienia z czystym heteroseksualnym rockiem. Nawet te dwa spokojniejsze numery Praise You i Angels podszyte są takim fajnym bluesem, a nie żadnymi tanimi chwytami dla dziewczyn.
jest miód a Tribulation już pedalskie gówno heh
Dałem szansę Tribulation, bo po pierwszym odsłuchu nie zapowiadało się zbyt dobrze, ale z czasem słucha się lepiej. Może zatrybi może nie, ale gównami rzucać w to nie będę, może dlatego że nie widziałem ich wizerunku. Podobno mają nie zbyt zachęcający heh, ale nie wnikam, zdjęć ani klipów nie widziałem. Muzyka ma się bronić sama.
-
Przecież nicram jest upośledzony. Nie wiedziałeś o tym? Jego pierdolenie trzyma się kupy tylko wtedy kiedy faktycznie się jej trzyma :D
- Drone
Ten trend zmiękczania ostrej muzyki tanią melodyką to coś, co cyklicznie wraca od lat, znajduje początkowo powszechny poklask i gromadzi spusty wszelkiej maści recenzentów, po czym fala opada i niektórzy przecierają oczy, że dali się nabrać. To stało się z black metalem w połowie lat 90 (wykwity wszelkiej maści symfoblacków), ze szwedzkim death metalem (cały melodef), z odłamem death metalu, który poszedł w jakieś lukrowane gotyki, a teraz to samo dzieje się z nowym death metalem (vide TRIBULATION) czy z nowym black metalem, który chwycił się watainowych/dissectionowych patentów (te wszystkie wypusty w stylu SINMARA itp.)
Mówię bardzo ogólnie, ale te jarmarczne ciągoty są ciągle żywe i uparcie wracają w coraz to nowych wydaniach :)
Mówię bardzo ogólnie, ale te jarmarczne ciągoty są ciągle żywe i uparcie wracają w coraz to nowych wydaniach :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Trend zatwardzenia cyklicznie przeradza się w nic niewnoszące sraczki.
- Raagoon
W tej chwili Tribulation bliżej do czegoś w rodzaju occult rocka niż death metalu. Więcej atmosfery ze starych horrorów FTWDrone pisze:Ten trend zmiękczania ostrej muzyki tanią melodyką [ciach] to samo dzieje się z nowym death metalem (vide TRIBULATION)
- moonfire
W Metal Hamsterze płyta miesiąca.
Kręgosłup uformowany SBG nie da się zwieść rajstopom sprzedawanym z ręki wprost z ulicy...Drone pisze:Ten trend zmiękczania ostrej muzyki tanią melodyką to coś, co cyklicznie wraca od lat, znajduje początkowo powszechny poklask i gromadzi spusty wszelkiej maści recenzentów, po czym fala opada i niektórzy przecierają oczy, że dali się nabrać. To stało się z black metalem w połowie lat 90 (wykwity wszelkiej maści symfoblacków), ze szwedzkim death metalem (cały melodef), z odłamem death metalu, który poszedł w jakieś lukrowane gotyki, a teraz to samo dzieje się z nowym death metalem (vide TRIBULATION) czy z nowym black metalem, który chwycił się watainowych/dissectionowych patentów (te wszystkie wypusty w stylu SINMARA itp.)
- evildead
Raagoon pisze:Trochę nie rozumiem. Bo w wątku o Europe stało:nicram pisze:Ta płyta ma jedną zasadniczą wadę - jebie pedalskim gównem. Nie mam zielonego pojęcia jak zdrowemu samcowi może się coś tak marnego podobać.
[youtube][/youtube]nicram pisze:Jestem już po dwóch odsłuchach nowej płyty. Jest bardzo dobra. Bałem się, że to będzie jakiś glam, pedaliady, a tutaj mamy do czynienia z czystym heteroseksualnym rockiem. Nawet te dwa spokojniejsze numery Praise You i Angels podszyte są takim fajnym bluesem, a nie żadnymi tanimi chwytami dla dziewczyn.
jest miód a Tribulation już pedalskie gówno heh
Dałem szansę Tribulation, bo po pierwszym odsłuchu nie zapowiadało się zbyt dobrze, ale z czasem słucha się lepiej. Może zatrybi może nie, ale gównami rzucać w to nie będę, może dlatego że nie widziałem ich wizerunku. Podobno mają nie zbyt zachęcający heh, ale nie wnikam, zdjęć ani klipów nie widziałem. Muzyka ma się bronić sama.
ten numer ma tyle wspólnego z pedalstwem że pod Rainbow go można podciągnąć, tyle że z tęczą to jak ze swastyką, padły ofiarą gangbangu ;)
a ten clip Tribulation... jest zwyczajnie średni, chociaż sama stylistyka mi nie przeszkadza
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- evildead
Drone pisze:Ten trend zmiękczania ostrej muzyki tanią melodyką to coś, co cyklicznie wraca od lat, znajduje początkowo powszechny poklask i gromadzi spusty wszelkiej maści recenzentów, po czym fala opada i niektórzy przecierają oczy, że dali się nabrać. To stało się z black metalem w połowie lat 90 (wykwity wszelkiej maści symfoblacków), ze szwedzkim death metalem (cały melodef), z odłamem death metalu, który poszedł w jakieś lukrowane gotyki, a teraz to samo dzieje się z nowym death metalem (vide TRIBULATION) czy z nowym black metalem, który chwycił się watainowych/dissectionowych patentów (te wszystkie wypusty w stylu SINMARA itp.)
taaaa, ale jak zapodasz sierściuchom Amok czy Heartwork to już jest masowy orgazm
Intensive silence, all in blood red
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Raczej nie zwykłem zapraszać do domu ludzi tylko po to tylko, żeby się wysrali w mojej toalecie i w tej materii raczej nic się nie zmieni. ;)nicram pisze:Zaproś manieczki i pozwól mu skorzystać ze swojej toalety i poproś, żeby nie spuszczał...
Jakieś forumowe animozje tu wyczuwam. :D
Wierz mi na słowo, że wszystko w jak najlepszym porządku, a anemia nawet koło mnie nie stała. ;)nicram pisze:Zrób najpierw chociaż morfologię. Przypuszczam, że możesz mieć anemię. ;-)
Dokładnie. Dziwi mnie fakt, że prawie wszyscy słyszą tu tanie melodie, jarmark itd., a rzadko kto łapie, o co tu tak naprawdę chodzi, a przecież jest to wyraźnie słyszalne. :)Raagoon pisze: W tej chwili Tribulation bliżej do czegoś w rodzaju occult rocka niż death metalu. Więcej atmosfery ze starych horrorów FTW
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Sybir
Słychać, słychać, tylko np. ja spodziewałem się innego rozłożenia akcentów. Nie do końca mi odpowiada taka mieszanka pt. nie-wiadomo-co metal (właśnie, czy jeszcze metal i w jakiej proporcji? ;)).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz