CRAFT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: CRAFT
Świetna płyta, tylko podczas jej słuchania mam wrażenie ,ze brzmi tak jakby nagrali ją jacyś amerykańscy rockersi z różnych kapel hard & heavy którzy niedawno zafascynowali się DT. W ogóle nie czuć piętna północy w tej muzyce.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie da się tego słuchać, rozwlekłe, pospolite granie.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Rydel
- rozkręca się
Do bólu bezpłciowe granie, co? Craft po prostu tonie w odmętach wypocin miliardów lepszych kapel.
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.
Last.fm
Last.fm
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie ma lepszych kapel w tym rodzaju, wszystkie są tak samo biedne, niektóre tylko mają momenty.
- Rydel
- rozkręca się
Od kiedy tylko udzielam się na tym forum, nie zauważyłem ani jednego posta, w którym byś cokolwiek chwalił. Naprawdę uważasz, że czarny metal jest dzisiaj tak potężnie zjebany, że nic nie da się z tym już zrobić?;)
Kenosis, O theory of great peril!
Last.fm
Last.fm
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie widzę podstaw by jarać się akurat tymi kilkunastoma kapelami bm, którymi jara się to forum i przyjmuje je za jakie wyznaczniki stylu.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Myślę ,ze gdybyśmy przenieśli się kilkanaście lat wstecz to tak samo jechałbyś po DT, Burzum i innych które wtenczas stanowiły czołówkę.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
One wciąż są czołówką i nikt tego nie może przeskoczyć, to jest fenomen. Natomiast dzisiaj czołówką napewno nie są te oklepane kapelki, które tu wszyscy w listach wymieniają.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
To fakt.So_It_Is_Done pisze:One wciąż są czołówką i nikt tego nie może przeskoczyć, to jest fenomen.
Troche tak, ale i troche nie.So_It_Is_Done pisze:Natomiast dzisiaj czołówką na pewno nie są te oklepane kapelki, które tu wszyscy w listach wymieniają.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam nie wiem, ale wolę sporo z tych nowych kapel od ładnej części klasyki, zresztą to one mają szansę zostać klasyką i kanonem. Oczywiście są tuzy nie do ruszenia, które i dziś bronią się na maxa jak Burzum, Darkthrone, Impaled Nazarene czy Mayhem, ale już np. cała klasyczna Grecja jak dla mnie może spadać na szczaw przy kapelach takich jak Watain czy Funeral Mist, o większości starych polskich bandów BM nie wspominając (tzn też mogą spadać).
Yare Yare Daze
- ultravox
- zahartowany metalizator
No nie wiem, jak dla mnie stary Rotting Christ cały czas się broni. Z polskich rzeczy wymieniłbym tu demówki Vader, Imperator, Christ Agony i Pandemonium... Ale uważam, że dzisiaj wychodzą płyty równie dobre jak wtedy, choć na pewno inne (co w sumie uważam za plus).
- ultravox
Miałem na myśli przede wszystkim ich ostatnie demo. Ale dla mnie demówki Imperator, Pandemonium i "Necrolust" Vader to jak najbardziej black metal. Wspomniałbym też o Behemoth ("The Return of the Northern Moon" i "And the forests Dream Eternally").
- Nerwowy
Dokładnie. Duża część "klasyki" bm z lat 90. niestety brzmi śmiesznie przy obecnych dokonaniach DsO, FM, Katharsis czy Antaeus.hcpig pisze:Ja tam nie wiem, ale wolę sporo z tych nowych kapel od ładnej części klasyki, zresztą to one mają szansę zostać klasyką i kanonem. Oczywiście są tuzy nie do ruszenia, które i dziś bronią się na maxa jak Burzum, Darkthrone, Impaled Nazarene czy Mayhem, ale już np. cała klasyczna Grecja jak dla mnie może spadać na szczaw przy kapelach takich jak Watain czy Funeral Mist, o większości starych polskich bandów BM nie wspominając (tzn też mogą spadać).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.