coś innego to tylko w zakrystii.Nerwowy pisze:Dobrze, że tylko kremówki a nie czego innego...Drone pisze:Przede wszystkim religijnego ambientu. Składają się nań np. plamy dźwiękowe wytworzone przez gorliwe głosy wiernych, brzdęk monet na kościelnej tacy, stukot grudek ziemi o wieko trumny czy nawet chrzęst wadowickiej kremówki w ustach głodnego zakonnika.manieczki pisze:a kardynał drone zdadzi nam może czego słucha kardynał Dziwisz?
KVELERTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: KVELERTAK
Kremówka, snickers, co za różnica.
- twoja_stara_trotzky
masz źle opisane disco-polo i rock'n'rolla.Drone pisze:Ci jak się usprawiedliwiają, że podoba im się disco polo :)
Jakie karkołomne racjonalizacje :)
tu masz rock'n'rolla, disco-polo masz w Ghost (i nie krytykuję Ghost, bo to świadome jest).
- Drone
Wieś'n'rolla chyba. A GHOST to nie disco polo, tylko kulturalny dancing w wydaniu zachodnioeuropejskim.twoja_stara_trotzky pisze:masz źle opisane disco-polo i rock'n'rolla.Drone pisze:Ci jak się usprawiedliwiają, że podoba im się disco polo :)
Jakie karkołomne racjonalizacje :)
tu masz rock'n'rolla, disco-polo masz w Ghost (i nie krytykuję Ghost, bo to świadome jest).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- twoja_stara_trotzky
nie, country tu nie ma akurat ;)
(a szkoda)
(a szkoda)
- Harlequin
Jak bede chciał posłuchac sobie dobrego rokendrola to siegne prędzej po ostatni Midnight.
- twoja_stara_trotzky
co to jest Midnight?
- Harlequin

Mocno odgrzewany kotlet. Odkrywczosci 0, ale czynnik rozrywkowy bardzo wysoki. Coś jak mix Venom, Motorhead i Mercycful Fate
- Drone
MIDNIGHT ma sobie tę NWOBHM-ową tęsknotę, którą tak lubię.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No nawet niezłe, nie powiem, ale póki co zostanę przy BURACZANYM Kartoflaku. A NATCHNIONE Ghost to już w ogóle bardziej kompetentnym zostawię.
- twoja_stara_trotzky
no ale gdzie w tym rock'n'roll?Harlequin pisze:
Mocno odgrzewany kotlet. Odkrywczosci 0, ale czynnik rozrywkowy bardzo wysoki. Coś jak mix Venom, Motorhead i Mercycful Fate
- twoja_stara_trotzky
fajneDrone pisze:
MIDNIGHT ma sobie tę NWOBHM-ową tęsknotę, którą tak lubię.
- Drone
MIDNIGHT jest fajne. Gdyby DARKTHRONE pozbył się w ogóle swoich leśnych naleciałości (czyt. Nocturno Culto), to by grali dziś zupełnie jak MIDNIGHT :)
- Harlequin
Dlatego w temacie o darkthrone pisałem, że gdyby nie midnight, to powiedziałbym ,że ostatnie darkthrony sa bardzo dobre. A takt o 'tylko' dobreDrone pisze:MIDNIGHT jest fajne. Gdyby DARKTHRONE pozbył się w ogóle swoich leśnych naleciałości (czyt. Nocturno Culto), to by grali dziś zupełnie jak MIDNIGHT :)
- ryszard
- postuje jak opętany!
Generalnie tyle tam rock n rolla, co w Venom, czyli całkiem sporo, jednak Szanowni Koledzy zarzucili nie te przykłady, co trzeba jeśli chodzi o twórczość Midnight -twoja_stara_trotzky pisze:no ale gdzie w tym rock'n'roll?Harlequin pisze:
Midnight bardzo lubię, ba, uważam nawet, że to jeden z nielicznych zespołów, któremu udało się uchwycić ducha starego Venom, nie popadając jednocześnie w śmieszność i tanie naśladownictwo. Nie zmienia to faktu, że to zupełnie inne wibracje co Kvelertak, stąd porównania IMO zupełnie nie na miejscu. No i dla jasności, singlowy "Bruane Brenn" to jeden z najlpeszych numerów na płycie: teledysk to rzecz jasna lekka błazenada, niedorastająca do pięt temu, co zaprezentowali w "Mjod", ale jeśli ktoś słucha/ocenia ciężką (gitarową) muzykę przez pryzmat teledysków to polecam zastanowienie się nad sensem takiej postawy ;)
That's what she said !
- Drone
Jeżeli ten utwór jest najlepszy na płycie, to nie mam pytań. Dla mnie jest to przeraźliwie słaby kawałek.ryszard pisze:No i dla jasności, singlowy "Bruane Brenn" to jeden z najlpeszych numerów na płycie: teledysk to rzecz jasna lekka błazenada, niedorastająca do pięt temu, co zaprezentowali w "Mjod", ale jeśli ktoś słucha/ocenia ciężką (gitarową) muzykę przez pryzmat teledysków to polecam zastanowienie się nad sensem takiej postawy ;)
Co do teledysków: nie należy generalizować, ale w tym konkretnym przypadku ocena muzyki przez przyzmat teledysku okazała się trafiona.
- twoja_stara_trotzky
drone, ty w ogóle lubisz jakiegoś rokendrolla bez metalowej spinki?
-
Bardzo dobrze odrobili lekcje ze środkowego In Flames. Jestem na tak.
No właśnie. Dlatego mnie dziwi, że nikt się nie czepia i generalnie wszystkim się bardzo podoba. Jak to włączyłem to miałem sporo skojarzeń z takim właśnie graniem, a jak wiadomo nie jest to zbyt popularna wśród forumowiczów muzyka.est pisze:Bardzo dobrze odrobili lekcje ze środkowego In Flames. Jestem na tak.
-
Ale to oczywiście tylko część muzyki Kvelertak.