ROTTING CHRIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: ROTTING CHRIST
Generalnie to tak:
PtA, ST, dema, splity - bdb
Thy Mighty Contract - arcydzieło szwarcmetalu
Non Serviam - cudo
Triarchy... - bardzo dobra płyta
A Dead Poem/Sleep... - niezłe, nie rozumiem kompletnego jebania, nie rozumiem także zachwytów.
Khronos - fajny, surowy rebirth
Genesis - lubię, nawet mimo KOSZMARNEJ cepeliady.
Sanctus Diavolos - łabędzi śpiew, zaskakująco dobry
Theogonia - DNO DNA
AEALO - poniżej tegoż dna.
PtA, ST, dema, splity - bdb
Thy Mighty Contract - arcydzieło szwarcmetalu
Non Serviam - cudo
Triarchy... - bardzo dobra płyta
A Dead Poem/Sleep... - niezłe, nie rozumiem kompletnego jebania, nie rozumiem także zachwytów.
Khronos - fajny, surowy rebirth
Genesis - lubię, nawet mimo KOSZMARNEJ cepeliady.
Sanctus Diavolos - łabędzi śpiew, zaskakująco dobry
Theogonia - DNO DNA
AEALO - poniżej tegoż dna.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
- Morph
- Kontakt:
Theogonię wyłożyło brzmienie, płaskie, słodkie, lekkie. SD brzmi bardzo organicznie i tektonicznie.
-
DCI Hunt
Poem i Sleep słyszałem dawno, a Theogonia bardzo pobieżnie, ale gdybym miał wskazać najsłabsze płyty RC to właśnie pierwsze dwie z w/w. Nie pamiętam ani minuty z Theoginia, ale jakos nie zapadł mi w pamięc jako cos tragicznego.Morph pisze:A Dead Poem/Sleep... - niezłe, nie rozumiem kompletnego jebania, nie rozumiem także zachwytów.
Theogonia - DNO DNA
- Morph
- Kontakt:
Masz rację, DP (:D) i Sleep... to najsłabsze płyty RC. Theogonia i Trolololo to nie płyty RC :D.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Przesłuchałem AEALO z piździesiąt razy (zresztą jak każdy inny album RC - bo to moja osobista czołówka BM) i nie jest to może nic powalającego, ale określenie go jako poniżej dna... przesadzasz Pan strasznie albo masz źle opisane mp3
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Morph
- Kontakt:
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Co poeta chciał przez to powiedzieć?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Do Non Serviam to był wielki zespół. Później to już tylko pojedyncze przebłyski dawnej chwały. O dziwo słodkie Theogonia i Aealo to dla mnie zwyżka formy. Są jakie są. Każdy kto słyszał wie, ale doskonale się ich słucha na odtrutkę po cięższych rzeczach.
-
nightspiryt
"żeś fanboj" - są to poety słowa ;)antek_cryst pisze:Co poeta chciał przez to powiedzieć?
ostatnie kilka płyt RC to taka muzyka dla młodych harcerzy. co prawda nie można odmówić takiemu aealo warsztatu, te folkowe przyśpiewki są fajnie wkomponowane w całość. no, ale nie wyobrażam sobie kogoś w wieku powyżej 18+ (nie licząc gorliwych wyznawców zespołu), kto by do tego machał głową
-
Maria Konopnicka
Rotting Christ to taki black metal dla niedzielnych black metalowców :)) Nie no spoko, pierwsze dwie, trzy płyty jak na czasy w których wychodziły były bardzo dobre (dziś nie chce mi się do nich wracać), ale ich późniejsze płyty to taki metal dla dziewczyn z liceum.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Zawsze wydawało mi się że fanboj to ten, który łyka wszystko bezkrytycznie (a przynajmniej taka definicja fanbojstwa padła u zarania tego wątku) - ale jak widać z internetu wciąż można się jeszcze czegoś dowiedzieć.nightspiryt pisze:"żeś fanboj" - są to poety słowa ;)antek_cryst pisze:Co poeta chciał przez to powiedzieć?
- empir
- zahartowany metalizator
chyba cię pojebało dziewczynko ;)KreatoR pisze:wczesny Moonspell<<<<<<<<wczesny Rotting Christ
późny Moonspell>>>>>>>>>>>>>późny Rotting Christ
Rotting Christ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Moonspell
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ogólnie Moonspell>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>(...)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Rotting Christ
all the monsters will break your heart
- mad
Mocne argumenty, nie ma co.
Jako że obie kapele mi zwisają i co najwyżej sięgnę sobie czasami po którąś z płyt w mpchujkach, bawią mnie te ujadania na ich ostatnie dokonania. "Kiedyś to grali, ale teraz już tylko syf pozostał" zdaje się wołać forum romanum. A może panowie po prostu okrzepli, dorośli i zeszli z leśnego drzewa, aby wkroczyć w świat bardziej cywilizowany?
Jako że obie kapele mi zwisają i co najwyżej sięgnę sobie czasami po którąś z płyt w mpchujkach, bawią mnie te ujadania na ich ostatnie dokonania. "Kiedyś to grali, ale teraz już tylko syf pozostał" zdaje się wołać forum romanum. A może panowie po prostu okrzepli, dorośli i zeszli z leśnego drzewa, aby wkroczyć w świat bardziej cywilizowany?
- Glene
Chyba bardziej plastikowy i pretensjonalny. Jak RC siedzial w gaju oliwnym to zajebiscie na tym wychodzil
-
Karkasonne
Jeszcze bym zrozumiał gdybyś coś takiego napisał o np. Amorphis (co nie znaczy, że bym się zgadzał), którzy z death metalu doszli do progresywnego rocka, ale tutaj to zupełnie inna bajka...mad pisze:Mocne argumenty, nie ma co.
- maciek z klanu
krew mnie zalewa co wy tutaj wypisujecie..................
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- empir
- zahartowany metalizator
na pohybel bluźniercom
-
est
Przypomniał mi się wywiad z jakiegoś starego zina, w którym zarzekali się, że death metal forever. Fajnie byłoby to znów poczytać. Może ktoś kojarzy, w którym zinie to było? Może ktoś ma?Maria Konopnicka pisze:Rotting Christ to taki black metal.