GEHENNA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: GEHENNA

04-12-2024, 18:57

COFFIN pisze:
04-12-2024, 18:37
Poza tym, 29.11.25 w Zwickau taki koncert w starym składzie:

400 biletów w sprzedaży od 12.12.
Skąd info, że w starym składzie? Niby wszyscy oprócz Sarcany są aktywni muzycznie, więc jak najbardziej do zrobienia, ale widzę tylko info o odgrywaniu starego materiału.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
COFFIN

04-12-2024, 19:08

Na plakacie masz 'Reformed Gehenna'. Poza tym są foty na necie z różnych spotkań no i kilka wywiadów online.
'Come the Blessed Madness'
est

19-12-2024, 15:56

GEHENNA REUNITES WITH ORIGINAL LINE-UP FOR THE FIRST TIME ⚡🔥⚡

Hailing from the west coast city, Stavanger, Gehenna rose to prominence in the early 90s, presenting a totally unique blend of melancholy and atmospheric black metal. Often slower paced than their contemporary peers, Gehenna's melodic qualities was one of their key elements.

The songwriting on their debut album, "The First Spell, throughout "Seen through the Veils of Darkness (The Second Spell)", and third album, "Malice", is nothing short of extraordinary, and showcase some of Norwegian atmospheric black metal's finest moments.

On August 2nd original line-up Sanrabb, Dolgar, Sarcana, Dirge Rep and Svaralv will perform live together for the very first time ever. The set will consist of material from the aforementioned trilogy exclusively.

History is in the making in Grieghallen🔥
kmarmaz
postuje jak opętany!

19-12-2024, 16:12

Łał. Dopiero co odkurzałem kasety Adimiron Black i Murder i wspominałem świetny koncert w Warszawie w 98, bo tego na Metalowej Wigilii nie liczę, Kampfar wypadł lepiej wówczas. Nie ma już Bloda za garami i w ogóle, ale i tak trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

21-12-2024, 09:57

est pisze:
19-12-2024, 15:56

The songwriting on their debut album, "The First Spell, throughout "Seen through the Veils of Darkness (The Second Spell)", and third album, "Malice", is nothing short of extraordinary, and showcase some of Norwegian atmospheric black metal's finest moments.

Taki może mało istotny detal. Od kiedy znam First Spell zawsze uważałem to wydawnictwo za pełny album, krótki, bo krótki. Taki chyba musiał być status w momencie wydania. Później jednak we wszelkich bazach danych typu Discogs czy Metal Archives pozmieniano na ep/mini-album. Ok, przyjąłem to do wiadomości, chociaż ze ździwieniem. Teraz z powyższej notatki od zespołu wynika, że oni sami nazywają First Spell pierwszym albumem. Poczułem jakiś wewnętrzny spokój :D
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-12-2024, 12:26

kmarmaz pisze:
19-12-2024, 16:12
Łał. Dopiero co odkurzałem kasety Adimiron Black i Murder i wspominałem świetny koncert w Warszawie w 98, bo tego na Metalowej Wigilii nie liczę, Kampfar wypadł lepiej wówczas. Nie ma już Bloda za garami i w ogóle, ale i tak trzymam kciuki.
Ja akurat ten z Wigilii wspominam dobrze. Świetna setlista, świetny klimat, i nawet było coś słychać, co tego wieczoru nie było akurat normą. Cóż, składu z Blodem siłą rzeczy nie da się już odtworzyć, na ten z Frostem z czasów znakomitej WW też raczej nie ma co liczyć. Ten obecny też wygląda dobrze. Termin zapisany w kajeciku, to Grieghallen, więc jest szansa, że bilety da się kupić jeszcze za jakiś czas. Rozważę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ