HELL MILITIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HELL MILITIA
A jednak przeprosiłem się z tą płytą. Jest bardzo dobra. Religijna i trendziarska w każdym calu, ładna i już nie brudna. Ale paradoksalnie to czyni ją uniwersalną - mam ochotę jej słuchać i słuchać. Zupełnie jak Pismo Święte - każdą frazę znamy na pamięć, a i tak zaczytujemy się w nim bez końca.
Ostatnio zmieniony 23-12-2012, 18:54 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
czyli podobnie jak nowy Ofermod? bo tak wlasnie ja odbieram I slucha sie bardzo fajnie ;)Religijna i trendziarska w każdym calu, ładna i już nie brudna
this is a land of wolves now
- Drone
Nie słuchałem jeszcze nowego OFERMOD. Nowe HELL MILITIA brzmi jak uładzone DsO z czasu "Kenose". Mniej więcej.
- Riven
- Kontakt:
Wobec tego to + dobra okladka zachecaja do sprawdzenia.
- Drone
Pewne schematy i religijne figury opanowali do perfekcji - i w tym wydaniu to do mnie trafia, choć początkowo tęskniłem za brudem z poprzednich. Wokale to majstersztyk - Willi normalnie podaje tekst jak jakiś blackmetalowy raper.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
tak, jak ty oszukiwanie na allegro.Drone pisze:Pewne schematy i religijne figury opanowali do perfekcji
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- COFFIN
Już pomijając niektóre sprawy odnośnie nowej płyty, to mimo wszystko zabawne są takie stwierdzenia o 'zespole', który odpowiada wraz z kilkoma innymi za stworzenie tego 'nurtu';)Riven pisze:czyli podobnie jak nowy Ofermod? bo tak wlasnie ja odbieram I slucha sie bardzo fajnie ;)Religijna i trendziarska w każdym calu
'Come the Blessed Madness'
- Riven
- Kontakt:
Metallica wspoltworzyla pewien nurt w muzyce, a nagrywa teraz trendziarksa muzyke.
- COFFIN
To mi wymień te inne, nagrywające obecnie materiały na takim poziome. Raz na parę lat wychodzi jakiś mocny materiał.
Mimo wszystko chujowe porównanie.Riven pisze:Metallica wspoltworzyla pewien nurt w muzyce, a nagrywa teraz trendziarksa muzyke.
- Riven
- Kontakt:
Ale przeciez mi sie podoba ten nowy Ofermod, wiec to chyba nie do mnie pytanie.
Moze chujowe, nie ta skala, w kazdym razie nie widze dlaczego zespol ktory stworzyl pewien styl grania nie moglby popasc w marazm itp.
Moze chujowe, nie ta skala, w kazdym razie nie widze dlaczego zespol ktory stworzyl pewien styl grania nie moglby popasc w marazm itp.
- COFFIN
No właśnie na przekór twierdzącym, że jest coraz gorzej, powiem, że nie i dopiero teraz powiało świeżością i co ciekawe - taka myśl mi przeszła przez dysk, bo pamiętam pierwsze wrażenia z 'Tiamtu' - jak tam były tylko i aż dwie osoby, tu jest i gra cały zespół. I to słychać.
- Drone
Czujesz się oszukany - wystaw mi negatywa i nie zawracaj przysłowiowej gitary. Z Bogiem! :)Only_True_Believers pisze:tak, jak ty oszukiwanie na allegro.Drone pisze:Pewne schematy i religijne figury opanowali do perfekcji
- Adrian696
- zahartowany metalizator
az tak słabo pietruszka schodzi??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Po jednym odsłuchu mam wrażenie, że słabiej to wygląda niż na poprzedniej. Nawet wokale mnie nie zauroczyły. Zastanawiam sie czy tego szukać na CD czy dać sobie spokój.
- Drone
Nie zniechęcaj się - ja też tak czułem, ale jako profesjonalista pozwoliłem materiałowi się odleżeć i dojrzeć. Teraz zbieram owoce, a przepraszam - warzywa. :)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
wole Cie trollować do końca Twojej obecności na forum, i pisać pod każdym linkiem z wystawionym przez Ciebie przedmiotem, że lubisz mijać się z prawdą.Drone pisze:Czujesz się oszukany - wystaw mi negatywa i nie zawracaj przysłowiowej gitary. Z Bogiem! :)Only_True_Believers pisze:tak, jak ty oszukiwanie na allegro.Drone pisze:Pewne schematy i religijne figury opanowali do perfekcji
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Drone
Musisz zrozumieć, że ja nie miałem ochoty rozwiązać tej sytuacji na twoją korzyść. Pewnie w książeczce rzeczywiście nie było tej jednej zszywki - nie wiem, nie pamiętam, nie wyjmowałem jej z pudełka. Jeśli piszesz naburmuszonego maila z domorosłą psychoanalizą, grozisz mi negatywem - to mi się nie chce reagować.
Na forum wielokrotnie nazywałeś mnie debilem i idiotą, bo wypowiedziałem się w taki czy inny sposób o jakiejś płycie, a wczoraj edytowałeś posta powyżej, w którym groziłeś mi blokowaniem moich aukcji allegro i porachunkami na koncercie :) Po co mi się użerać z kimś takim? Wolę dostać negatywa. Widzę, że zebrałeś się na odwagę i go wystawiłeś.
Po świętach kup sobie paczkę zszywek za 50gr i wpraw tę brakującą zszywkę w książeczkę albo przełóż zszywkę z jednej z tych dwóch dodatkowych płyt, które dostałeś gratis :)
Na forum wielokrotnie nazywałeś mnie debilem i idiotą, bo wypowiedziałem się w taki czy inny sposób o jakiejś płycie, a wczoraj edytowałeś posta powyżej, w którym groziłeś mi blokowaniem moich aukcji allegro i porachunkami na koncercie :) Po co mi się użerać z kimś takim? Wolę dostać negatywa. Widzę, że zebrałeś się na odwagę i go wystawiłeś.
Po świętach kup sobie paczkę zszywek za 50gr i wpraw tę brakującą zszywkę w książeczkę albo przełóż zszywkę z jednej z tych dwóch dodatkowych płyt, które dostałeś gratis :)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wyślij mu pudelko zszywek i temat bedzie zalatwiony...
A wracajac do tematu:
bardzo dobra płyta. Posiedzialem z jej dźwiękami kilka ostatnich i dni i jestem kupiony. Świetny klimat ma ten album, teraz nie pozostaje mi nic innego jak zakup na oryginalnym nosniku.
Mozna to gdzies u nas kupic oprocz Agonii?
Chyba, ze ktos ma do spylenia :)
A wracajac do tematu:
bardzo dobra płyta. Posiedzialem z jej dźwiękami kilka ostatnich i dni i jestem kupiony. Świetny klimat ma ten album, teraz nie pozostaje mi nic innego jak zakup na oryginalnym nosniku.
Mozna to gdzies u nas kupic oprocz Agonii?
Chyba, ze ktos ma do spylenia :)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, czy oszukałeś świadomie, czy nie, ale jak się sprzedaje przedmiot na allegro to trzeba go sprawdzić, wiec naturalne jest to, że domniemałem, że byłeś świadom. Nie napisałem Ci nic naburmuszonego, powiedziałem, że nie mam zamiaru się kłócić i dałem Ci wolną rękę abyś coś zaproponował (wystarczyły by przeprosiny za wprowadzenie w błąd), mogłeś zrobić co chciałeś, wolałeś się pośmiać.Drone pisze:Musisz zrozumieć, że ja nie miałem ochoty rozwiązać tej sytuacji na twoją korzyść. Pewnie w książeczce rzeczywiście nie było tej jednej zszywki - nie wiem, nie pamiętam, nie wyjmowałem jej z pudełka. Jeśli piszesz naburmuszonego maila z domorosłą psychoanalizą, grozisz mi negatywem - to mi się nie chce reagować.
Oczywiście, ale to były żarty, tylko temat o komunizmie i bm, był naprawdę głupi. Do niedawna lubiłem czytać Twoje posty. Przekonałeś mnie do ostatniego Satyricon.Drone pisze:Na forum wielokrotnie nazywałeś mnie debilem i idiotą, bo wypowiedziałem się w taki czy inny sposób o jakiejś płycie,
Poniosło mnie wczoraj-byłem strasznie wkurwiony z innych powodów, i jak się uspokoiłem to zobaczyłem, że przesadziłem. Myślę, że negatyw jest adekwatny.Drone pisze:a wczoraj edytowałeś posta powyżej, w którym groziłeś mi blokowaniem moich aukcji allegro i porachunkami na koncercie :) Po co mi się użerać z kimś takim? Wolę dostać negatywa. Widzę, że zebrałeś się na odwagę i go wystawiłeś.
Dodawanie śmieci na których mi nie zależy, nic nie zmieniło.Drone pisze:Po świętach kup sobie paczkę zszywek za 50gr i wpraw tę brakującą zszywkę w książeczkę albo przełóż zszywkę z jednej z tych dwóch dodatkowych płyt, które dostałeś gratis :)
-
Idźcie dziatki z tymi pyskówkami do tematu o Allegro, co?