DJEVEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
tabaluga
postuje jak opętany!

Re: DJEVEL

01-01-2025, 17:28

no czyli tak jak przypuszczałem ... bo jakoś na ebay i discogs sobie normalnie tym handlują handlarze juz od dawna
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-01-2025, 17:28

chuj tam, poczekam,
miał to ktoś w cebulandzie oprócz nich ?? chyba nie,
więc nie marudzę
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

01-01-2025, 17:48

Po co Ci handlarze z pl? Wystarczyło kupic 3 cd u wydawcy i już masz taniej i szybciej niż FT.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-01-2025, 17:51

a na chuj mi 3 cd ??? :)
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

01-01-2025, 17:53

Kolegom ?
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-01-2025, 18:04

eeee
niby rozumiem, bo czasem się zdarza taka akcja (vide ostatni Satanic Warmaster, pozdro dla Prometheo i Immanisa), ale żyjemy w czasach internertuf, muzykę już znam dobrze, płyta zajebista, a na nośnik fizyczny mogę poczekać, nie ma ciśnienia
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-01-2025, 11:25

knaar pisze:
01-01-2025, 17:12
nicram pisze:
20-12-2024, 11:13
Też jestem troszkę roztrzęsiony z tego powodu, bo zbierałem sporo płyt od października w FT i ten Djevel miał być taką wisienką na torcie. Przy czym trzeba pamiętać, że to raczej wina tego niedorozwoja z Aftermath, a nie FT.
FT sami na FB przyznali, że czekali na wszystkie pozycje ze swojego zamówienia. Mogli wcześniej poprosić o wysyłkę części, czyli jewel CD, ale po co skoro i tak frajerzy (30-50? osób) już zapłacili, to niech czekają. Dla mnie ewidentnie wina FT i to był mój ostatni preorder u nich.
No to teraz mi się rozjaśniła sprawa. Też to był mój ostatni preorder w takim razie. Zapowiadali go na 15 listopada, jest 6 stycznia. Płyt nadal nie mam. Nauczka na przyszłość.
all the monsters will break your heart
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

07-02-2025, 20:18

3 płyta właściwie taka sama tylko gorsza od momentu powrotu. Ta płyta powrotna była bardzo dobra, był las ale to już jest kurwa mielenie mam wrażenie ciągle tego samego do pożygu.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

08-02-2025, 12:13

Autor też chyba miał podobne zdanie na ten temat :(((
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

08-02-2025, 13:36

hailsa und RIP. Ciekawa rozmowa z sierpnia 2024.

Gitarzysta Djevel, Trånn Ciekals, jest tajemnicą. Jest chyba najbardziej nieuchwytną osobą w norweskim black metalu. Nie dzieje się tak dlatego, że mężczyzna jest pustelnikiem żyjącym w lodowej jaskini w jakimś odległym fiordzie. Nie. W rzeczywistości ten człowiek jest odnoszącym sukcesy biznesmenem. Jest człowiekiem rodzinnym. Wierzcie lub nie, ale prowadzi całkiem zwyczajne życie jako produktywny członek norweskiego społeczeństwa. Biorąc to pod uwagę, jeśli chodzi o jego ukochany black metal, który jest mu bardzo bliski jego mrocznemu sercu, woli ukryć się w cieniu i pozwolić, aby muzyka i przesłanie Djevela przemówiły za niego.
Kiedy rzeczywiście wychodzi z cienia, co zdarza się bardzo rzadko, rozpoznaje, kogo zaprasza. W Allfather-Metal mieliśmy szczęście spędzić godzinę z Trånnem w jego hotelu w centrum Bergen, tuż przed oszałamiającym występem Djevela na festiwalu Beyond The Gates 2024 w Bergen w Norwegii w sierpniu ubiegłego roku. Ponieważ nigdy nie spotkałem tego mężczyzny i nigdy nie widziałem jego zdjęcia (nie jestem pewien, czy można znaleźć jego zdjęcia), nie wiedziałem, czego się spodziewać. Kiedy wszedł do holu hotelu, nie byłabym w stanie wyłowić go z tłumu. Wygląda tak samo normalnie jak każda inna osoba zajmująca się swoimi sprawami w hotelowym lobby. Myślę, że to wiele mówi o charakterze tego człowieka i intencjach związanych z jego muzyką. Tu nie chodzi o niego. Nie chodzi tu o spektakl, o jaźń czy ego. Krótko mówiąc, chodzi o prawdziwy norweski black metal.

pełen wyvviadę:
https://allfathermetal.com/djevel-exclu ... n-ciekals/

Neetzach, to był pierwszy kapel Ciekals'kiego, demo 1995 "Pinseltronen"
Gidim Xul - Bass, Guitars, Vocals
Trond Ciekals - Guitars
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

08-02-2025, 13:51

Pełno jego zdjęć jest w necie, trzeba być upośledzonym aby się z nim umówić i nie wiedzieć jak wygląda. Posłuchajcie koledzy Nettlecarrier, obie płyty są świetne. Dzisiaj polecą.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-02-2025, 15:36

Nettoecarrier jest zajebiste. Djevel słabej płyty nie nagrał. Wielka szkoda.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

08-02-2025, 15:53

Only_True_Believers pisze:
08-02-2025, 13:51
Pełno jego zdjęć jest w necie, trzeba być upośledzonym aby się z nim umówić i nie wiedzieć jak wygląda.
rozmówca, szukał w lobby hotelowym, chyba postaci w wizerunku z ostatniej płyty XD
Obrazek
Sodomix
postuje jak opętany!

08-02-2025, 16:00

Hehe :D
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

08-02-2025, 16:36

dzik pisze:Nettoecarrier jest zajebiste. Djevel słabej płyty nie nagrał. Wielka szkoda.
Nie słuchałem kupę lat. Chyba to było z polecanki Scaarpha
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-02-2025, 21:31

Nie pamiętam, ale to możliwe. Scaarph dobre rzeczy polecał.
dobry kościół to kościół spalony
tomaszm

08-02-2025, 21:40

SODOMOUSE pisze:

Gitarzysta Djevel, Trånn Ciekals, jest tajemnicą. Jest chyba najbardziej nieuchwytną osobą w norweskim black metalu. Nie dzieje się tak dlatego, że mężczyzna jest pustelnikiem żyjącym w lodowej jaskini w jakimś odległym fiordzie. Nie. W rzeczywistości ten człowiek jest odnoszącym sukcesy biznesmenem. Jest człowiekiem rodzinnym. Wierzcie lub nie, ale prowadzi całkiem zwyczajne życie jako produktywny członek norweskiego społeczeństwa. Biorąc to pod uwagę, jeśli chodzi o jego ukochany black metal, który jest mu bardzo bliski jego mrocznemu sercu, woli ukryć się w cieniu i pozwolić, aby muzyka i przesłanie Djevela przemówiły za niego.
Kiedy rzeczywiście wychodzi z cienia, co zdarza się bardzo rzadko, rozpoznaje, kogo zaprasza. W Allfather-Metal mieliśmy szczęście spędzić godzinę z Trånnem w jego hotelu w centrum Bergen, tuż przed oszałamiającym występem Djevela na festiwalu Beyond The Gates 2024 w Bergen w Norwegii w sierpniu ubiegłego roku. Ponieważ nigdy nie spotkałem tego mężczyzny i nigdy nie widziałem jego zdjęcia (nie jestem pewien, czy można znaleźć jego zdjęcia), nie wiedziałem, czego się spodziewać. Kiedy wszedł do holu hotelu, nie byłabym w stanie wyłowić go z tłumu. Wygląda tak samo normalnie jak każda inna osoba zajmująca się swoimi sprawami w hotelowym lobby. Myślę, że to wiele mówi o charakterze tego człowieka i intencjach związanych z jego muzyką. Tu nie chodzi o niego. Nie chodzi tu o spektakl, o jaźń czy ego. Krótko mówiąc, chodzi o prawdziwy norweski black metal.

pełen wyvviadę:

Trond Ciekals - Guitars
Ładny, przystojny facet.
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

08-02-2025, 22:24

SODOMOUSE pisze:

pełen wyvviadę:

Trond Ciekals - Guitars
Ło kurwa, żem nie znał tego Neetznach.... Spaniałe..
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

08-02-2025, 22:31

^^^mam jakieś szumy na kasecie z reh tape Mørkgeist, czy Sworn z lat 90tych.... ale nigdy nie słyszałem tego projektu Morke, w którym także się udzielał...
Awatar użytkownika
6IMP-|-OUS6
postuje jak opętany!

08-02-2025, 23:17

Trånn z żoną Lamia Vox...RIP

Obrazek
ODPOWIEDZ