VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

Re: VADER

12-03-2014, 22:06

Nie miejcie pretensji - starość nie radość, wzrok się kurczy, chuj mętnieje...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

12-03-2014, 22:19

vader nigdy nie mail szczescia do okladek - ta jest nawet powyzej sredniej
Guilty of being right
Baton
weteran forumowych bitew

12-03-2014, 22:23

Bloodcult pisze: btw, "Necropolis" i "Return To The Morbid Reich" nadają się do czegoś czy gówno ?
Necropolis gówno, 2,5/10
Welcome to the Morbid Reich może być. Rubikonu nie przekracza, nowości żadnych nie wnosi, ale słucha się o dziwo nieźle, zakładając ogólne upodobanie do dorobku VADER, a nie tylko do głównych punktów dyskografii w postaci dwóch pierwszych albumów. 5 - 5,5/10
W obu przypadkach jest to taki typowy vader-metal, ale we WttMR jest coś, co uniemozliwia nazwanie tego albumu płynną sraką, czego nie waham się użyć wobec Necropolis.

Ta wyżej okładka to taka o, żenady nie ma (metalowa norma zasadniczo), zachwytu też. Nowy materiał pewnie sprawdzę, bo w sumie lubię WIADER i mam duży sentyment, ale sobie nic nie obiecuję, bo i po co.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
COFFIN

12-03-2014, 22:27

uglak pisze: ta jest nawet powyzej sredniej
Dna, to owszem.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Hatefire

12-03-2014, 22:27

COFFIN pisze:Pierdolisz po całości, ale mniejsza z tym. Btw - przy starych okładkach Vader to gówno nawet nie stało. No, ale jaka muzyka, odbiorcy, takie okładki. Dobrze, ze pochowałem ten 'zespół' dawno temu.
Ale, w którym momencie pierdolę po całości? Nie hailowałem na cześć tej okładki,stwierdziłem, tylko, że to metalowa średnia. Może chodzi o fragment, że metal kiczem stoi? Jakby odrzucać za kiczowatość okładek, wizerunku czy koncertów, to większość metalowej klasyki idzie się jebać, choćby Venom, za iskry z gitary (ja tam lubię, żeby nie było).
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

12-03-2014, 22:31

COFFIN pisze:No, ale jaka muzyka, odbiorcy, takie okładki. Dobrze, ze pochowałem ten 'zespół' dawno temu.
Czyli wyrobiłeś sobie opinię na temat nowego albumu, na podstawie odbiorców i okładki? Może i będzie chujnia, ale warto by jednak przesłuchać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-03-2014, 22:33

Baton pisze:
Bloodcult pisze: btw, "Necropolis" i "Return To The Morbid Reich" nadają się do czegoś czy gówno ?
Necropolis gówno, 2,5/10
Welcome to the Morbid Reich może być. Rubikonu nie przekracza, nowości żadnych nie wnosi, ale słucha się o dziwo nieźle, zakładając ogólne upodobanie do dorobku VADER, a nie tylko do głównych punktów dyskografii w postaci dwóch pierwszych albumów. 5 - 5,5/10
W obu przypadkach jest to taki typowy vader-metal, ale we WttMR jest coś, co uniemozliwia nazwanie tego albumu płynną sraką, czego nie waham się użyć wobec Necropolis.

Ta wyżej okładka to taka o, żenady nie ma (metalowa norma zasadniczo), zachwytu też. Nowy materiał pewnie sprawdzę, bo w sumie lubię WIADER i mam duży sentyment, ale sobie nic nie obiecuję, bo i po co.
ojej :( a ja wlaśnie Necropolis akurat bardzo lubie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
COFFIN

12-03-2014, 22:37

Hatefire pisze: Ale, w którym momencie pierdolę po całości? Nie hailowałem na cześć tej okładki,stwierdziłem, tylko, że to metalowa średnia.
Może dla niemieckiego hejwi metalowca.

Wypadałoby powiedzieć: co znam, to takie mam wyobrażenie.
Hatefire pisze:metalowy standard, ale też nie przesadzajmy, że jakaś żenada. Zresztą jak świat światem metal kiczem i przesadą stoi, taka stylistyka i za to lubimy, co nie?
Ja znam inny świat.
Hatefire pisze: Czyli wyrobiłeś sobie opinię na temat nowego albumu, na podstawie odbiorców i okładki? Może i będzie chujnia, ale warto by jednak przesłuchać.
Zła interpretacja;) W ogóle nie słucham ich, od dawna. I z tego, co czytam to niewiele tracę. Tak wpadłem tylko do tematu i zobaczyłem okładkę. I tak - szkoda czasu.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Hatefire

12-03-2014, 22:54

COFFIN pisze: Ja znam inny świat.
Chyba jakiś równoległy.

Jak nie widzisz przegięcia i kiczu w metalowej stylistyce, to ślepy jesteś. Trupy, kozły, skóry, kolce, malowanie ryja, horrory., ogień, iskry i świece. Wymieniać można w nieskończoność. Jeszcze raz, ja, to lubię, żeby nie było.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-03-2014, 23:00

Ta nowa okładka to jakieś twórcze rozwinięcie okładki płytki Annihilatora - "Refresh the Demon" ;-)
Ale mam wrażenie, ze Waters miał trochę lepszy gust.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
535

12-03-2014, 23:04

Tu się nie ma o co sprzeczać. Średni poziom żenady jest utrzymany. Dla rozluźnienia proponuję ten obrazek.
Obrazek
Baton
weteran forumowych bitew

12-03-2014, 23:05

Żułek pisze:
Baton pisze:
Necropolis gówno, 2,5/10

ojej :( a ja wlaśnie Necropolis akurat bardzo lubie
Przykro mi, to nie moja wina.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-03-2014, 01:10

Jeden ze słabszych obrazków w ich dorobku ale to tylko singiel i tylko obrazek.
Wolę te symboliczne a nie te z filmów animowanych jak The Art of War czy to.
Ostatnio zmieniony 13-03-2014, 01:17 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

13-03-2014, 01:13

OSOBIŚCIE UWAZAM ZE NOWA PŁYTA BEDZIE BARDZIEJ THRASHOWA
......................................................................................................................................................................................................................................OSOBIŚCIE UWAŻAM ZE VADER SIĘ SKOŃCZYŁ...........................................................................................................................................................................................................................................................DZIEKUJĘ...........................................................DOBRANOC..............................................................................
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-03-2014, 03:16

morbid pisze:.OSOBIŚCIE UWAŻAM ZE VADER SIĘ SKOŃCZYŁ.
znowu ? :P ile można :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

13-03-2014, 08:05

a to wy metalu słuchacie ???? Można tak ciągle . Ja tam lubie riffy pod slayera i te wajhowate solówki
[V]

13-03-2014, 08:33

535 pisze:Obrazek

Hmm...Żenada?

Obrazek

Obrazek
dwie pierwsze imo słabizna I śmiech na sali ...okładka Mercyful Fate ma jednak jakiś urok ..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Baton
weteran forumowych bitew

13-03-2014, 08:57

Ano. Ale najgorzej w tym zestawieniu wychodzi nie WIADER a METALLICA
[V]

13-03-2014, 09:19

podobny poziom chujowizny.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ