SIRRAH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: SIRRAH
Kolejny gotowy. Tym razem, w ramach relaksu w 70% instrumentalny.
https://soundcloud.com/q-p-10/ergoregion
https://soundcloud.com/q-p-10/ergoregion
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Rattlehead pisze:Bardzo dobre. Jeśli ukaże się na odpowiednim nośniku, poproszę o pierwszy egzemplarz.
to i ja sie chetnie ustawie w kolejce. bardzo dobre to jest.
-
- zaczyna szaleć
Dzieki. Wlozylem w to sporo pracy. Siedze nad tym materialem juz 9 miesiecy. Ciesze sie, ze spotyka sie z pozytywnymi reakcjami. Zostaly jeszcze 3 utwory do zgrowlowania, a potem dopracuje kilka detali i zmiksuje.
Mysle, ze ta muzyka mialaby spory potencjal komercyjny, jednak ze wzgledu na brak czasu nie bede w stanie jej promowac, wobec czego znalezienie wydawcy bedzie bardzo trudne i szansa na wydanie tego na CD jest naprawde niewielka. Tak, czy inaczej, bedzie to dostepne w formie elektronicznej. Powiesze flaki na bandcampie za friko.
Mysle, ze ta muzyka mialaby spory potencjal komercyjny, jednak ze wzgledu na brak czasu nie bede w stanie jej promowac, wobec czego znalezienie wydawcy bedzie bardzo trudne i szansa na wydanie tego na CD jest naprawde niewielka. Tak, czy inaczej, bedzie to dostepne w formie elektronicznej. Powiesze flaki na bandcampie za friko.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
dobre i to. choc to nie to samo co postawic plyte na polce, poprzegladac podczas sluchania, teksty poczytac, okladke powachac ;)
-
- weteran forumowych bitew
@insectoid, wiesz może co z tą EP-ką Sirrah, na której gościnnie się udzielasz? W sensie kiedy wyjdzie
Grrrówno!
-
- zaczyna szaleć
Jeszcze nie skonczyli nagrywac. Z tego, co wiem wciaz nad nia pracuja. Nie wiem kiedy to wyjdzie. Oby wkrotce.Plasfodeur pisze:@insectoid, wiesz może co z tą EP-ką Sirrah, na której gościnnie się udzielasz? W sensie kiedy wyjdzie
Teksty beda w pdfie, zreszta juz sa dostepne na soundcloud. Zastanawialem sie, czy nie wydac samemu w malym nakladzie, ale nie mialbym czasu tego rozsylac.jesusatan pisze:dobre i to. choc to nie to samo co postawic plyte na polce, poprzegladac podczas sluchania, teksty poczytac, okladke powachac ;)
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
niby tak, ale wiesz o co mi chodzi. nadal kupuje niektore magazyny, zeby siedzac na kiblu albo lezac na kanapie poczytac cos papierowego, a nie z ekranu tabletu na ten przyklad. to samo z plytami, wole po raz ktorystam obejrzec ksiazeczke niz nawet niezliczone grafiki na stronie zespolu. tak juz jestem skonstruowany ;)insectoid pisze:Teksty beda w pdfie, zreszta juz sa dostepne na soundcloud. Zastanawialem sie, czy nie wydac samemu w malym nakladzie, ale nie mialbym czasu tego rozsylac.
-
- zaczyna szaleć
Oczywiscie wiem w czym rzecz, kupuje plyty zeby wspierac artystow, ktorych cenie. Sam bym chcial to uslyszec z CD, ale dzialajac w pojedynke, bez zaplecza wytworni nie jest latwo. Jesli ten pierwszy album zdobedzie jakas popularnosc, byc moze stworzy szanse na udana akcje kickstartowa albo zwabi jakas firme. Poki co, w planach mam wydanie elektroniczne.
-
Dzięki za info.insectoid pisze:Jeszcze nie skonczyli nagrywac. Z tego, co wiem wciaz nad nia pracuja. Nie wiem kiedy to wyjdzie. Oby wkrotce.Plasfodeur pisze:@insectoid, wiesz może co z tą EP-ką Sirrah, na której gościnnie się udzielasz? W sensie kiedy wyjdzie
Fajny ten Twój projekt, przesłuchałem wczoraj na raz wszystko co na soundcloud i płynie to bardzo przyjemne. Pod nosem sobie pomarudzę co prawda, że nie ma to w sobie tyle fajnych kombinacji co TMCT, ale pełen materiał sprawdzę z pewnością.
Grrrówno!
-
- zaczyna szaleć
Dzieki. Wlasnie taki mialem cel - bogata, plynaca muzyka. Tym razem nie ma udziwnien bo te utwory maja na celu pokazac moj talent do pisania przebojow :D i posluzyc za tlo do historii opowiadanych w tekstach (polecam lekture). Byc moze kiedys powroce do stylistyki TMCTEA, kilka miejsc na qip zreszta ma cos wspolnego z tamtym projektem, o przerobce Raconteur nie wspominajac. Chcialbym kiedys dokonczyc 2 utwory ze Sketchpad#2 ktorego nigdy nie opublikowalismy.Plasfodeur pisze: Fajny ten Twój projekt, przesłuchałem wczoraj na raz wszystko co na soundcloud i płynie to bardzo przyjemne. Pod nosem sobie pomarudzę co prawda, że nie ma to w sobie tyle fajnych kombinacji co TMCT, ale pełen materiał sprawdzę z pewnością.
Po ukonczeniu tego metalowego projektu zamierzam zabrac sie za epicka elektronike z damskim wokalem, a potem planuje nagrac jakis necro sf ambient oparty na mokrych odglosach mojego gardla.
-
To byłoby coś! :)insectoid pisze: Chcialbym kiedys dokonczyc 2 utwory ze Sketchpad#2 ktorego nigdy nie opublikowalismy.
Grrrówno!
-
- zaczyna szaleć
- empir
- zahartowany metalizator
Jakaś wytwórnia na pewno się znajdzie. Jak nie na wydanie to przynajmniej na dystrybucję. Wielu chętnie by kupiło.insectoid pisze: Zastanawialem sie, czy nie wydac samemu w malym nakladzie, ale nie mialbym czasu tego rozsylac.
-
- zaczyna szaleć
Zobaczymy jak bedzie. Zostal juz tylko jeden numer do zgrowlowania.
Piosenka o zalodze lodzi podwodnej Kursk na zakonczenie plyty.
Aranz gotowy https://soundcloud.com/q-p-10/this-place-is-a-tomb
pracuje nad tekstem.
Piosenka o zalodze lodzi podwodnej Kursk na zakonczenie plyty.
Aranz gotowy https://soundcloud.com/q-p-10/this-place-is-a-tomb
pracuje nad tekstem.
-
- świeżak
Much świetna robota! ;)
Mam info dotyczace Sirrah. Wczoraj slyszalem dwa nowe numery. Jest dobrze, mocno metalowo i pokombinowane! ;)
Michal trenowal do jednego z nich przez miesiac zeby dobrze zagrac bebny. Zajechal stope ;P
Jest na co czekac, chociaz to jeszcze potrwa. Skonczyli mix z Adamem Toczko do tytulowego Reverse'a.
Pzdr.
P.S.
Duzo Nefilima, Devina T., Slayer'a i w jednym jest fragment dla trash metalowców z ukłonem w str. Antrax.
Więcej nie zdrzadze. Wesolych Jaj!
Mam info dotyczace Sirrah. Wczoraj slyszalem dwa nowe numery. Jest dobrze, mocno metalowo i pokombinowane! ;)
Michal trenowal do jednego z nich przez miesiac zeby dobrze zagrac bebny. Zajechal stope ;P
Jest na co czekac, chociaz to jeszcze potrwa. Skonczyli mix z Adamem Toczko do tytulowego Reverse'a.
Pzdr.
P.S.
Duzo Nefilima, Devina T., Slayer'a i w jednym jest fragment dla trash metalowców z ukłonem w str. Antrax.
Więcej nie zdrzadze. Wesolych Jaj!
Ostatnio zmieniony 20-04-2014, 09:01 przez nef, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
ekstra! może zostać instrumentalny jak dla mnie :)
-
- zaczyna szaleć
Zmienisz zdanie jak uslyszysz wersje z wokalem :)Blackult pisze:ekstra! może zostać instrumentalny jak dla mnie :)
-
- zaczyna szaleć
https://soundcloud.com/q-p-10/this-place-is-a-tomb
Gotowe. To juz ostatni numer. Zabieram sie za miksy. Jak skoncze to powiesze flaki na bandcampie.
Gotowe. To juz ostatni numer. Zabieram sie za miksy. Jak skoncze to powiesze flaki na bandcampie.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
no w końcu, może jakiś akcja crowdfundingowa na wydanie płyciwa?insectoid pisze:https://soundcloud.com/q-p-10/this-place-is-a-tomb
Coś tam było! Człowiek!