Skąd info, że w starym składzie? Niby wszyscy oprócz Sarcany są aktywni muzycznie, więc jak najbardziej do zrobienia, ale widzę tylko info o odgrywaniu starego materiału.
GEHENNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GEHENNA
Guilty of being right
- COFFIN
Na plakacie masz 'Reformed Gehenna'. Poza tym są foty na necie z różnych spotkań no i kilka wywiadów online.
'Come the Blessed Madness'
-
GEHENNA REUNITES WITH ORIGINAL LINE-UP FOR THE FIRST TIME 

Hailing from the west coast city, Stavanger, Gehenna rose to prominence in the early 90s, presenting a totally unique blend of melancholy and atmospheric black metal. Often slower paced than their contemporary peers, Gehenna's melodic qualities was one of their key elements.
The songwriting on their debut album, "The First Spell, throughout "Seen through the Veils of Darkness (The Second Spell)", and third album, "Malice", is nothing short of extraordinary, and showcase some of Norwegian atmospheric black metal's finest moments.
On August 2nd original line-up Sanrabb, Dolgar, Sarcana, Dirge Rep and Svaralv will perform live together for the very first time ever. The set will consist of material from the aforementioned trilogy exclusively.
History is in the making in Grieghallen
Hailing from the west coast city, Stavanger, Gehenna rose to prominence in the early 90s, presenting a totally unique blend of melancholy and atmospheric black metal. Often slower paced than their contemporary peers, Gehenna's melodic qualities was one of their key elements.
The songwriting on their debut album, "The First Spell, throughout "Seen through the Veils of Darkness (The Second Spell)", and third album, "Malice", is nothing short of extraordinary, and showcase some of Norwegian atmospheric black metal's finest moments.
On August 2nd original line-up Sanrabb, Dolgar, Sarcana, Dirge Rep and Svaralv will perform live together for the very first time ever. The set will consist of material from the aforementioned trilogy exclusively.
History is in the making in Grieghallen
-
- postuje jak opętany!
Łał. Dopiero co odkurzałem kasety Adimiron Black i Murder i wspominałem świetny koncert w Warszawie w 98, bo tego na Metalowej Wigilii nie liczę, Kampfar wypadł lepiej wówczas. Nie ma już Bloda za garami i w ogóle, ale i tak trzymam kciuki.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Taki może mało istotny detal. Od kiedy znam First Spell zawsze uważałem to wydawnictwo za pełny album, krótki, bo krótki. Taki chyba musiał być status w momencie wydania. Później jednak we wszelkich bazach danych typu Discogs czy Metal Archives pozmieniano na ep/mini-album. Ok, przyjąłem to do wiadomości, chociaż ze ździwieniem. Teraz z powyższej notatki od zespołu wynika, że oni sami nazywają First Spell pierwszym albumem. Poczułem jakiś wewnętrzny spokój

- Lukass
- zahartowany metalizator
Ja akurat ten z Wigilii wspominam dobrze. Świetna setlista, świetny klimat, i nawet było coś słychać, co tego wieczoru nie było akurat normą. Cóż, składu z Blodem siłą rzeczy nie da się już odtworzyć, na ten z Frostem z czasów znakomitej WW też raczej nie ma co liczyć. Ten obecny też wygląda dobrze. Termin zapisany w kajeciku, to Grieghallen, więc jest szansa, że bilety da się kupić jeszcze za jakiś czas. Rozważę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?