FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
- Believer
- weteran forumowych bitew
-
Re: FURIA
Napiszcie jakiego koloru skarpetki miał na trasie Nihil. Czy się uśmiechał i którą ręką pozdrawiał wiwatujące tłumy. A jak ktoś złapie pod sceną jego bieliznę, niech skrobnie parę słów co sądzi o jej zapachu.
To ważne.
To ważne.
-
- rasowy masterfulowicz
- Anzhelmoo
I co - jak te koncerty? Huta Luna to jedyna płyta, która mi się nie podoba szczególnie i miałem odpuścić gig widząc set... ale to jednak Furia, a dotychczas zawsze chodziłem.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- ozob
- zahartowany metalizator
Chuj z tego skoro forma do pisania muzyki nie grzeszą. Tyle lat minęło od Księżyca, a oni napisali kilka niedokończonych utworów składających się na 30 minut muzyki i pół kartki A5 tekstów. Jebać.
Na koncert sie być może wybiorę. Grają w czerwcu w Yorkshire na festiwalu.
Na koncert sie być może wybiorę. Grają w czerwcu w Yorkshire na festiwalu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Anzhelmoo
Tak nawiasem mówiąc kilka stron temu była dyskusja o tym, czy ten materiał jest nowy, czy stary. Otóż Nihil w audycji u Łukasza Dunaja powiedział, że KONCEPT ma około dekady i że wtedy należy dopatrywać się początku Huty Luny. Co nie zmienia faktu, że pewnie same utwory w takiej formie są dużo nowszym tworem.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Forma koncertowa rewelacyjna, w Krakowie oprócz doskonałego wykonania też wizki, światła i dźwięk kapitalne. szkoda że na ostatnim numerze światła wchodziły w odcień papieski a nie w ciepłe hutnicze ognie, ale to detal na prawdę nieistotny. dawno ich nie widziałem (nie licząc Biennale w P23) i sandały mi zleciały.
- Believer
Forma prawda, tydzień minął i dalej mnie trzyma ten koncert. Ja z innej beczki. Ma ktoś może jakieś info z pierwszej ręki o co chodzi z tymi zawirowaniami personalnymi przy nagranej i niewydanej trójce Morowe?
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No tak. Furia to już dawno nie jest dziwny podziemny zespół z "popierdolonymi" tekstami.
To jest już "duży" wykonawca jak na polską scenę muzyki głośnej.
To jest już "duży" wykonawca jak na polską scenę muzyki głośnej.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Miałem sobie pójść dzisiaj bo ostatnio widziałem ich gdzieś w okolicy 2009 roku, zresztą żadnym fanem nie jestem, a tu niespodzianka - biletów brak. Szoke, toc to jakiś mainstream skoro z ulicy nie da rady na gig wejść.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ