THRONEUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: THRONEUM
Mógłbyś zrobić zdjęcie tej wkładki od PicLP? Moja kopia była bez, była tylko z telewizorem.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Widocznie kupiłeś kopię z serii LIFE HARD, a on ma DIE HARD. ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Gore_Obsessed
Właśnie, więc po co te limity?Herezjarcha pisze:chyba "idea undergroundu" nie polega na tym że gramy dla 100 ludzi?
Przecież nie będę "wchodził" w winyle, bo THRONEUM taką akcję odstawia. Do dziś jest to dla mnie niezrozumiałe. Tak jakby gość kupujący wersję CD ich drugiej płyty, był fanem gorszej kategorii. Nieważne, że na koncercie pod sceną wyrabia tyle ile fabryka dała, że katował płytę do upadłego. Dobrze, że wszyscy tak nie robią, bo bym się chyba na mp3 przerzucił.Czesław pisze:We wkładce od czarnego winyla też są, o czym zresztą jasno było napisane we wkładce od CD.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
tzw wersia dla plebsuAdrian696 pisze:Widocznie kupiłeś kopię z serii LIFE HARD, a on ma DIE HARD. ;)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetnie napisane. Dokładnie tak się poczułem jak kupiłem to CD i zobaczyłem jak jest wydane - jak fan drugiej kategorii. Chujowe podejście do sprawy. Jak są tacy trv to mogli w ogóle CD nie wydawać.Gore_Obsessed pisze: Przecież nie będę "wchodził" w winyle, bo THRONEUM taką akcję odstawia. Do dziś jest to dla mnie niezrozumiałe. Tak jakby gość kupujący wersję CD ich drugiej płyty, był fanem gorszej kategorii. Nieważne, że na koncercie pod sceną wyrabia tyle ile fabryka dała, że katował płytę do upadłego. Dobrze, że wszyscy tak nie robią, bo bym się chyba na mp3 przerzucił.
all the monsters will break your heart
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Owszem. Brzmienie Throneum to wręcz ich znak rozpoznawalny, nie widziałbym sensu żeby w to ingerować przy reedycjach. Ja kupię sobie jedynie "Bestial Antihuman Evil", a dlatego że taśmę trochę już zajechałem... i dla coveru Beherit.kregozmyk pisze:Chwała im za to, że "zawartość muzyczna nie została poddana żadnym ulepszeniom czy masteringowi", bo w przeciwnym razie byłoby do duże przegięcie.
Z resztą bonusów mam podobnie jak Ty.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Moim zdaniem Throneum nie zmienił się znacząco przez te kilka lat, ale chyba da się zauważyć, że mentalnie dojrzał.Jak są tacy trv to mogli w ogóle CD nie wydawać.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Dopóki nie poczytałem tych waszych oburzonych komentarzy co do nieco okrojonej wizualnie wersji CD, to nawet nie zdawałem sobie sprawy jak zespół zajebiście w tej kwestii postąpił :)
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nie wiem. Z drugiej strony mały nakład może odzwierciedlać zainteresowanie rynku. Reedka pierwszej, od dawna niedostępnej płyty - płyty zajebistej - to tylko 1000 szt. Teoretycznie powinna rozejść się w tydzień, a pewnie w Pagan Shopie będzie wisiała 2 lata.Gore_Obsessed pisze:Właśnie, więc po co te limity?Herezjarcha pisze:chyba "idea undergroundu" nie polega na tym że gramy dla 100 ludzi?
Zresztą w przypadku Throneum te limity to czysta teoria, bo muzyka z tych wydawnictw pojawia się jednak co jakiś czas - i bardzo dobrze. Rozróżnijmy limit na konkretne wydawnictwo, a limit na muzykę.
Czesław pisze:We wkładce od czarnego winyla też są, o czym zresztą jasno było napisane we wkładce od CD.
Widać taką mają koncepcję na zespół. Ja to w sumie szanuję choć jako kupujący tylko cd nie popieram. Myślę, że jeśli ktoś szaleje pod sceną to chyba też. W którymś z wywiadów dla 7Gates była mowa o tych wszystkich epkach, splitach itd. Ich zespół ich sprawa wybór należy do słuchacza.Gore_Obsessed pisze:Przecież nie będę "wchodził" w winyle, bo THRONEUM taką akcję odstawia. Do dziś jest to dla mnie niezrozumiałe. Tak jakby gość kupujący wersję CD ich drugiej płyty, był fanem gorszej kategorii. Nieważne, że na koncercie pod sceną wyrabia tyle ile fabryka dała, że katował płytę do upadłego. Dobrze, że wszyscy tak nie robią, bo bym się chyba na mp3 przerzucił.
-
- zaczyna szaleć
-
- w mackach Zła
Ja od siebie tylko powiem, ze uwazam Throneum za jedna z najlepszych kapel Death Metal z Polski ever, z calym szacunkiem dla zespolow z poprzedniej epoki, ktore oczywiscie tez wielbie. Obok Witchmaster dla mnie najwazniejsza polska kapela od roku 2000 do teraz. Podejscie do tematu, warstwa tekstowa, warsztat (hehe), koncerty - pasuje mi w nich wszystko. Najlepszy byl bez dwoch zdan debiut, dwojka tez mnie zmiazdzyla, chociaz miala juz zupelnie inny klimat. Bestial Antihuman Evil rozdupcilo wszystko w drobny mak. Deathcult Conspiracy byl zajebisty, w ogole taki przemyslany i "skomponowany" jak na Throneum... nowy tez daje rade, dobrze, ze wrocil huraganowy chaos.
Odnosnie Death Throne Entities - mam jeszcze jedna sztuke LP w distro za 25zl i garsc CD's po 20zl.
Odnosnie Death Throne Entities - mam jeszcze jedna sztuke LP w distro za 25zl i garsc CD's po 20zl.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
THRONEUM 15-th anniversary box "Horrorities" limited to 250 hand-numbered copies is out now (22nd of January)!
The box includes:
- "The Underground Storms Eternally" LP (second demo of THRONEUM + Marduk's cover "Deme Quaden Thyrane")
- "Beyond the Numbers and Creatures" LP (first demo of THRONE + Rehearsal 1998)
- "Live 2010" 7" EP with 4 tracks: "Freedom With Fires Of Hell", "Exhibitions Of Abomination", "Pestilent Death" and "Black Souls Crucifixion"
- "Studio Rehearsals 2002-2003" MC with 8 tracks
- 8-page 12" booklet
- A-4 poster
- "Horrorities" badge
A to wszystko za jedyne 25 funciaków, tudzież 105 zł u Tomasza. Dla die hardów mus, live hards mogą się jeszcze zastanawiać, a potem płacić krocie die hardom którzy byli na tyle sprytni, że wzięli kilka sztuk celem spekulacji i dorobienia się.
The box includes:
- "The Underground Storms Eternally" LP (second demo of THRONEUM + Marduk's cover "Deme Quaden Thyrane")
- "Beyond the Numbers and Creatures" LP (first demo of THRONE + Rehearsal 1998)
- "Live 2010" 7" EP with 4 tracks: "Freedom With Fires Of Hell", "Exhibitions Of Abomination", "Pestilent Death" and "Black Souls Crucifixion"
- "Studio Rehearsals 2002-2003" MC with 8 tracks
- 8-page 12" booklet
- A-4 poster
- "Horrorities" badge
A to wszystko za jedyne 25 funciaków, tudzież 105 zł u Tomasza. Dla die hardów mus, live hards mogą się jeszcze zastanawiać, a potem płacić krocie die hardom którzy byli na tyle sprytni, że wzięli kilka sztuk celem spekulacji i dorobienia się.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- metalized
- weteran forumowych bitew
Też sobie przygarnąłem. Heh zamiast śniadanka zakupy :D. Sądzę, że to jakaś choroba straszliwa. No ale cena niepejsata więc z " tylko spojrzę" w mgnieniu oka zrobiło się -" zaczynam robic miejsce na półce"
P.J.E.C.
- Lykantrop
Najbardziej cieszy, że w końcu "UNDERGROUND STORMS ETERNALLY" pojawiło się na czarnym krążku. Na samą myśl jak może zabrzmieć takie "The Fallen Ones" aż mi ciary po plerach biegną. :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kosturr
- zaczyna szaleć
O ile mam rację (nie chce mi się podejść do stojaków na płyty) to Darkthrone chyba też tak robi ;) Płyta genialna jest aż sobie puściłęm po raz kolejny. W najbliższym czasie pewnie zakupie sobie ze 2 ich reedycje oczywiście na CD ;)kregozmyk pisze:BTW na tylnej wkładce do płyty CD podział kawałków na stronę A i stronę B, a płyta cd ma tylko jedną stronę zapisaną. No w chuja sobie lecą ;)
- Husar
- weteran forumowych bitew
- maciek z klanu
gdzies w polsce jest do kupienia ten box jeszcze? bo Tomasz nie ma juz niestety?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
W Bestial Invasion.
Ostatnio zmieniony 08-02-2012, 09:18 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.