TYPE O NEGATIVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: Type O Negative
Własnie słucham wybitnej OR, ja pierdole gościu ,mogłeś jeszcze nagrać kilka tak znamienitych płyt.R.I.P. Piotrze.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No to wobec TYCH faktów muszę się dołożyć JESUS HITLER...SPOCZYWAJ W NIEPOKOJU..
- megawat
- weteran forumowych bitew
Niezła dyskusja się wywiązała. Na pewno są tu jacyś muzycy, wymyślmy razem przepis na muzykę jak na naleśniki albo, kurwa, bigos. ;D
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Niestety, problem w tym, że po OR Pietrek Żelazko wlezł na równię pochyłą i na niej pozostał. Nagrał później kilka fajnych kawałków, ale gdyby je wszystkie na jeden krążek zebrać, to wyszedłby tego... jeden krążek właśnie.wolf pisze:Własnie słucham wybitnej OR, ja pierdole gościu ,mogłeś jeszcze nagrać kilka tak znamienitych płyt.R.I.P. Piotrze.
Pomijam już światopoglądowego zajoba, którego po drodze podłapał, bo to kwestia poboczna. Muzycznie, jak dla mnie, po OR mogliby się rozwiązać - zostałaby legenda wykurwistego zespołu z dwoma ---absolutnie doskonałymi--- krążkami (i jednym z nieco innej bajki). Tymczasem wypracowawszy sobie status półbogów konsekwentnie rozmienili go na drobne.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Mol
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
O, miałem taki zegarek :)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Moim zdaniem to bieda straszna. Szczególnie jak się tego posłucha zaraz po BK, czy OR.Mol pisze:a World Coming Down to gips?
-
- zaczyna szaleć
http://dayana8907.wrzuta.pl/audio/2DcFS ... _10_-_lungantek_cryst pisze:Moim zdaniem to bieda straszna. Szczególnie jak się tego posłucha zaraz po BK, czy OR.Mol pisze:a World Coming Down to gips?
Posłuchaj tego w nocy na słuchawkach, ciary jak skurwysyn...
- Deathless King
Piękna płyta. Co Tobie konkretnie się w niej nie podoba?antek_cryst pisze:Moim zdaniem to bieda straszna. Szczególnie jak się tego posłucha zaraz po BK, czy OR.Mol pisze:a World Coming Down to gips?
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Świetna płyta. Nie należy co prawda do moich ulubionych, bo wolę te bardziej "hiciarskie" rzeczy z dorobku Type'ów. Doceniam jednak klimat tej muzyki, od czasu do czasu warto posłuchać,.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Potwierdzam, WCD, w przeciwieństwie do Life is Killing Me to kapitalny album, prześcigający zbyt hitowy October Rust, którym zachwycały się nawet dziewczyny z dyskoteki ;) Dodam też, że wysoko oceniam Dead Again - w szczególności za The Profits of Doom i Some Stupid Tomorrow, numery niczym nie ustępujące największym dokonaniom zespołu z początku lat 90 tych.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Równie dobrze mógłbyś zapytać "Dlaczego nie lubisz kaszanki". Nie wiem - nie smakuje mi i tyle. ;)Deathless King pisze: Piękna płyta. Co Tobie konkretnie się w niej nie podoba?
Podobne jest z WCD. Jest tam parę fajnych momentów (pyretta, everyone i love is dead) a z drugiej strony jakieś WhiteSlavery, zwolnienia, niepotrzebne przeciąganie riffów. Zlewa mi się ta płyta w jaką taką bezkształtną rozlazłą masę.
Za dużo tam "marudzenia", ot co.
- H-K44
Zgadzam się w 100%.Major pisze:Dodam też, że wysoko oceniam Dead Again - w szczególności za The Profits of Doom i Some Stupid Tomorrow, numery niczym nie ustępujące największym dokonaniom zespołu z początku lat 90 tych.
Tak w ogóle to tytuł "Dead Again" jest bardzo wymowny. Bo przecież Piotr już raz zszedł (w 2005).
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Bezdech
Już ci poprawiłem. Nie dziękuj, nie ma sprawy.antek_cryst pisze:Moim zdaniem OR to bieda dla pedałów i czarnych mew. Szczególnie jak się tego posłucha zaraz po BK, czy WCD.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- KreatoR
"World coming down" to ostatnia wybitna płyta ToN. Na dodatek z proroczymi budynkami na okładce, których zburzenie skutkowało w przyszłości globalną akcją antyterrorystyczną, wskutek czego m.in. swoje koncerty w Europie odwołała amerykańska grupa metalowa Slayer.
Uwielbiam pierwsze dwie płyty Type o negative, Bloody Kisses to też był bardzo dobry krążek, choć dziś nie bardzo chce mi się go słuchać. OR nigdy mnie nie przekonała, a dziś podoba mi się jeszcze mniej niż przed laty. Późniejsze płyty ToN nie robiły już na mnie większego wrażenie do czasu ukazania się Dead Again, która przepadła mi do gustu i którą dziś uważam za najlepszą płytę od czasów BK.
- empir
OR wg mnie najlepsza. Ale ja ich jakoś szczególnie nigdy nie wielbiłem.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Lubię wszystko. Pamiętam że zainspirowany recenzją Beksińskiego kupiłem WCD i mnie rozjebało! Zdecydowanie moja ulubiona płyta tego bandu i w sumie jedyna którą kocham w całości. Prawie geniuszyzm!
- Scaarph
Aż sobie włączę przy okazji. Kupiłem z przyzwyczajenia, odsłuchałem raz w samochodzie, rzuciłem na półkę i zapomniałem o niej kompletnie.Brązowy Jenkin pisze:Dodam też, że wysoko oceniam "Dead Again" - w szczególności za "The Profits of Doom" i "Some Stupid Tomorrow", numery niczym nie ustępujące największym dokonaniom zespołu z początku lat 90-tych.