TRAUMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: TRAUMA
Niezła ta nowa Trauma. Jak zwykle parę hitów wyciągnęli. :-)
all the monsters will break your heart
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Zero zaskoczenia. Solidna podróba Illdisposed.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
przessłuchałem, ale sporo rzeczy mi nie pasi... nie wiem... wokale mnie lekko irytuja...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie po to zamówiłem w ciemno w WHP, żeby teraz słuchać z internetów... Nie złamię się :)
The madness and the damage done.
- nicram
Jeżeli chodzi o wokale to rzeczywiście jest coś na rzeczy, bo w trakcie pierwszego odsłuchu też sobie pomyślałem: co jest do diaska? ;-) Reszta jednak bardzo mi się podoba. After death i The edge of depravity niszczą obiekty. Przydałoby się jak dla mnie więcej długich i skomplikowanych solówek. :-) Ogólnie płyta wydaje się trochę mniej traumowska niż poprzednie.Adrian696 pisze:przessłuchałem, ale sporo rzeczy mi nie pasi... nie wiem... wokale mnie lekko irytuja...
-
- zaczyna szaleć
The edge of depravity to zajebisty kawałek.
- krz63
Inkryminowany krążek możecie zakupić we wszechpotężnej Arachnophobii: http://www.arachnophobia.pl/index.php?p ... lipcase-cd
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Niedawno była tylko potężna, niezłe tempo ekspansji. Niedługo będziesz nowym Zdzisławem Kołkiem.
- krz63
Oj, długa jeszcze droga przede mną. Muszę nauczyć się tego rodzaju humoru i w ogóle. Ciężko będzie. Ale nagrodę Kill Off chciałbym dostać niczym Demon z Demonic Records, który też jest takim moim ideałem. Od tego są marzenia, żeby je spełniać. A dla Ciebie specjalnie z Białegostoku zasyłam swastykę pokoju.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Riven
- Kontakt:
edit; wytrzymalem 3 kawalki,ja jebie, jaka koniunktura, kicz i wiocha :D litosci
this is a land of wolves now
- Self
- rasowy masterfulowicz
No to o jeden więcej niż ja. Jeśli ta nowa Trauma rzeczywiście jest taka chujowa, to aż boję się do starszych wydawnictw wracać, które zresztą bardzo lubiłem swojego czasu. Mam nadzieję, że jakość tych numerów to raczej kwestia chujowego brzmienia (hertz metal fo' life!) niż demencji Mistera. ;)
- nicram
Posłuchałem Karma Obscura jeszcze dwa razy. Za każdym razem wchodzi lepiej. Jest trochę lżej niż na poprzedniej płycie, trochę bardziej komercyjnie, ale czy to zarzut? Płytę na pewno kupię. Na razie nie będę więcej pisał, bo wszystkich zniechęcę tak jak było w przypadku wszechpotężnego Masachist. :-)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Włacha ;) Podobno dziś poszła przesyłka więc za kilka dni cd zakręci się w moim odtwarzaczu...Kurt pisze:Nie po to zamówiłem w ciemno w WHP, żeby teraz słuchać z internetów... Nie złamię się :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Kapitalny jest ten wątek. Polecam tym, którzy go wcześniej nie czytali :D
A ta nowa Trauma.... no wyszła. I w sumie tyle można o niej napisać. Archetyp dawał (małą) nadzieję na jakiś rozwój czy chociaż przebłysk inwencji. Ale na nowej, niestety, nie ma ani jednego ani drugiego. Płyta jest po prostu wyzuta z uczuć, utwory niczym wyciągnięte z jakiegoś automatu. Na ten moment niespecjalnie chce mi się do niej wracać.
A ta nowa Trauma.... no wyszła. I w sumie tyle można o niej napisać. Archetyp dawał (małą) nadzieję na jakiś rozwój czy chociaż przebłysk inwencji. Ale na nowej, niestety, nie ma ani jednego ani drugiego. Płyta jest po prostu wyzuta z uczuć, utwory niczym wyciągnięte z jakiegoś automatu. Na ten moment niespecjalnie chce mi się do niej wracać.
The madness and the damage done.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Niestety masz rację. Ale w sumie oni zawze chcieli być jak Vader ;)
- nicram
Jesteście ludźmi małej wiary. Karma Obscura to dobra płyta jest i już!!!!!
Tutaj świeży i świetny wywiadzior: http://www.musickmagazine.pl/material,t ... ,1232.html . Pewnie następny album nie wyjdzie pod egidą Witching Hour Prod. ;-)
Tutaj świeży i świetny wywiadzior: http://www.musickmagazine.pl/material,t ... ,1232.html . Pewnie następny album nie wyjdzie pod egidą Witching Hour Prod. ;-)
- Silent_Sea
Może Folter ich wyda, bo chyba ostatnio biorą co popadnie ;) Chłopaki z Traumy nie robią z siebie chociaż idiotów ...nicram pisze:Jesteście ludźmi małej wiary. Karma Obscura to dobra płyta jest i już!!!!!
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Żułek
ale mieli lepsze ;)nicram pisze:Karma Obscura to dobra płyta jest i już!!!!!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- nicram
Tak, choćby cudowna "Suffocated in Slumber", ale "Karma Obscura" to nadal wysokiej jakości traumatyczny death metal. Bardzo lubię ten zespół, nigdy mnie nie zawiedli.