Z tym bogiem to rozumiem. Ale co tam robi Tonny Iommy?
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: FURIA
Furia grała kiedykolwiek jakieś koncerty za granicą?
Nagle mnie natknęło, kiedy zobaczyłem, że Mighty Besatt po raz nty będzie leciał do Ameryki Południowej.
Nagle mnie natknęło, kiedy zobaczyłem, że Mighty Besatt po raz nty będzie leciał do Ameryki Południowej.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
W Portugalii, w Japonii jakąś mini traskę, w Rosji i na Białorusi, plus jeszcze mieli sporą trasę po południu Europy - Czechy, Słowacja, Rumunia, cośtam na Bałkanach, Grecja i Turcja. Nie jest to sukces na skalę Mgły albo Behemłota, ale widać, że są miejsca poza Polską, gdzie ta muzyka jakoś działa.
W zasadzie widziałbym to jako plus, tzn. wskazuje, że Furia reprezentuje pewną lokalność, taką powiedzmy że środkowo-wschodnioeuropejską. Czyli, mówiąc po ludzku, jest kurwa jakaś, a nie odjebany black metal od szablonu że nie pomniesz skąd toto przypłynęło i gdzie ta ich Norwegia tak naprawdę jest.
W zasadzie widziałbym to jako plus, tzn. wskazuje, że Furia reprezentuje pewną lokalność, taką powiedzmy że środkowo-wschodnioeuropejską. Czyli, mówiąc po ludzku, jest kurwa jakaś, a nie odjebany black metal od szablonu że nie pomniesz skąd toto przypłynęło i gdzie ta ich Norwegia tak naprawdę jest.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
- postuje jak opętany!
Plus kiedyś chyba grali Roadburn i co jakiś czas UK. Ale UK wiadmo, że pewnie głównie dla Polonii.shadowthrone pisze: ↑15-03-2024, 22:43Furia grała kiedykolwiek jakieś koncerty za granicą?
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Chyba twoja stara. Niecałe 10 lat temu grali na Primavera w Barcelonie, a wkrótce https://www.fortressfestival.co.uk/2024-line-upC//A pisze: ↑16-03-2024, 11:00Plus kiedyś chyba grali Roadburn i co jakiś czas UK. Ale UK wiadmo, że pewnie głównie dla Polonii.shadowthrone pisze: ↑15-03-2024, 22:43Furia grała kiedykolwiek jakieś koncerty za granicą?
-
- postuje jak opętany!
Nie no... moja stara to na pewno. Ale Furia widać nie ustępuje jej kroku:Raagoon pisze: ↑16-03-2024, 15:15Chyba twoja stara. Niecałe 10 lat temu grali na Primavera w Barcelonie, a wkrótce https://www.fortressfestival.co.uk/2024-line-upC//A pisze: ↑16-03-2024, 11:00Plus kiedyś chyba grali Roadburn i co jakiś czas UK. Ale UK wiadmo, że pewnie głównie dla Polonii.shadowthrone pisze: ↑15-03-2024, 22:43Furia grała kiedykolwiek jakieś koncerty za granicą?
https://roadburn.com/band/furia/
- ozob
- zahartowany metalizator
W tym roku będą w Scarborough na Fortress.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Były też Francja, Niemcy, Austria, Benelux, UK i takie tam ;PLord Gorloj pisze: ↑15-03-2024, 23:05W Portugalii, w Japonii jakąś mini traskę, w Rosji i na Białorusi, plus jeszcze mieli sporą trasę po południu Europy - Czechy, Słowacja, Rumunia, cośtam na Bałkanach, Grecja i Turcja. Nie jest to sukces na skalę Mgły albo Behemłota, ale widać, że są miejsca poza Polską, gdzie ta muzyka jakoś działa.