TIAMAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zawlekacz
- w mackach Zła
Re: TIAMAT
ta nowa całkiem niezła jest, duzo lepsza od poprzedniej, i nawet echa z okolic konca deeper kind of slumber wyłapuje, takie wibracje jakies.
nie ma to tamto
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
No, kurwa no.boroowa pisze:Sova pisze:TO JEST TIAMAT :
![]()
A ten Paradajs Lost, Paktofonia i te trzecie to jakieś nowe płyty tego Timatu?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Paktofonika to akurat boot grecki, nie daj się naciąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Ja antycypowałem i nie mam na półce żadnej płyty z Hellady. To na wypadek, gdyby zbutowali wehikuł czasu.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- empir
- zahartowany metalizator
+666Morbid Marcin pisze:Hmm, ten jeden nowy numer z nowej plyty jakos mi nie robi, ale moim skromnym zdaniem poprzedni album byl najlepszym ich produktem od wieeeelu lat, wiec nie wiem, o jakiej dalekiej podrozy prawisz ;)black_lava pisze:Fajna ta płyta. Wrócili z dalekiej podróży jak dla mnie.
najlepsza płyta od a deeper...
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
-
- w mackach Zła
napiszę tak : genialny zespół.... ZAWSZE !!!!!!!
-
- postuje jak opętany!
Podejmując temat Tiamat i odnosząc się - krótko i zwięźle - do okresów ich twórczości, skorzystałbym np. z tytułów płyt wydanych w kręgu muzyki disco polo. I tak:
Starsze nagrania Tiamat: "Na Bogatości"
Nowsze nagrania Tiamat: "Peron łez i inne piosenki o miłości"
Starsze nagrania Tiamat: "Na Bogatości"
Nowsze nagrania Tiamat: "Peron łez i inne piosenki o miłości"
- Lykantrop
Tak, śmiało można powiedzieć, że z gruboskórnego chama Walaszka, stali się ckliwym Zenkiem Martyniukiem, który na dożynkach powiatowych klaszcze w dłonie i tłuszczy każe podnosić wysoko w górę ręce hop hop.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
rzeczywiście nieco lepsza od poprzedniej, ale to wciąż taki poziom, że po dwóch przesłuchaniach postawiłem na półce i pewnie prędko do tego nie wrócę. Ostatnią płytą Tiamat, którą przesłuchałem więcej niż 10 razy była Skeleton Skeletron.zawlekacz pisze:ta nowa całkiem niezła jest, duzo lepsza od poprzedniej, i nawet echa z okolic konca deeper kind of slumber wyłapuje, takie wibracje jakies.
- Lykantrop
Bo to fajna, lekka płyta. Napisałbym, że w sam raz do prowadzenia auta, ale wolę już nie zapeszać. Jednak uprę się przy zdaniu, że "Judas Christ" równiejsza była. Poza tym wesołkowatym numerem "Vote for Love".
Powiedziałbym, że "Judas Christ" była pierwszą słabszą płytą TiamatLykantrop pisze: Jednak uprę się przy zdaniu, że "Judas Christ" równiejsza była.
- empir
poprzednia wg mnie była jednak lepszaMaria Konopnicka pisze:rzeczywiście nieco lepsza od poprzedniej, ale to wciąż taki poziom, że po dwóch przesłuchaniach postawiłem na półce i pewnie prędko do tego nie wrócę. Ostatnią płytą Tiamat, którą przesłuchałem więcej niż 10 razy była Skeleton Skeletron.zawlekacz pisze:ta nowa całkiem niezła jest, duzo lepsza od poprzedniej, i nawet echa z okolic konca deeper kind of slumber wyłapuje, takie wibracje jakies.
Ta poprzednia według mnie jest ich najlepszą płytą :) A pamiętam, że strasznie marudziłem w chwili premiery - przesłuchałem CD w Planet Music i tak mi nie podeszła, że nie kupiłem sobie kasety. Dopiero po kilku latach dość przypadkowo wpadło mi CD i w pełni doceniłem tę płytę. O A Deeper Kind of Slumber mowa, jeśli ktoś się pogubił.... :)empir pisze:poprzednia wg mnie była jednak lepszaMaria Konopnicka pisze:rzeczywiście nieco lepsza od poprzedniej, ale to wciąż taki poziom, że po dwóch przesłuchaniach postawiłem na półce i pewnie prędko do tego nie wrócę. Ostatnią płytą Tiamat, którą przesłuchałem więcej niż 10 razy była Skeleton Skeletron.zawlekacz pisze:ta nowa całkiem niezła jest, duzo lepsza od poprzedniej, i nawet echa z okolic konca deeper kind of slumber wyłapuje, takie wibracje jakies.
- empir
deeper to zajebista płyta a po niej ledwie średnie nagrali. ta poprzednia jest słabsza od deeper ale lepsza od tych średnich
- hcpig
Coś ciężko mi idzie ta nowa płyta tzn. niezła jak tak płynie ale nie ma 'hooków'! Może jeszcze się przegryzie.
Ostatnio zmieniony 14-05-2013, 20:20 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Czekam na Twoje wyznanie, że Tiamat to najlepsza kapela ze Szwecji :)
- hcpig