AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: AUTOPSY

26-06-2013, 09:52

Na ten moment Macabre Eternal lepsza niż The Headless Ritual. Więcej AUTOPSY w AUTOPSY.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

26-06-2013, 09:59

Już odpuszczając poprzednie żarty, to też mam takie wrażenie na tę chwilę. Powiem szczerze: wolałem ostatnie dokonania ABSCESS od dwóch ostatnich longów AUTOPSY, ale narzekać na te oczywiście nie mam zamiaru.

Doszedłem też do wniosku, że chyba najbardziej obok "Acts Of The Unspeakable" robi mi "Shitfun". Ta płyta w pewnym sensie poszła jeszcze dalej od "Acts" i to dopiero dzisiaj wyraźnie widać.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

26-06-2013, 10:09

Panowie, za wczesnie na takie wyroki!

Drone, abstrahujac od Abscess, jak oceniasz ostatecznie Macabre Eternal? Nie pamietam co o niej pisales, ale co wlasciwie Ci nie pasuje?
this is a land of wolves now
535

26-06-2013, 10:13

Mi osobiście, wrodzona szczerość i prawdomówność, nie pozwala postawić doskonałych, trójki i czwórki, ponad Severed Survival oraz Mental Funeral, choć wiem, że rozmawiamy o miejscach po przecinku.
Awatar użytkownika
Drone

26-06-2013, 10:21

Riven pisze: Drone, abstrahujac od Abscess, jak oceniasz ostatecznie Macabre Eternal? Nie pamietam co o niej pisales, ale co wlasciwie Ci nie pasuje?
Podoba mi się ta płyta, tak samo jak podoba mi się nowa. Ale, ale, ale. Trochę obie brzmią jakby wchodzili drugi raz do tej samej rzeki. Na pierwszych płytach słychać odkrywczość, słychać, że mierzą się z nieznaną materią, z czymś, czego nigdy nie było. Natomiast na "Macabre Eternal" i na "Headless Ritual" jest poruszanie się po znanych już miejscach i opisywanie ich na nowo. Nie mówię, że to źle, ba, jest bardzo dobrze, ale jak dla mnie to zanikł ten nieludzki pierwiastek, który tak bardzo odcisnął się na pierwszych czterech płytach, a na "Acts" i "Shitfun" w szczególności.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-06-2013, 10:23

A, no to pelna zgoda.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-06-2013, 12:21

535 pisze:Jest jeszcze nadzieja. Nowa płyta ATHEIST. Oni nigdy nie zawiedli, w przeciwieństwie do Morbid Angel.
No, szczególnie do Elements tu wszyscy nałogowo wracają.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

26-06-2013, 12:26

Jakiś czas temu dostałem newslettera od Season of Mist, a tam wielkimi literami było napisane coś o ATHEIST i NEW RELEASE, już się ucieszyłem, że nowa płyta wychodzi, a to tylko info o kolorowych winylach pierwszych 3 albumów ; (
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-06-2013, 12:29

Kraft pisze:
535 pisze:Jest jeszcze nadzieja. Nowa płyta ATHEIST. Oni nigdy nie zawiedli, w przeciwieństwie do Morbid Angel.
Wracają, czy nie, ale to bardzo dobry album.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
nicram

26-06-2013, 15:42

535 pisze:Na ten moment Macabre Eternal lepsza niż The Headless Ritual. Więcej AUTOPSY w AUTOPSY.
Tutaj się zdecydowanie z kolegą zgodzę. Macabre Eternal weszła zdecydowanie od razu. Materiał na niej był bardziej przyswajalny, kompozycje chyba lepsze i ciekawsze. No nie wiem, coś mi w tej nowej nie gra do końca. Na razie odkładam. Może pora roku nie jest najlepsza na taką zgniliznę. ;-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-06-2013, 15:58

THR>>>ME - zdecydowanie, juz nie ebde rozwijał czego w jakim albumie jest wiecej, ale ciezar jaki zaserwowało mi THR i te obłakane wokalizy to poziom, ktorego nie oczekiwałem
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Sybir

26-06-2013, 16:01

nicram pisze:Może pora roku nie jest najlepsza na taką zgniliznę. ;-)
Nie zgodzę się, ja od wczoraj z przyjemnością raczę się Abscess, a i Macabre Eternal nie bez przyjemności odświeżyłem. Natomiast wiem już, czego będę słuchać po powrocie do domu - dostałem cynk, że nawiedził mnie doręczyciel :)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

26-06-2013, 18:32

nicram pisze:
535 pisze:Na ten moment Macabre Eternal lepsza niż The Headless Ritual. Więcej AUTOPSY w AUTOPSY.
Tutaj się zdecydowanie z kolegą zgodzę. Macabre Eternal weszła zdecydowanie od razu. Materiał na niej był bardziej przyswajalny, kompozycje chyba lepsze i ciekawsze. No nie wiem, coś mi w tej nowej nie gra do końca. Na razie odkładam. Może pora roku nie jest najlepsza na taką zgniliznę. ;-)
Nie chciałbym, być źle zrozumiany. Ja niczego nie mam zamiaru odkładać. The Headless Ritual ucina łeb przy samej dupie, wokale na tej płycie to mistrzostwo świata, jednak jako całość, po około czterdziestu podejściach, na ten moment, stawiam poniżej Macabre Eternal. Choćby tylko za to, że jest zbyt krótka. Czuję niedosyt, szczególnie przez dwa, moim zdaniem zupełnie zbędne "przerywniki", dodatkowo ten tytułowy na końcu, co za każdym razem powoduje odruchowe spojrzenie w kierunku odtwarzacza i myśl "KURWA ,TO JUŻ KONIEC...?!?.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-06-2013, 18:40

Ja tam nie wiem ktora jest lepsza i wolalbym zeby tak zostalo, choc z drugiej strony na nowej chyba tylko "When Hammer Meets Bone" dorownuje "Hand of Darkness", "Dirty Gore Whore", "Bridge of Bones" i "Sadistic Gratification" - utworom idealnym.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-06-2013, 18:45

Swoją drogą niezwykle cieszy fakt, że ktoś jest jeszcze w stanie w death metalu przywalić takimi petardami jak ww.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
nicram

26-06-2013, 18:50

Riven pisze:choc z drugiej strony na nowej chyba tylko "When Hammer Meets Bone" dorownuje "Hand of Darkness", "Dirty Gore Whore", "Bridge of Bones" i "Sadistic Gratification" - utworom idealnym.
No to miałem na myśli. Na nowej płycie brakuje mi właśnie większej liczby, jak to ładnie nazwałeś, utworów idealnych. I dlatego uważam ME za płytę lepszą, ale może powinienem napisać, tę która mi się bardziej podoba.
all the monsters will break your heart
535

26-06-2013, 19:00

Adrian696 pisze:THR>>>ME - zdecydowanie, juz nie ebde rozwijał czego w jakim albumie jest wiecej, ale ciezar jaki zaserwowało mi THR i te obłakane wokalizy to poziom, ktorego nie oczekiwałem
Tego ciężaru to jednak na Macabre Eternal jest zdecydowanie więcej. Nowa płyta to wypadkowa ciężaru Autopsy i galopad w stylu Abscess.
Heretyk

27-06-2013, 10:22

Kraft pisze:
nałogowo może nie, ale płyta jest zajebista
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

27-06-2013, 17:32

Jestem po pierwszej rundzie. Ja pierdykam, no przecież wszystkie piosnki powinny znaleźć się na liście przebojów w radiowej trójce, a Thorns and Ashes chyba pierdolnę se jako budzik do telefonu. :)
hehe ten teks mnie zniszczył:
Chris thanks drums triggers for not being on this album :)

Okej runda 2.
support music, not rumors
Death in another way
weteran forumowych bitew

27-06-2013, 17:34

Jutro napiszę, co sądzę o najnowszym albumie AUTOPSY-mam go wreszcie nareszcie od dziś!!!:-)))
ODPOWIEDZ